Udsving i Shopping-kampagners effektivitet: Auktionsdynamik

De valg, som andre annoncører, der deltager i de samme auktioner, som du deltager i, kan påvirke din kampagnes effektivitet. Nye annoncører eller annoncører, der justerer deres eksisterende konto, kan påvirke, hvor mange eksponeringer af dine annoncer du opnår.

Eksempel

Hvis en annoncører, der bruger den samme målretning, som du bruger, øger sine bud, kan det påvirke din annonces placering på den første side med søgeresultater, hvilket medfører et fald i antallet af eksponeringer. Du kan være nødt til at øge dine bud eller budmål for at genvinde mistede eksponeringer.

Bemærk! I lande, hvor der er adgang til prissammenligningstjenester (CSS, Comparison Shopping Services), kan sælgere, som benytter mere end én CSS, muligvis konstatere udsving i effektiviteten for konti med henholdsvis kampagner af typen "Maksimal effektivitet" og Shopping-kampagner, eftersom auktionen kun kan vindes af én af de konti, der bruges til budgivning.

Det kan f.eks. være, at effektiviteten bliver lavere for den kampagne, hvor CSS A benyttes, men højere for den kampagne, hvor CSS B benyttes, selvom der målrettes mod de samme produkter.

En sælger kommer dog aldrig til at overbyde sig selv på auktionen, uanset hvor mange og hvilke CSS'er der benyttes. Få flere oplysninger om indbyrdes auktionsdynamik mellem CSS'er.

Hvad du kan gøre

Rapporten med auktionsindsigt giver dig mulighed for at sammenligne egen effektivitet med den effektivitet, som andre annoncører, der deltager i de samme auktioner som dig, har opnået. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at træffe beslutninger om din budgivning og dit budget.

Data for eksponeringsandel, især Mistet IS på Søgning (annoncerangering), kan hjælpe dig med at identificere den procentdel af tid, hvor dine annoncer ikke blev vist på Søgenetværket på grund af annoncerangering på auktionen. Du kan minimere den mistede eksponeringsandel (IS, impression share) på Søgenetværket (annoncerangering) ved at optimere annoncekvaliteten og dine bud.

Har du brug for noget andet?

Tjek andre almindelige årsager til, at der er udsving i din kampagnes effektivitet.