Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: endringer i produktattributter

Sjekk om det er gjort endringer i produktene du oppnår de beste resultatene med, via Merchant Center-feedattributtene, noe som i så fall fører til at de ekskluderes fra kampanjen.

Når du endrer attributtverdier i Merchant Center, må du alltid vurdere produktgruppens målretting Hvis du endrer ID-er, titler, beskrivelser og/eller unike produktkoder, kan dette også forårsake resultatsvingninger.

Eksempler

• Produktgruppen din er målrettet mot alle produkter med merkevaren «Google» – men i Merchant Center-feeden er merkevareattributtet endret fra «Google» til et annet merkevarenavn.
  • Produktet er utsolgt eller ikke godkjent, noe som gjør at det ikke vises.

Dette kan du gjøre

Se etter endringer i produktene du oppnår de beste resultatene med.

1. Naviger til Rapporter-fanen i Google Ads, og velg Forhåndsdefinerte rapporter (dimensjoner) og deretter Shopping – vare-ID.
  2. Her kan du filtrere etter klikk og legge til flere filtre hvis du er bekymret for en bestemt kampanje eller annonsegruppe.
  3. Når du har funnet de mest lønnsomme produktene, kan du sjekke dem på Produkter-fanen i Merchant Center ved å filtrere etter vare-ID.
  4. Sjekk statusen for disse produktene i Merchant Center.

Merchant Center-kontoen din

Trenger du noe annet?

Se andre vanlige årsaker til at kampanjeresultatene svinger.