'Conversies bijhouden' instellen voor uw website

Conversies bijhouden instellen voor uw website

Opmerking: De Google-tag is een doorontwikkeling van de algemene sitetag (gtag.js). Dankzij deze wijziging krijgen nieuwe en bestaande gtag.js-installaties nieuwe mogelijkheden waarmee u meer kunt doen, de gegevenskwaliteit kunt verbeteren en nieuwe functies kunt gebruiken. Allemaal zonder extra code. Bekijk meer informatie over de Google-tag.

Met de functie Conversies bijhouden kunt u nagaan hoe vaak advertentieklikken waardevolle acties van klanten op uw website opleveren, zoals aankopen, aanmeldingen en formulierinzendingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een conversieactie maakt om acties van klanten op uw website bij te houden.

Voordat u begint

Google Tag Manager ondersteunt nog niet alle Google-tagfuncties die zijn gekoppeld aan Google Ads. Als u Tag Manager gebruikt:
  • Voeg de Google-tag (gtag.js) niet toe in Google Tag Manager via aangepaste HTML of een template, omdat deze dan misschien niet naar behoren werkt.
  • Als u conversies automatisch wilt instellen met URL's, moet u het gtag.js-fragment rechtstreeks op uw website installeren.
  • We raden u aan verbeterde conversies en verbeterde conversies voor leads rechtstreeks in uw Tag Manager-container opnieuw in te stellen.
Opmerking: Als u conversiemeting wilt instellen met een CMS-hostsite (contentmanagementsysteem), bijvoorbeeld een website die is gemaakt met Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive of Hubspot, kunt u instructies vinden bij onze partnerintegraties voor Conversies bijhouden.

U stelt Conversies bijhouden in 2 stappen in:

Een conversieactie maken Uw Google-tag instellen
Een geanimeerde gif die laat zien hoe u een nieuwe conversieactie maakt voor uw website. Een animatie die de tag-ID en bestemmings-ID in de Google-tag laat zien.

U heeft het volgende nodig voordat u Websiteconversies bijhouden kunt instellen:

• Een website: hierop plaatst u de Google-tagcode.
  • De mogelijkheid om de website te bewerken: u of uw webontwikkelaar moet de code aan uw website kunnen toevoegen.

Als u meer wilt weten over de voordelen van Conversies bijhouden en over hoe het werkt, bekijkt u het artikel Over Conversies bijhouden.

Weet u niet zeker of Websiteconversies bijhouden de aangewezen keuze is? Lees dan deze instructies voor de verschillende manieren waarop u conversies kunt bijhouden.