Oppnå bedre resultater med videohandlingskampanjer med få oppføringer i konverteringsloggen

Med videohandlingskampanjer kan du enkelt og effektivt oppnå flere konverteringer, både på og utenfor YouTube, alt med bare én automatisk kampanje – ved hjelp av Google AI. I disse kampanjene brukes strategier for smart budgivning basert på AI-løsninger fra Google til å generere konverteringer. I enkelte tilfeller får du kanskje ikke det forventede antallet konverteringer med kampanjene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan øke antallet konverteringer i kampanjer som ikke svarer til forventningene.

Før du begynner

1. Følg alle de anbefalte fremgangsmåtene for videohandlingskampanjer

• Konverteringssporing: Bruk Google Ads-konverteringssporing på nettet med gtag.js eller Google Tag Manager for å få presis sporing og optimalisere for den aktuelle konverteringshandlingen. I tillegg kan du spore mindre viktige handlinger for å få de ønskede konverteringene raskere. Du kan for eksempel bruke «legg i handlekurven» til å sende flere signaler til Google AI.
  • Budsjett: Fastsett et budsjett som er minst 15 ganger høyere enn mål-CPA-en, i mål-CPA-kampanjer. I kampanjer med maksimer antall konverteringer som budstrategi bør budsjettet være 10 ganger høyere enn den forventede CPA-verdien. Hvis du er usikker på hva den forventede CPA-en er, kan du fastsette et budsjett som er 2–3 ganger høyere enn CPA-en i søkekampanjer eller 1–2 ganger høyere enn CPA-en i bannerkampanjer du kjører.
  • Budgivning: Hvis du kjenner til CPA-en i videokampanjer du kjører, kan du begynne med mål-CPA-budgivning. Hvis du ikke kjenner til CPA-en i videokampanjer, kan du bruke CPA-veiledningen i UI-et til å fastslå mål-CPA-en for videokampanjer. Hvis det overordnede målet er å generere så mange konverteringer som mulig via en korttidskampanje, kan du starte med budgivning for maksimering av antallet konverteringer.
  • Segment: Start med enten «Egendefinerte segmenter – søketermer», dataene dine, Kundematch eller lignende segmenter, og velg «Optimalisert målretting» for å vise annonsene til flere personer som sannsynligvis kommer til å konvertere. For egendefinerte segmenter bruker du 10–15 av de søkeordene som gir flest konverteringer, som søketermer.
  • Markedsføringsinnhold: Legg til nettstedslinker i kampanjen eller annonsegruppen din, eller kjør flere reklamevarianter (test om mulig ut minst 5 varianter ved å redigere knappen med den handlingsfremmende oppfordringen, teksten i overskriften eller kjerneelementene i videoen).

2. Få innsikt i videokonverteringstrakten og påse at du tar høyde for engasjementsberegninger

Dette diagrammet viser hvordan ulike konverteringer påvirker resultatene for en videoannonse.

Engasjementsandel: antall engasjementer / antall visninger.

Seerfrekvens: antall avspillinger / antall visninger.

CTR: antall klikk / antall visninger.

Konverteringsfrekvens (for video): antall konverteringer fra klikk / antall avspillinger.

Konverteringer via avspilling med deltakelse: Dette er ikke en beregning i Google Ads. Du kan se rapportering ved å klikke på segmentikonet Segment, «Konverteringer» og så «Annonsehendelsestype» i «Konverteringer»-menyen. Med dette holdes konverteringer fra klikk (kalles «klikk») atskilt fra konverteringer via avspilling med deltakelse (registreres som «interaksjoner») i kampanjerapporteringen.

Konverteringsfrekvens for konverteringer via avspilling med deltakelse: antall konverteringer via avspilling med deltakelse / antall engasjementer. Dette rapporteres ikke i Google Ads. Du må beregne denne verdien manuelt.

Konverteringsfrekvens for visningskonverteringer: antall visningskonverteringer / antall visninger. Du kan legge til dette som en egendefinert kolonne i rapporteringen.

I videokampanjer må brukeren registreres med en visning for at det skal telles en konvertering. Dette betyr imidlertid ikke at brukeren må klikke på annonsen som fører til nettstedet ditt. Hvis brukeren klikker på annonsen og navigerer til nettstedet, blir klikket rapportert i Klikk-kolonnen. Brukeren kan fortsatt registreres med en konvertering dersom hen for eksempel så annonsen, navigerte til nettstedet på egen hånd og så utførte en konverteringshandling.

Det kan være lurt å se for deg resultatene som en trakt, så du kan identifisere hvilket trinn som kan tilskrives de svake resultatene. Du kan legge til de ovennevnte kolonnene i denne rekkefølgen for å fremstille denne trakten visuelt og se hvor det største frafallet av brukere er.

Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads i resultatrapporten, og legg til disse kolonnene i denne rekkefølgen:

• Visninger
  • Engasjementer
  • Avspillinger
  • Klikk
  • Konverteringer / visningskonverteringer

Nå må du finne ut hvor i disse trinnene frafallet er som verst, og hvordan du kan sørge for at dette unngås:

Seerfrekvens (tidligere kalt VTR/avspillingsfrekvens): Du kan få opp seerfrekvensen ved å heve annonsekvaliteten, optimalisere videolengden med mer.

Klikkfrekvens (CTR): Du kan oppnå høyere CTR ved å finstemme reklamene og teksten i den handlingsfremmende oppfordringen.

Konverteringsfrekvens (KF): KF-verdien varierer betydelig avhengig av hendelsene som spores som konverteringer (f.eks. at kundene åpner en side, sender inn et skjema for potensielle salg eller kjøper et dyrt produkt). Den beste måten du kan vurdere KF-en på, er å sammenligne den med verdien i andre kampanjer (bl.a. søke- og bannerkampanjer) som har det samme målet.

Lav KF kan også komme av lav kvalitet på landingssiden og prisen på og tilgjengeligheten av produktene.

Fluktfrekvens (tilgjengelig med Google Analytics): Høy fluktfrekvens kan skyldes dårlig kvalitet på landingssidene. Høy fluktfrekvens kan påvirke både KF- og CTR-verdien.

Hvis du vil sammenligne konverteringer fra klikk med konverteringer via avspilling med deltakelse, kan du segmentere rapportene ved å velge «Konverteringer» og så «Annonsehendelsestype».

3. Sett deg realistiske mål i innlæringsfasen og ta høyde for konverteringsforsinkelser

Hvis du nettopp har publisert kampanjen eller gjort betydelige endringer i for eksempel budene, reklamene eller målrettingen, bør du vente i 7–14 dager før du evaluerer kampanjeresultatene eller optimaliserer oppsettet videre. Du kan se hva statusen for kampanjen er, ved å sjekke statusen for budstrategien. Hvis kampanjen er i innlæringsfasen, er statusen «Innlæringsfase» tilordnet budstrategien. Finn ut mer om statusene budstrategier kan ha

Hvorfor trengs denne innlæringsfasen?

Budstrategier bruker Google AI til å justere bud ut fra signaler som indikerer hva sjansene er for at brukeren blir en konverterende kunde. Etter at du gjør endringer i en kampanje, tar det litt tid før Google Ads får optimalisert budene for det beste utfallet.

Derfor er det viktig å motstå fristelsen til å gjøre endringer i innlæringsfasen. Eventuelle endringer fører til at budstrategiene på trenes opp eller kalibreres på nytt, i tråd med de nye kampanjeinnstillingene.

Hvor lenge varer innlæringsfasen?

Det kommer helt an på hvor mange konverteringer du oppnår med kampanjen. Hvis du har et svært høyt antall (over 100 konverteringer per dag), blir innlæringsfasen kortere (1–3 dager). Hvis konverteringsvolumet er lavt (under 5 konverteringer per dag), varer innlæringsfasen i 14 dager. Budstrategien optimaliseres kontinuerlig for at du skal nå det aktuelle kampanjemålet, selv etter at innlæringsfasen rundes av etter 14 dager. Etter innlæringsfasen er kampanjene bedre rustet til å håndtere endringer.

Konverteringsforsinkelse

Når du vurderer kampanjeresultatene, må du påse at du tar høyde for konverteringsforsinkelsen i rapporteringen. Når du vet hva antallet dager frem til konvertering er, bør du unngå å generere rapporter som omfatter denne perioden. Hvis verdien i «Dager til konvertering» for eksempel er 3 dager, er det ikke sikkert at rapporteringen som omfatter de siste 3 dagene, gir et presist bilde av de faktiske resultatene. Hvis du genererer slike rapporter, inkluderer du forbruk der de resulterende konverteringene ennå ikke er rapportert.

4. Sørg for at du får registrert alle konverteringer

Selv om du oppnår konverteringer med kampanjen, betyr det ikke at du får registrert alle eller de fleste konverteringene.

Her er noen eksempler på scenarioer der du kan gå glipp av konverteringer:

• Universal Analytics kan måle konverteringer fra klikk, men ikke konverteringer via avspilling med deltakelse, som representerer et gjennomsnitt på 50 % av alle konverteringer.
  • Importering av konverteringer utenfor nettet som er basert på GCLID eller sporingsparameterne WBRAID eller GBRAID, fungerer ikke i forbindelse med konverteringer via avspilling med deltakelse. På iOS er støtten for WBRAID eller GBRAID nylig lagt til, og det kreves at du oppdaterer koden på tjenersiden.
  • Samtykkebannere for informasjonskapsler – som i stor grad brukes i EU – begrenser muligheten vi har til å spore konverteringer, spesielt hvis de ikke er korrekt implementert med samtykkemodus.
  • Enkelte landingssider ignorerer kanskje GCLID-er, eller de har ikke noen tag som samler dem inn.
  • UA og GA4 bruker ikke «ads greedy»-attribusjonslogikken (som innebærer at konverteringer registreres uansett hva konverteringens siste trafikkilde er). Dette fører i gjennomsnitt til at 40 % av konverteringene ikke registreres.
  • Modeller basert på «siste klikk»-attribusjon kan være ugunstige for videokampanjer sammenlignet med søke- eller Shopping-kampanjer.

5. Vurder å opprette konverteringer høyere i trakten som budstrategien kan optimalisere for

Hvis du forventer at kampanjen kommer til å generere færre enn 10 konverteringer per dag, anbefaler vi at kampanjen optimaliseres for en hendelse som skjer hyppigere. En kampanje som kjøres for en liten nettbutikk, genererer kanskje færre enn 10 kjøp per dag, men 50 «legg i handlekurven»-hendelser. Da kan det være bedre å opprette en sekundær konverteringshandling for å spore «legg i handlekurven»-hendelser og bruke konverteringsmål på kampanjenivå til å angi at det skal optimaliseres for dette målet i kampanjen.

Tips: Du kan bruke denne kalkulatoren for konverteringsverdier ved å oppgi de viktigste fasene i kjøpsprosessen som tar brukeren fra et potensielt salg til et salg. På denne måten får du se de mest lønnsomme konverteringshandlingene du bør by på i Google Ads.

6. Ikke la andre resultatberegninger distrahere deg

De Google AI-baserte budstrategiene optimaliserer til slutt for målberegningen i kampanjen. I tabellen nedenfor beskriver vi kortfattet hvordan de fungerer.

Maksimer antall konverteringer Mål-CPA Maksimer konverteringsverdien Mål-ROAS
(avkastning på annonsekostnader)
Mål Flere konverteringer innenfor budsjettet Flere konverteringer innenfor mål-CPA-en Høyere konverteringsverdi innenfor budsjettet Flere konverteringer innenfor mål-ROAS-en
Metode Mindre fokus på gj.sn. CPA-
eller mål-CPA-mål
Fokuser på gj.sn. CPA med solide mål-CPA-mål Tar ikke hensyn til verdien i forhold til annonsekostnadene Balanserer forbruket og hvor mye brukerne kjøper
Fokusberegninger Konverteringer Kostnad/konv. (CPA) Konv.verdi Konv.verdi/kostnad (ROAS)

Når du ser på resultatberegninger for kampanjen, bør du ikke fokusere på de beregningene som ikke er relevante for målet i kampanjen. Du kan for eksempel merke at CPV-en for kampanjen er lav, men dette er å forvente dersom budstrategiens suksess ikke måles i form av CPV.

7. Vær innstilt på at det kan være lurt å teste strategier for smart budgivning på nytt

Vi jobber utrettelig med å finstemme evnen den smarte budgivningen har til å anslå antallet konverteringer. Hvis det er en stund siden du har evaluert budstrategiene, anbefaler vi at du setter av litt tid til det snart.

Linker til beslektet innhold