Millorar el rendiment de les campanyes d'acció de vídeo amb un historial de conversions baix

Les campanyes d'acció de vídeo són una manera senzilla i rendible de generar més conversions dins i fora de YouTube, tot en una sola campanya, amb l'ajuda de la IA de Google. Aquestes campanyes utilitzen estratègies de Smart Bidding de la IA de Google per generar conversions. En alguns casos, pot ser que les campanyes no obtinguin el volum de conversions esperat.

Aquest article descriu algunes maneres d'augmentar les conversions en les campanyes que no generen el nombre de conversions esperat.

Abans de començar

1. Seguiu les pràctiques recomanades per a les campanyes d'acció de vídeo

• Seguiment de conversions: utilitzeu el seguiment de conversions web de Google Ads amb gtag.js o amb Google Tag Manager per fer un seguiment i una optimització precisos de l'esdeveniment de conversió que vulgueu. A més, podeu fer un seguiment de les accions menys significatives per agilitzar les conversions que vulgueu. Per exemple, utilitzeu l'opció "afegeix al carretó" per proporcionar més senyals a la IA de Google.
  • Pressupost: definiu un pressupost que sigui com a mínim 15 vegades superior al cost per acció (CPA) objectiu de les campanyes de CPA objectiu i 10 vegades superior al CPA previst de les campanyes del tipus Maximització de conversions. Si no esteu segur de quin és el CPA previst, definiu un pressupost que sigui entre 2 i 3 vegades el CPA de cerca, o 1 o 2 vegades el CPA de display.
  • Ofertes: si coneixeu el CPA de vídeo, comenceu amb ofertes de CPA objectiu. Si no coneixeu el CPA de vídeo, feu servir les indicacions de CPA de la interfície d'usuari per determinar el CPA objectiu per a vídeo. Si el vostre objectiu principal és generar el màxim nombre de conversions possible mitjançant una campanya puntual, comenceu amb ofertes de maximització de conversions.
  • Segment: comenceu amb "Segments personalitzats: termes de cerca", les vostres dades, la segmentació per llista de clients o segments similars, i activeu "Segmentació optimitzada" per mostrar els anuncis a més usuaris amb probabilitats de fer una conversió. En el cas dels segments personalitzats, utilitzeu com a termes de cerca entre 10 i 15 de les paraules clau de cerca que generin més conversions.
  • Creativitat: afegiu enllaços de lloc a la campanya o al grup d'anuncis, o bé executeu diverses variants de la creativitat (almenys 5, si és possible, canviant el botó de crida a l'acció [CTA], el text del títol o el recurs de vídeo principal).

2. Enteneu l'embut de conversió de conversions i assegureu-vos de tenir presents les mètriques d'implicació

Aquest diagrama mostra la manera com les diferents conversions afecten el rendiment d'un anunci de vídeo.

Taxa d'implicacions = implicacions/impressions

Percentatge de visualitzacions = visualitzacions/impressions

Ràtio de clics d'entrada (CTR) = clics/impressions

Percentatge de conversions (per a vídeo): conversions postclic/visualitzacions

Conversions de visualització amb implicació (EVC): no és una mètrica de Google Ads. Per veure els informes, feu clic a la icona de segments Segment i, tot seguit, a Conversions i, al menú "Conversions", feu clic a "Tipus d'esdeveniment d'anunci". Això separarà les conversions postclic (anomenades "Clics") de les conversions de visualització amb implicació (que s'inclouen a l'etiqueta "Interaccions") als informes de la campanya.

Percentatge de conversions de visualització amb implicació: conversions de visualització amb implicació/implicacions. No es registra a Google Ads. Haureu de calcular-lo manualment.

Percentatge de conversions postimpressió: conversions postimpressió/impressions. Es pot afegir com a columna personalitzada als informes.

A les campanyes de vídeo, cal que l'usuari es compti com a visualització perquè es registri una conversió. Això no requereix que l'usuari faci clic a l'anunci del vostre lloc web. Si l'usuari fa clic a l'anunci i navega fins al vostre lloc web, es registrarà un clic a la columna "Clics". L'usuari es continuarà comptant com a conversió si, per exemple, ha vist un anunci i després ha navegat fins al lloc web de manera orgànica i hi ha fet una conversió.

És millor entendre el rendiment com un embut per veure quin pas contribueix a un rendiment baix. Podeu afegir les columnes anteriors en aquest ordre per simular aquest la visualització de l'embut i veure on es produeixen més abandonaments.

A l'informe de rendiment, feu clic a la icona de columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads i afegiu les columnes següents en el mateix ordre.

• Impressions
  • Implicacions
  • Visualitzacions
  • Clics
  • Conversió/conversió postimpressió

A continuació, identifiqueu els punts d'aquests passos on hi ha més abandonaments i les maneres de millorar:

Percentatge de visualitzacions (abans anomenat "percentatge de conversions postimpressió o VTR"): podeu millorar el percentatge de visualitzacions millorant la qualitat de les creativitats o optimitzant la durada del vídeo, entre d'altres opcions.

Ràtio de clics d'entrada (CTR): podeu millorar la CTR ajustant el text de la crida a l'acció (CTA) i les creativitats.

Percentatge de conversions (CVR): el CVR varia significativament segons els esdeveniments dels quals es fa un seguiment com a conversions (com ara arribar a una pàgina, enviar un formulari de contactes o fer una compra cara). La millor manera de jutjar el CVR és comparant-lo amb altres campanyes (incloses les de cerca i de display) amb el mateix objectiu.

Un CVR baix també pot ser a causa d'una mala qualitat de la pàgina de destinació, del preu i de la disponibilitat dels productes.

Percentatge de rebots (disponible amb Google Analytics): un percentatge de rebots elevat es pot deure a una baixa qualitat de les pàgines de destinació. Un percentatge de rebots elevat pot afectar tant la CTR com el CVR.

Per veure un desglossament de clics de trucada (CTC) en comparació amb les EVC, seleccioneu "Conversions" i, a continuació, "Tipus d'esdeveniment d'anunci" per segmentar els informes.

3. Definiu les expectatives adequades per a la fase d'aprenentatge i tingueu present el retard en la conversió

Si acabeu de publicar la campanya o heu fet canvis importants a les ofertes, les creativitats, la segmentació i altres opcions, espereu entre 7 i 14 dies abans d'avaluar el rendiment de la campanya o de fer més optimitzacions. Podeu determinar l'estat de la campanya mitjançant l'estat de l'estratègia d'oferta. Si la campanya es troba en fase d'aprenentatge, el seu estat és "Aprenentatge". Més informació sobre els estats de les estratègies d'oferta

Per què cal aquest temps d'aprenentatge?

Les estratègies d'oferta utilitzen la IA de Google per ajustar les ofertes mitjançant senyals que indiquen si un usuari té probabilitats de fer una conversió. Després de canviar una campanya, Google Ads necessita una mica de temps per optimitzar les ofertes i obtenir el millor resultat.

Per aquest motiu, és important resistir la temptació de fer canvis durant el període d'aprenentatge. Si en feu, caldrà tornar a entrenar o calibrar les estratègies d'oferta per ajustar-les a la nova configuració que s'ha aplicat a la campanya.

Quant dura la fase d'aprenentatge?

Varia segons el volum de conversions que rebi la campanya. Si rebeu un nombre molt alt de conversions (més de 100 conversions/dia), la fase d'aprenentatge durarà menys (entre 1 i 3 dies). Si rebeu un volum molt baix de conversions (menys de 5 conversions/dia), la fase d'aprenentatge durarà 14 dies. L'estratègia d'oferta se seguirà optimitzant per assolir l'objectiu de la campanya, fins i tot després que hàgiu sortit de la fase d'aprenentatge passats 14 dies. Les campanyes seran menys propenses a la volatilitat en reaccionar als canvis un cop hàgiu sortit de la fase d'aprenentatge.

Retard en la conversió

Quan consulteu el rendiment de les campanyes, assegureu-vos de tenir present el retard en la conversió als informes. Un cop hàgiu determinat l'estat de "Dies fins a la conversió", recordeu que no heu de generar informes dins aquest període. Per exemple, si el valor de "Dies fins a la conversió" és de 3 dies, no obtindríeu una representació justa del rendiment si consultéssiu informes que incloguessin els 3 darrers dies. Si ho feu, incloureu una part de la despesa en què les conversions amb dates retroactives encara no es mostren als informes.

4. Assegureu-vos que esteu capturant totes les conversions

El fet que la campanya generi conversions no vol dir que les estigueu capturant totes, ni tan sols la majoria.

Tot seguit s'indiquen alguns casos en què potser esteu perdent conversions:

• Universal Analytics pot mesurar les conversions postclic, però no les EVC, que representen una mitjana del 50% de totes les conversions.
  • La importació de conversions fora de línia segons el GCLID o els paràmetres de seguiment wbraid o gbraid no funciona per a les EVC. La compatibilitat amb wbraid o gbraid per a iOS és molt recent i requereix que actualitzeu el codi de backend.
  • Els bàners de consentiment de galetes que sovint es troben a la UE limiten la nostra capacitat per fer un seguiment de les conversions, sobretot si no s'han implementat correctament amb el mode de consentiment.
  • És possible que algunes pàgines de destinació rebutgin els GCLID o no disposin d'una etiqueta per recollir-los.
  • UA i GA4 no utilitzen la lògica d'atribució "avidesa d'anuncis". Això contribueix a una pèrdua mitjana del 40% de les conversions.
  • Els models d'atribució de darrer clic poden disminuir el rendiment dels anuncis de vídeo en comparació amb els de cerca o de compres.

5. Valoreu la possibilitat de crear conversions més "superficials" per a l'estratègia d'oferta que voleu optimitzar.

Si teniu previst que la campanya generi menys de 10 conversions al dia, us recomanem que la configureu per optimitzar un esdeveniment més freqüent. Per exemple, una campanya d'un petit lloc web de comerç electrònic pot generar menys de 10 compres al dia, però 50 esdeveniments "afegeix al carretó". És possible que sigui millor crear una acció de conversió secundària per fer el seguiment de l'esdeveniment "afegeix al carretó" i utilitzar els objectius de conversió al nivell de campanya per configurar la campanya a fi que optimitzi aquest objectiu.

Consell: podeu utilitzar aquesta calculadora del valor de conversió introduint les fases clau del recorregut contacte-venda que porta el vostre client d'un contacte a una venda. Així veureu les accions de conversió més valuoses per fer-hi ofertes a Google Ads.

6. No deixeu que altres mètriques de rendiment us distreguin

Les estratègies d'oferta automàtica de la IA de Google s'optimitzen amb la mètrica de l'objectiu de la campanya. La taula següent descriu breument com funcionen.

Maximització de conversions CPA objectiu Maximització del valor de conversió ROAS objectiu
(retorn objectiu de la inversió en publicitat)
Objectiu Més conversions per al pressupost Més conversions dins del CPA objectiu Més valor de conversió per al pressupost Més conversions dins del ROAS objectiu
Com Menys atenció als objectius CPA mitjà
o CPA objectiu
Atenció als objectius CPA mitjà amb objectius CPA objectiu forts No té en compte el valor en relació amb la despesa de l'anunci Equilibra la despesa i quant compren els usuaris
Mètriques d'interès Conversions Cost/conv. (CPA) Valor de conv. Valor conv./cost (ROAS)

Quan estudieu les mètriques de rendiment de la campanya, no us centreu en les que no són essencials per a l'objectiu de la vostra campanya. Per exemple, és possible que observeu que el cost per visualització (CPV) de la campanya és baix, però això és normal si l'estratègia d'oferta no se centra en el CPV com a mètrica d'èxit.

7. No descarteu l'opció de tornar a revisar les estratègies de Smart Bidding

Treballem constantment per millorar la capacitat de Smart Bidding de predir conversions. Si ja ha passat un temps des que vau revisar les estratègies d'ofertes, us recomanem que les torneu a explorar.