Ohjeita Sovelluskampanjoissa tapahtuviin tulosvaihteluihin ja ‑muutoksiin liittyviin ongelmatilanteisiin

Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä eri syistä Sovelluskampanjan tulokset voivat vaihdella tai muuttua, miksi nämä muutokset voivat vaikuttaa kampanjan tuloksiin ajan mittaan ja miten voit selvittää muutosten syyn Google Ads ‐tilisi työkalujen avulla.

Muista, että kampanjatulosten vaihtelu on normaalia.

Ennen kuin aloitat

Selvitä tuloksissa tapahtuneiden muutosten syyt yhdellä klikkauksella selitysten avulla

Selityksistä saat nopeasti tietoa Sovelluskampanjoidesi tuloksissa tapahtuneista merkittävistä muutoksista ja niiden syistä. Näet oletuksena selitykset, joissa valitsemaasi aikaväliä verrataan edelliseen samanpituiseen aikaväliin:

1. Siirry kampanjan tai mainosryhmien sivulle.
  2. Vie hiiri datataulukossa niiden arvojen päälle, jotka näkyvät sinisenä ja joiden alla on katkoviiva.
  3. Näet, miten arvo on muuttunut edelliseen jaksoon verrattuna.
  4. Klikkaa Näytä selitys nähdäksesi, mikä on aiheuttanut muutoksen.

Siirry Google Ads ‑tilillesi

Tulosten arvioiminen hintatarjousstrategian ja optimointitavoitteen perusteella

Ennen kuin teet johtopäätöksiä kampanjasi tuloksista, kannattaa pohtia, vastaavatko käyttämäsi asetukset niitä mittareita, joiden mukaan kampanjasi on optimoitu. Jos eivät, kannattaa luoda uusi kampanja, jos haluat optimoida kampanjan toiselle tavoitteelle. Uusi kampanja voi optimoida hintatarjoukset ja mainokset aiempaa paremmin kunkin tavoitteen mukaiselle yleisölle. Näin voit varmistaa, että keskityt kampanjan tulosten analysoinnissa olennaisiin mittareihin ja voit saada selville vaihteluiden syyn Google Adsissa.

Esimerkiksi CPA-tavoitetta käyttämällä voit saada mahdollisimman paljon konversioita valitsemallasi toimintakohtaisella hintatavoitteella (CPA-tavoitteella) tai sitä alhaisemmalla hinnalla. CPA-tavoitetta käyttävissä kampanjoissa hinta per konversio ja muut konversioihin liittyvät mittarit voivat olla parempia tulosmittareita kuin klikkauskohtainen hinta ja impressiot.

Kymmenen yleistä syytä tulosten vaihteluun

1. Tilin tai kampanjan asetuksiin äskettäin tehdyt muutokset

Tilin tai kampanjan asetuksiin (esimerkiksi hintatarjousstrategiaan, hintatarjouksen muokkauksiin, hintatarjouksiin, budjettiin, avainsanoihin, yleisöihin, demografisiin tietoihin ja mainosten ajoitukseen) tehdyt muutokset voivat vaikuttaa tuloksiin.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Tilin tai kampanjan asetuksiin tehdyt muutokset.

2. Konversioseurannan asetukset ja konversioviive

Jos Sovelluskampanjasi optimoinnissa käytetyn konversion yleisten ping-kutsujen määrä laskee äkillisesti, mainokset saattavat näkyä harvemmin ja kulut vähentyä, sillä Google Ads optimoi hintatarjoukset valitsemasi konversiotapahtuman mukaan.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Konversioseurannan asetukset ja konversioviive.

3. Hintatarjoukset ja hintatarjoustavoitteet

Tulokset voivat vaihdella, jos hintatarjousten, hintatarjousrajojen tai hintatarjoustavoitteiden valinnassa ei ole otettu huomioon aiempaa dataa, jota Google Ads hyödyntää mainonnassa.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Hintatarjoukset ja hintatarjoustavoitteet.

4. Budjettiasetukset

Kampanjan tulokset voivat todennäköisemmin vaihdella silloin, jos budjetti on rajallinen.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Budjettiasetukset.

5. Mainosaineiston vähäisyys tai yksipuolisuus

Sovelluskampanjassa on tärkeää käyttää monipuolisia mainosaineistoja eri mainosmuodoissa.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Mainosaineiston vähäisyys tai yksipuolisuus.

6. Kohdistusasetukset ja päällekkäisyydet

Jos kampanjasi on kohdistettu pienelle käyttäjäryhmälle ja olet valinnut erittäin tarkat yleisö‑, sijainti‑ tai kieliasetukset, tulokset vaihtelevat todennäköisemmin. Tililläsi voi olla useita kampanjoita tai mainosryhmiä, jotka voivat osallistua päällekkäisiin huutokauppoihin samankaltaisen kohdistuksen vuoksi.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Kohdistaminen.

7. Käytäntöjenmukaisuuden ja mainoksen tarkastuksen tila

Mainosten tarkastuksen tilan ja avainsanojen muutokset voivat vaikuttaa tuloksiin.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Käytäntöjenmukaisuuden ja tarkastuksen tila.

8. Sovelluksen tila

Sovelluksesi tila Google Play Kaupassa tai Applen App Storessa voi rajoittaa Sovelluskampanjan mainosten näkymistä tai estää sen kokonaan.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Sovelluksen tila.

9. Muut tiliongelmat

Maksuihin ja laskutuksen siirtoihin liittyvät ongelmat ja muut tilitason ongelmat voivat vaikuttaa tilisi ja kampanjoidesi tuloksiin.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjan tulosvaihtelut: Tiliongelmat.

10. Huutokauppadynamiikka

Muiden samoihin huutokauppoihin osallistuvien mainostajien tekemät valinnat voivat vaikuttaa kampanjasi tuloksiin.

Lue lisää artikkelista Sovelluskampanjoiden tulosvaihtelut: Huutokauppadynamiikka.