Feilsøk resultatsvingninger og endringer i appkampanjer

I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike årsaker til endringer og svingninger i appkampanjeresultater, hvorfor de kan føre til endringer i kampanjeresultatene over tid, og hvordan du kan bruke verktøyene i Google Ads-kontoen din til å forstå årsakene til disse endringene.

Husk: Det er normalt at kampanjeresultatene varierer.

Før du begynner

Bruk forklaringer-funksjonen til å identifisere årsaker til resultatendringer med ett enkelt klikk

Gjennom forklaringer får du informasjon om større resultatsvingninger i appkampanjen, og du kan enkelt finne de bakenforliggende årsakene. Som standard ser du forklaringer som sammenligner datoperioden du har valgt, med den forrige perioden med lik lengde:

1. Gå til kampanje- eller annonsegruppesiden.
  2. Hold markøren over verdiene i datatabellen som er blå med en prikkete linje under.
  3. Du kan se hvordan denne verdien har endret seg siden den forrige perioden.
  4. Klikk på Se forklaringer for å se årsaker til endringen.

Google Ads-kontoen din

Evaluer resultatene basert på budstrategien og optimaliseringsmålet du bruker

Før du trekker konklusjoner om kampanjeresultatene, er det viktig at du vurderer hvorvidt innstillingene du bruker, er i tråd med beregningene det optimaliseres for i kampanjen din. Hvis ikke kan det være lurt å konfigurere en ny kampanje, gitt at du vil optimalisere for et annet mål. Med en ny kampanje kan du lykkes bedre med å optimalisere budene og annonsene dine for en målgruppe som kan oppfylle alle målene. På denne måten kan du være sikker på at du fokuserer på de relevante beregningene når du analyserer kampanjeresultatene for å finne ut årsakene bak svingningene i Google Ads.

Med mål-CPA er for eksempel hensikten at du skal få så mange konverteringer som mulig til (eller under) målkostnaden per handling (mål-CPA) du fastsetter. I kampanjer med mål-CPA kan kostnaden per konvertering og andre konverteringsrelaterte beregninger være bedre resultatindikatorer enn kostnaden per klikk og antallet visninger.

10 vanlige årsaker til at resultatene svinger

1. Nylige endringer i konto- eller kampanjeinnstillinger

Resultatene kan svinge dersom du endrer noe i kontoen din eller kampanjeinnstillingene, deriblant bud, søkeord, budsjettet, målgrupper, budstrategien, budjusteringer, annonseplanleggingen eller demografisk informasjon.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: endringer i konto- eller kampanjeinnstillinger.

2. Konfigurering av konverteringssporing og konverteringsforsinkelse

Hvis du ser et plutselig fall i antallet globale ping for en konvertering det optimaliseres for i appkampanjen din, kan dette føre til at forbruket går ned – og dermed at annonsene vises sjeldnere – mens Google Ads optimaliserer for den aktuelle konverteringshandlingen.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: konfigurering av konverteringssporing og konverteringsforsinkelse.

3. Bud og budmål

Du kan komme til å se resultatsvingninger hvis du angir bud, budgrenser eller budmål uten å ta hensyn til de historiske dataene Google Ads bruker for å vise annonsene dine.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: bud og budmål.

4. Budsjettinnstillinger

Det er større sannsynlighet for at kampanjeresultatene svinger, hvis budsjettet er begrenset.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: budsjettinnstillinger.

5. Lav reklamedekning og få elementer

Hvis du kjører en appkampanje, er det viktig at du har et allsidig sett med reklamer i ulike annonseformater.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: lav reklamedekning og få elementer.

6. Målrettingsinnstillinger og overlappende auksjoner

Hvis du målretter kampanjen mot en mindre brukergruppe ved hjelp av svært spesifikke innstillinger for språk, steder og målgrupper, øker sjansene for resultatsvingninger. Du kan ha flere kampanjer eller annonsegrupper i kontoen som kan inngå i overlappende auksjoner på grunn av lignende målretting.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: målretting.

7. Retningslinjer og evalueringsstatus for annonser

Hvis evalueringsstatusen for annonsene eller søkeordene dine endres, kan dette påvirke resultatene du får.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: retningslinjer og evalueringsstatus.

8. Appstatus

Statusen appen din har i Google Play-butikken eller Apple App Store, kan føre til at annonsene i appkampanjene dine får begrenset visning eller ikke kan vises i det hele tatt.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: appstatus.

9. Andre kontoproblemer

Problemer med betalinger, overføring av fakturamottaker eller andre problemer på kontonivå kan ha innvirkning på resultatene du oppnår med kontoen i sin helhet og de enkelte kampanjene.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: kontoproblemer.

10. Auksjonsdynamikk

Valgene som tas av andre annonsører som deltar i de samme auksjonene som deg, kan påvirke kampanjeresultatene dine.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i appkampanjer: auksjonsdynamikk.