Fejlfinding af problemer med udsving og ændringer i søgekampagner

In this article, we’ll outline different reasons for Search campaign fluctuations and changes, why they may lead to changes in campaign performance over time, and how you can use the tools in your Google Ads account to understand what’s driving these changes.

Keep in mind: It’s normal for your campaign performance to vary.

Før du begynder

Brug forklaringer til at finde frem til årsager til effektivitetsændringer med et enkelt klik

Forklaringer er tilgængelige for søgekampagner, der bruger manuel CPC, Udvidet CPC, Udvidet CPC for værdi, Mål-CPA, Maksimér antal konverteringer, budgivning til maksimering af antal klik, Maksimér konverteringsværdi og Mål-ROAS. Forklaringer giver dig mulighed for at få indsigt i væsentlige ændringer af din kontos effektivitet og for hurtigt at finde frem til årsagen. Du får som standard vist forklaringer, hvor det datointerval, du har valgt, sammenlignes med den forrige periode af samme længde.

1. Gå til siden med dine kampagner eller annoncegrupper.
  2. Hold markøren over de værdier i datatabellen, der er markeret med blå prikker.
  3. Du kan se, hvordan værdien har ændret sig siden den forrige periode.
  4. Klik på Se forklaring for at finde ud af, hvad der har forårsaget ændringen.

Din Google Ads-konto

Assess performance based on your bid strategy and optimization goal

Before making conclusions about your campaign performance, it’s important to first consider whether the settings you are using match the metrics your campaign is optimizing towards. Updating your campaign’s bid strategy or optimization goal settings to align with your business and advertising goals will help to ensure that you are focusing on the relevant metrics when analyzing campaign performance to understand what drove fluctuations.

For example, Target CPA helps you get as many conversions as possible at or below the target cost-per-action (CPA) you set. In campaigns using Target CPA, cost-per-conversion and other conversion-related metrics may be better indicators of performance than cost-per-click and impressions.

10 almindelige årsager til udsving i effektiviteten

1. Ændringer af konto- eller kampagneindstillinger inden for den seneste tid

Redigering af konto- eller kampagneindstillinger, såsom budstrategi, budjusteringer, bud, budget, søgeord, målgrupper, demografiske oplysninger og annonceplanlægning, kan ændre effektiviteten.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Ændringer af konto- eller kampagneindstillinger.

2. Konfiguration af konverteringssporing og konverteringsforsinkelse

Når du bruger konverteringsbaseret budgivning, såsom Smart Bidding eller automatisk budgivning, kan pludselige fald eller stigninger i antallet af konverteringer eller konverteringsværdien medføre udsving i effektiviteten, da Google Ads optimerer til din angivne konverteringshandling.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Konfiguration af konverteringssporing og konverteringsforsinkelse.

3. Bud og budmål

Der kan være udsving i effektiviteten, hvis der angives bud, budgrænser eller budmål uden at tage højde for de historiske data, Google Ads bruger, når dine annoncer skal vises.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Bud og budmål.

4. Budgetindstillinger

Der kan være større sandsynlighed for, at din kampagne har udsving i effektiviteten, når budgettet er begrænset.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Budgetindstillinger.

5. Annoncekvalitet

Annoncekvalitet er et estimat af brugernes oplevelse, når de ser dine søgeannoncer.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Annoncekvalitet.

6. Målretningsindstillinger og overlapninger

Der kan også være større sandsynlighed for udsving i effektiviteten, hvis din kampagne er målrettet mod en mindre gruppe brugere via meget specifikke målgruppe-, søgeords-, placerings- eller sprogindstillinger. Du kan have flere kampagner eller annoncegrupper på din konto, som er kvalificeret til at deltage i overlappende auktioner på grund af tilsvarende søgeord eller andre målretningsovervejelser.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Målretning.

7. Politik og status for annoncegennemgang

Ændringer af status for gennemgang af dine annoncer eller søgeord kan indvirke på effektiviteten.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Politik og status for gennemgang.

8. Andre problemer på kontoniveau

Problemer med betalinger eller faktureringsoverførsler eller andre problemer på kontoniveau kan indvirke på din kontos og dine kampagners effektivitet.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Kontoproblemer.

9 Auktionsdynamik

De valg, som andre annoncører, der deltager i de samme auktioner som dig, foretager, kan påvirke din kampagnes effektivitet.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Auktionsdynamik.

10. Mistet eksponeringsandel

Data for eksponeringsandel, især Mistet IS på Søgenetværket (annoncerangering), kan hjælpe dig med at identificere den procentdel af tid, hvor dine annoncer ikke blev vist på Søgenetværket på grund af annoncerangering på auktionen.

Få flere oplysninger om udsving i søgekampagners effektivitet: Mistet eksponeringsandel.