Improve with AI-powered Search

Zoekadvertenties op basis van AI aansturen

AI van Google biedt voordelen waarmee u uw doelen op schaal kunt behalen op manieren die niet mogelijk zijn met handmatig bieden, beperkte zoektypen (zoals exact zoeken of zoeken op woordgroep) of door advertentiemateriaal te maken en te testen. Met AI van Google biedt Google Ads u de tools om aan te sturen en aan te passen op basis van uw zakelijke behoeften. U kunt specifieke biedstrategieën, zoekwoordovereenkomsten en creatieve strategieën toepassen zonder dat dit ten koste gaat van AI van Google.

Aanpassen en optimaliseren met Slim bieden

Met Slim bieden kunt u bepaalde aspecten van uw campagnes aansturen. Dat kan handig zijn als u rekening moet houden met externe factoren zoals voorraad, lokaal beleid of veranderende budgetten. U kunt ook gedurende een bepaalde periode lager of hoger bieden.

Uw doelen en budgetten aanpassen

Voor campagnes met Slim bieden worden biedingen ingesteld op basis van de meest nauwkeurige conversiemetingen die beschikbaar zijn. Als u de prestaties en weergave van campagnes met Slim bieden bijhoudt, of naarmate uw bedrijfsdoelen zich ontwikkelen, kan het zijn dat u uw CPA-doel, ROAS-doel of budget moet aanpassen om uw doelen te bereiken.
Doelen aanpassen:
  • Als u een portfoliostrategie gebruikt, past u uw doelen voor meerdere campagnes tegelijk aan op portfolioniveau.
  • Als u geen portfoliobiedstrategie gebruikt, kunt u ze aanpassen voor elke afzonderlijke campagne.
  • In uw campagnes kunt u het ROAS- of CPA-doel instellen op advertentiegroepniveau.

Budgetten aanpassen:

• Als u Aantal conversies maximaliseren of Conversiewaarde maximaliseren gebruikt zonder ROAS- of CPA-doel, produceert Slim bieden zo veel mogelijk conversies of conversiewaarde binnen uw dagbudget. Als u een portfoliobiedstrategie gebruikt, kunt u het budget van alle campagnes makkelijk beheren in een nieuwe of bestaande portfoliobiedstrategie door een gedeeld budget te gebruiken.

Op de pagina Aanbevelingen vindt u suggesties voor uw biedingen en budgetten om betere prestaties te behalen tegen een vergelijkbare ROI.

Doel- en budgetsimulatoren:

Als u uw CPA- of ROAS-doelen aanpast, of als u wijzigingen in uw budget aanbrengt als u niet optimaliseert voor een doel, raden we u aan uw simulatoren voor Slim bieden te bekijken. U ziet dan hoe die aanpassingen van invloed kunnen zijn op belangrijke statistieken, zoals uw klikken, conversiewaarde, conversies en uitgaven. Lees meer informatie over hoe u doelen aanpast met Slim bieden in Zoeken voor meer informatie.

U kunt altijd uw biedstrategie wijzigen. Als u een wijziging aanbrengt, kan het even duren voordat de prestaties zijn gestabiliseerd omdat het systeem bezig is te optimaliseren voor de nieuwe biedstrategie. Als u de biedstrategie wijzigt, raden we u aan de nieuwe biedstrategiedoelen in te stellen op iets wat vergelijkbaar is met uw vorige prestaties. U kunt ook experimenten gebruiken om een andere automatische biedstrategie te testen en te vergelijken met uw huidige biedstrategie. Lees Over automatisch bieden voor meer informatie over beschikbare biedstrategieën.

Wijzigingen in metingen en conversies

Uw Slim bieden-strategieën worden geoptimaliseerd voor uw conversies en conversiewaarde. U kunt de conversies wijzigen als u een campagne maakt of nadat uw campagne is gemaakt. U kunt ook conversiewaarderegels toevoegen om uw campagne aan te passen.
Doelen: Campagnes worden geoptimaliseerd voor de standaarddoelen voor uw account. U kunt besluiten de standaarddoelen voor uw account niet te gebruiken, maar in plaats daarvan aangepaste doelen te gebruiken om te kiezen voor welke afzonderlijke conversies uw campagne wordt geoptimaliseerd.
Opmerking: Als u conversieacties (of de waarde van conversies) wijzigt die in uw campagnes worden gebruikt, kan dat de prestaties beïnvloeden. U moet dan mogelijk ook de ROAS- of CPA-doelen aanpassen.

Conversiewaarderegels: Als u aanvullende inzichten in uw klanten heeft, op basis van hun locatie, apparaat of toewijzing aan een doelgroeplijst, die nog niet worden meegenomen in uw conversiewaarde, kunt u conversiewaarderegels gebruiken.

Gegevensuitzonderingen: Als u onlangs een probleem met conversies bijhouden heeft gehad, raden we u aan gegevensuitzonderingen te gebruiken om de periode met slechte gegevens uit te sluiten. Zo voorkomen we dat onze systemen trainen met gegevens die mogelijk onnauwkeurig zijn. Als een tag bijvoorbeeld per ongeluk van uw site is verwijderd, raden we u aan een gegevensuitzondering toe te passen op de dagen waarop de conversiegegevens ontbreken.

Opmerking: Gegevensuitzonderingen zijn bedoeld om rekening te houden met uitval of grote problemen. Als u ze vaak of voor langere perioden gebruikt, kan dat negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van Slim bieden.

Seizoensgebonden gebeurtenissen en feestdagen

Voor een seizoensgebonden gebeurtenis of feestdag kunt u Slim bieden aanpassen als u denkt dat er op de korte termijn wijzigingen in de prestaties kunnen optreden. U kunt een seizoensgebonden aanpassing toepassen tijdens perioden waarin u een aanzienlijke wijziging in conversiepercentages verwacht. Seizoensgebonden aanpassingen zijn ideaal voor korte gebeurtenissen van 1 tot 7 dagen. Ze werken niet zo goed als u ze langere perioden gebruikt.
Als u bijvoorbeeld een uitverkoop organiseert tijdens het Pinksterweekend en verwacht dat er meer klanten converteren dan normaal, kunt u een seizoensgebonden aanpassing toepassen zodat Slim bieden tijdens de gebeurtenis het bod kan verhogen.

Uitgesloten zoekwoorden met breed zoeken

Als u ongewenste zoektermen wilt voorkomen, kunt u uitgesloten zoekwoorden toevoegen die deze termen bevatten.

Uitgesloten zoekwoorden maken en toepassen op campagnes

Uitgesloten zoekwoorden toevoegen aan advertentiegroepen, campagnes en lijsten met uitgesloten zoekwoorden:
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  4. Klik op het tabblad Uitgesloten zoekwoorden en daarna op het plusteken .
  5. Selecteer Uitgesloten zoekwoorden toevoegen of nieuwe lijst maken.
  6. Kies of u uitgesloten zoekwoorden wilt toevoegen aan een campagne of aan een advertentiegroep en selecteer de specifieke campagne of advertentiegroep.
  7. Voeg één zoekwoord per regel toe. Gebruik geen uitgesloten zoekwoorden die overlappen met uw gewone zoekwoorden. Dan wordt uw advertentie niet weergegeven. Kies een zoektype door de juiste notatie te gebruiken.
  8. Als u uitgesloten zoekwoorden toevoegt aan een campagne, kunt u de zoekwoorden opslaan in een nieuwe of bestaande lijst met uitgesloten zoekwoorden en die lijst toepassen op de campagne. Zet Opslaan in nieuwe of bestaande lijst aan en voer een naam in voor uw nieuwe lijst of selecteer een bestaande lijst.
  9. Klik op Opslaan.

Een bestaande lijst met uitgesloten zoekwoorden gebruiken:

1. Selecteer Lijst met uitgesloten zoekwoorden gebruiken.
  2. Kies de campagne waarop u lijsten met uitgesloten zoekwoorden wilt toepassen.
  3. Vink de vakjes aan van de lijsten met uitgesloten zoekwoorden die u wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.

Lijsten met uitgesloten zoekwoorden toevoegen aan of verwijderen uit meerdere campagnes tegelijk:

1. Klik op Campagnes.
  2. Vink het selectievakje aan naast de campagnes waarop u uw lijsten met uitgesloten zoekwoorden wilt toepassen.
  3. Klik op Bewerken en selecteer Targeting bewerken.
  4. Als u lijsten met uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen, selecteert u Lijsten met uitsluitingszoekwoorden toevoegen.
  5. Vink de selectievakjes aan naast de lijsten die u aan deze campagnes wilt toevoegen.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Als u lijsten met uitgesloten zoekwoorden wilt verwijderen, selecteert u Lijsten met uitgesloten zoekwoorden verwijderen.
  8. Vink de selectievakjes aan naast de lijsten die u uit deze campagnes wilt verwijderen.
  9. Klik op Toepassen.

Tips

• Uitgesloten zoekwoorden werken anders dan positieve zoekwoorden. Meer informatie over uitgesloten zoekwoorden
  • In plaats van elke zoekopdracht van een gebruiker toe te voegen als uitgesloten zoekwoord, is het misschien beter specifieke woorden of woordgroepen te kiezen om te blokkeren en die toe te voegen als uitgesloten zoekwoorden.
  • Gebruik niet te veel uitgesloten zoekwoorden, aangezien u onbedoeld het verkeer kunt blokkeren.

Vastzetten met responsieve zoekadvertenties

Als u een responsieve zoekadvertentie maakt, kunnen koppen en beschrijvingen standaard in elke volgorde worden weergegeven. Met de functie voor vastzetten kunt u wel zelf bepalen waar afzonderlijke koppen en beschrijvingen in uw advertentie worden weergegeven.

Koppen en beschrijvingen op specifieke posities vastzetten

Als u een kop of beschrijving vastzet, wordt deze alleen op die specifieke positie weergegeven waardoor andere niet op die plaats kunnen worden weergegeven. Als u meerdere koppen of beschrijvingen op dezelfde positie vastzet, zorgt u ervoor dat minstens één daarvan op die positie wordt weergegeven voor elke advertentie. Als u verplicht taalgebruik heeft (bijvoorbeeld dat er algemene voorwaarden van toepassing kunnen zijn) dat aan gebruikers moet worden getoond, moet u dit vastzetten op Kop positie 1, Kop positie 2 of Beschrijving positie 1, aangezien die altijd worden getoond.

Opmerking: Vastzetten wordt niet aangeraden voor de meeste adverteerders, omdat dit het totale aantal itemcombinaties beperkt dat kan worden getoond en gekoppeld aan de zoekopdracht van een potentiële klant.
  1. Klik op de pagina Advertentie bewerken op de kop of beschrijving die u wilt vastzetten.
  2. Klik op het speldicoon Pin naast de kop of beschrijving.
  3. Selecteer in het pop-upvak de positie waarop u de kop of beschrijving wilt vastzetten.
  4. Klik op Opslaan.

Tips voor vastzetten

• Als u een kop of beschrijving vastzet, wordt deze alleen in die specifieke positie weergegeven. Daardoor kunnen andere koppen of beschrijvingen niet op die positie worden weergegeven. Aangezien vastzetten het totale aantal koppen of beschrijvingen vermindert dat aan de zoekopdracht van een potentiële klant kan worden gekoppeld, wordt vastzetten voor de meeste adverteerders afgeraden.
  • Probeer 2 of 3 koppen of beschrijvingen op elke positie vast te zetten, zodat elk daarvan op die positie kan worden weergegeven. Hierdoor kunt u er makkelijker achter komen welke koppen of beschrijvingen beter presteren.
    • Voorbeeld: Als u de kop 'Officiële website' koppelt aan Kop positie 1, krijgen alle advertenties die klanten zien 'Officiële website' als eerste kop. Als u echter een tweede kop vastzet (bijvoorbeeld 'De officiële site') op Kop positie 1, worden alle advertenties die klanten zien, weergegeven met 'Officiële website' of 'De officiële site' als de eerste kop.
  • Als u koppen en/of beschrijvingen heeft die op alle beschikbare posities zijn vastgezet, worden niet-vastgezette koppen en/of beschrijvingen niet getoond.
  • Koppen of beschrijvingen die zijn vastgezet op Kop positie 1, Kop positie 2 of Beschrijving positie 1 worden altijd weergegeven. De weergave van content die is vastgezet op Kop positie 3 en Beschrijving positie 2 kan niet in elke advertentie worden gegarandeerd. Als u tekst heeft die u in elke advertentie wilt weergeven, zet u deze vast op Kop positie 1 of positie 2 of op Beschrijving positie 1.
  • Klik op het voorbeeldicoon om te zien hoe uw responsieve zoekadvertentie aan gebruikers wordt weergegeven.