Resoldre problemes relacionats amb les fluctuacions i els canvis en el rendiment de les campanyes de cerca

In this article, we’ll outline different reasons for Search campaign fluctuations and changes, why they may lead to changes in campaign performance over time, and how you can use the tools in your Google Ads account to understand what’s driving these changes.

Keep in mind: It’s normal for your campaign performance to vary.

Abans de començar

Utilitzar les explicacions per identificar els motius dels canvis en el rendiment amb un sol clic

Les explicacions estan disponibles per a les campanyes de cerca que utilitzen el cost per clic manual (CPC manual), el CPC millorat, el CPC millorat per al valor, el cost per acció objectiu (CPA objectiu), la maximització de conversions, ofertes de maximització de clics, la maximització del valor de conversió i el retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu). Les explicacions us proporcionen informació sobre canvis importants que es produeixen en el rendiment del compte i us ajuden a esbrinar ràpidament per què s'han produït. De manera predeterminada, veureu explicacions que comparen l'interval de dates que heu seleccionat amb el període anterior de la mateixa durada.

1. Aneu a la pàgina de la campanya o dels grups d'anuncis.
  2. A la taula de dades, passeu el cursor per sobre dels valors de color blau que estiguin subratllats amb una línia de punts.
  3. Veureu com ha canviat aquest valor des de l'últim període.
  4. Feu clic a Mostra l'explicació per veure què ha provocat aquest canvi.

El vostre compte de Google Ads

Assess performance based on your bid strategy and optimization goal

Before making conclusions about your campaign performance, it’s important to first consider whether the settings you are using match the metrics your campaign is optimizing towards. Updating your campaign’s bid strategy or optimization goal settings to align with your business and advertising goals will help to ensure that you are focusing on the relevant metrics when analyzing campaign performance to understand what drove fluctuations.

For example, Target CPA helps you get as many conversions as possible at or below the target cost-per-action (CPA) you set. In campaigns using Target CPA, cost-per-conversion and other conversion-related metrics may be better indicators of performance than cost-per-click and impressions.

Deu motius habituals pels quals el rendiment fluctua

1. Canvis recents en la configuració del compte o de la campanya

Editar qualsevol opció de configuració del compte o de la campanya, com ara l'estratègia d'oferta, els ajustos d'oferta, les ofertes, el pressupost, les paraules clau, els públics, les dades demogràfiques i la programació d'anuncis, pot canviar el rendiment.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: canvis en la configuració del compte o de la campanya.

2. Configuració del seguiment de conversions i retard en la conversió

Quan utilitzeu ofertes basades en conversions, com ara Smart Bidding o ofertes automàtiques, els descensos o els augments sobtats de les conversions o del valor de conversió poden provocar fluctuacions en el rendiment, ja que Google Ads optimitza a fi d'assolir l'acció de conversió que hàgiu definit.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: configuració del seguiment de conversions i retard en la conversió.

3. Ofertes i objectius d'oferta

El vostre rendiment pot fluctuar si les ofertes, els límits d'oferta o els objectius d'oferta es defineixen sense tenir en compte l'historial de dades que Google Ads utilitzarà per difondre els anuncis.

Obteniu més informació fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: ofertes i objectius d'oferta.

4. Configuració del pressupost

La vostra campanya pot tenir més probabilitats d'experimentar fluctuacions en el rendiment si el pressupost és limitat.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: configuració del pressupost.

5. Qualitat dels anuncis

La qualitat dels anuncis és una estimació de l'experiència que tenen els usuaris quan veuen els vostres anuncis de cerca.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: qualitat dels anuncis.

6. Configuració de la segmentació i superposicions

Si la campanya està orientada a un grup d'usuaris més reduït amb una configuració molt específica de públic, de paraules clau, d'ubicació o d'idioma, també és més probable que tingui fluctuacions en el rendiment. És possible que el vostre compte tingui diverses campanyes o grups d'anuncis aptes per participar en subhastes que se superposen perquè comparteixen paraules clau o altres opcions de segmentació similars.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: segmentació.

7. Política i estat de revisió dels anuncis

Els canvis en l'estat de revisió dels anuncis o de les paraules clau poden afectar el vostre rendiment.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: estat en relació amb les polítiques i estat de revisió.

8. Altres problemes del compte

Els problemes amb els pagaments, les transferències de la facturació o altres problemes al nivell de compte poden afectar el rendiment del compte i de les campanyes.

Obteniu més informació sobre les Fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: problemes amb el compte.

9. Dinàmica de les subhastes

Les tries d'altres anunciants que participen en les mateixes subhastes poden afectar el rendiment de la vostra campanya.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: dinàmica de les subhastes.

10. Quota d'impressions perdudes

Les dades de quota d'impressions, i en concret la quota d'impressions perdudes de cerca (rànquing d'anunci), us poden ajudar a identificar el percentatge de temps que els anuncis no s'han mostrat a la Xarxa de Cerca a causa del rànquing d'anunci a la subhasta.

Obteniu més informació sobre les fluctuacions en el rendiment de les campanyes de cerca: quota d'impressions perdudes.