Schommelingen in de prestaties van Shopping-campagnes: wijzigingen in productkenmerken

Check of er via Merchant Center-feedkenmerken wijzigingen in uw best presterende producten zijn aangebracht waardoor ze worden uitgesloten van de campagne.

Als u kenmerkwaarden wijzigt in Merchant Center, moet u altijd rekening houden met productgroeptargeting. Het bewerken van ID's, titels, beschrijvingen en/of unieke product-ID's kan ook leiden tot prestatieschommelingen.

Voorbeelden

• Uw productgroep target alle producten met het merk Google, maar in de Merchant Center-feed is het merkkenmerk gewijzigd van Google in een andere merknaam.
  • Uw product is nu niet op voorraad of is afgekeurd, waardoor het niet kan worden weergegeven.

Wat u kunt doen

Check of er wijzigingen zijn in uw best presterende producten:

1. Ga in Google Ads naar het tabblad Rapporten, selecteer Vooraf gedefinieerde rapporten (dimensies) en selecteer Shopping - Artikel-ID.
  2. Hier kunt u filteren op klikken en extra filters toevoegen als u zich zorgen maakt over een specifieke campagne of advertentiegroep.
  3. Nadat u heeft vastgesteld wat het best presterende product is, kunt u dit bekijken op het tabblad Producten in Merchant Center door te filteren op Artikel-ID.
  4. Check de status van deze producten in Merchant Center.

Uw Merchant Center-account

Heeft u iets anders nodig?

Bekijk andere veelvoorkomende redenen waarom de prestaties van uw campagne fluctueren.