Funksjoner for detaljhandel og shopping som ble fremhevet under Google Marketing Live 2022

24. mai 2022

Under Google Marketing Live så vi nærmere på hvordan vi gir folk flere grunner til å like å handle på Google, og hvordan vi utvikler nye måter dere kan samhandle med folk på når de utforsker merkevarer og produkter på nettet.

Her er et sammendrag av alle funksjonene forhandlere bør vite om.

Tenk nytt rundt kunders kjøpsopplevelse på Google

1. Vi gir kunder mer visuell inspirasjon på Søk. De siste månedene har vi lagt til resultater for svært visuelle annonser for søk relatert til klær, for at det skal bli enklere for kunder å finne flere produkter og merkevarer – direkte fra Søk. Kunder som søker etter klær, får se resultater med visuelt flotte, innholdsrike annonser fra betrodde merkevarer og forhandlere, i tillegg til anbefalinger fra livsstilsblader, blogger, videoanmeldelser med mer.

2. Vi gjør det enklere for kunder å finne produkter via multisøk. I Google-appen kan kunder søke ved å ta et bilde og stille et spørsmål samtidig. På denne måten blir det enklere å finne varer, selv om kunden ikke har de rette ordene for å beskrive det vedkommende leter etter.

3. Vi gir kunder muligheten til å se produkter «i virkeligheten» via utvidet virkelighet (AR). Med 3D- og AR-funksjonene i Søk kan bedrifter øke sannsynligheten for salg ved at kunder får muligheten til å se produktene deres fra alle vinkler og ha interaksjon med produktene i et virkelig miljø. Hvis du ønsker at kundene dine skal få disse opplevelsene, kan du opprette 3D-innholdsfeeder eller oppdatere de nåværende feedene dine i Manufacturer Center.

4. Vi skaper en mer strømlinjeformet kjøpsprosess for kunder. I stedet for at kjøpsprosessen består av flere trinn, har kunder som er klare til å kjøpe, nå muligheten til å gå direkte fra Google og til betalingsprosessen på nettstedet ditt. Når kunden kommer dit, ser vedkommende allerede det valgte produktet i handlekurven, og kunden kan betale på nettstedet ditt med ønsket betalingsmåte. Vi kommer til å teste denne kjøpsprosessen på Google og YouTube med utvalgte selgere, og vi kommer med mer informasjon når vi er klare til å inkludere flere partnere.

Få annonsene dine til å skille seg ut, og oppnå gode resultater

5. Inspirer kunder ved å gi dem svært visuelle annonseopplevelser på Søk. Vi har allerede nevnt at organiske søkeresultater blir mer visuelle. Senere i år kan annonsører vise nye, svært visuelle Shopping-annonser1 til kunder i USA. De kommer til å være tydelig merket som annonser, og de kan vises på egne, dedikerte annonseplasser på hele siden. Vi lanserer også nye metoder for å vise frem flere produktbilder i Shopping-annonser i USA, i tillegg til informasjon som for eksempel produktbeskrivelser, anmeldelser og tilgjengelighet av produkter. Annonsører trenger ikke å gjøre noe selv.

Example Shopping ad
Vi tenker nytt rundt Shopping-annonser i nye, visuelt tiltalende søkeresultater (gjelder bare for søkeresultater i USA).

6. Viderekoble kunder til appen din via Web to App Connect. Hvis kunder har appen din installert på enhetene sine, kan du sende dem direkte dit fra søke-, Shopping- eller YouTube-annonser på mobil for å skape en mer sømløs opplevelse ved hjelp av dyplinking. For at det skal bli enklere for deg å viderekoble kunder til relevante appsider, kan du bruke «Web to App Connect» til å identifisere hvilke nettadresser som må være dyplinket, anslå inntektene du kan få med dyplinking, og effektivt måle antallet appkonverteringer.

7. Bruk produktfeeder effektivt på YouTube Shorts og YouTube-søk. Produktfeeder utvides til å omfatte YouTube Shorts. Dermed kan du vise flotte, utvalgte produktbilder til milliarder av mennesker som ser på innhold i kort form, og inspirere potensielle kunder på YouTube-søk når de ser etter den neste videoen. Denne funksjonen blir snart tilgjengelig via videohandlingskampanjer, og innledende eksperimenter starter snart for Performance Max-kampanjer2

GIF demonstrating an ad for e’Balm Natural Care in YouTube Shorts, including a person smelling different products.
Eksempel på produktfeeder i YouTube Shorts

8. Mål omnikanaleffekten og optimaliser for økt butikksalg med Performance Max-kampanjer. Hvis du kjører Performance Max-kampanjer med mål om økt butikksalg, kan du snart måle og optimalisere for salg i butikken, for å oppnå best mulig resultater med de fysiske butikkene dine. Dette kommer i tillegg til nåværende målefunksjonalitet for antall butikkbesøk og lokale handlinger, for eksempel anrop til butikk og klikk på linker til veibeskrivelser.

9. Tiltrekk flere besøkende til fysiske butikker under sesongbetonte kampanjer med tidsbegrensede Performance Max-kampanjer. Senere i år får du muligheten til å kjøre korte kampanjer og nå butikksalgsmålene dine i løpet av høyst to uker under korte sesongspesifikke begivenheter, som for eksempel farsdag eller Black Friday.

Oppnå høyere lønnsomhet med nye lojalitetsfunksjoner og ny lojalitetsstatistikk

10. Vis frem lojalitetsfordelene du tilbyr, og tiltrekk nye medlemmer til lojalitetsprogrammet ditt. I løpet av de neste månedene får du muligheten til å vise frem fordelene med lojalitetsprogrammet ditt – for eksempel spesialtilbud, fri frakt og poeng – til kunder i USA. Dette tilbys på to måter. For det første kan du enkelt integrere lojalitetsprogrammet ditt i Merchant Center, slik at nåværende programmedlemmer som har valgt å se lojalitetsfordeler, får se dem i de kostnadsfrie oppføringene dine. For det andre begynner vi å lansere annonsørers mulighet til å tiltrekke nye medlemmer til lojalitetsprogrammene sine når de bruker Performance Max-kampanjer for nettsalg med en produktfeed. Ved hjelp av Kundematch laster du opp listene over medlemmer av lojalitetsprogrammet ditt for å markedsføre programmet bare for nye potensielle medlemmer.

Screenshot of ad offering "Get free shipping with Sephora Rouge"
Eksempel på hvordan lojalitetsfordeler kan vises i Shopping-annonser for potensielle nye medlemmer av lojalitetsprogrammer i USA

11. På Produkter-fanen i Google Ads kan du optimalisere resultatene for produkttilbudene dine. Nå har du tilgang til Produkter-fanen på kontonivå, og dermed kan du enkelt se inaktive tilbud i standard Shopping-kampanjer, og snart også i Performance Max-kampanjer. Senere i år kan du også finne frem til produkter med manglende attributter, se når konkurrenter viser sterkere produkttilbud enn deg, og finne tilbud som kan optimaliseres ytterligere. Med utgangspunkt i denne statistikken kan du effektivt bedre kvaliteten på feeden din og justere budstrategien du har valgt, slik at du fortsatt er konkurransedyktig.

Ta en titt på øktene fra årets Google Marketing Live samt forhandlerveiledningen vår, og se flere ressurser om hvordan du kan finne, tiltrekke og beholde flere kunder i år.

Skrevet av Google Marketing Live-teamet

1. Shopping-annonser opprettes ut fra produktinformasjonen du sender inn til Merchant Center. Shopping-annonser er tilgjengelig i standard Shopping-kampanjer og i Performance Max-kampanjer.
2. I Europa kan Performance Max-kampanjer brukes sammen med alle tjenester for prissammenligning. Annonsene vises på de vanlige søkeresultatsidene og på andre plattformer som er valgt av tjenesten for prissammenligning.