Improve with AI-powered Search

Tekoälyä hyödyntävät Hakumainokset

Google AI tarjoaa hyötyjä, joiden avulla voit saavuttaa tavoitteesi laajassa mittakaavassa tavoilla, jotka eivät ole mahdollisia manuaalisilla hintatarjouksilla, rajoitetuilla vastaavuustyypeillä (kuten tarkalla vastaavuudella tai lausekevastaavuudella) eivätkä mainosaineistoja luomalla ja testaamalla. Google Ads hyödyntää Google AI:ta ja tarjoaa käyttöösi työkalut, joiden avulla voit ohjata ja muokata kampanjoitasi yrityksesi tarpeiden mukaan. Voit pitää tietyt hintatarjoukset, avainsanojen vastaavuusasetukset ja mainosstrategiat ennallaan samalla, kun saat käyttöösi Google AI:n tarjoamat hyödyt.

Kampanjoiden muokkaaminen ja optimointi Smart Biddingin avulla

Smart Biddingin avulla voit ohjata kampanjoidesi tiettyjä osa-alueita. Tästä voi olla hyötyä, jos sinun on otettava huomioon ulkoisia tekijöitä, kuten inventaari, paikalliset käytännöt tai budjettien muuttuminen. Voit myös tehdä tavallista matalampia tai korkeampia hintatarjouksia tiettynä ajanjaksona.

Tavoitteiden ja budjettien muokkaaminen

Smart Biddingia käyttävissä kampanjoissa hintatarjoukset asetetaan tarkimpien saatavilla olevien konversiomittausten perusteella. Kun seuraat Smart Biddingia käyttävien kampanjoiden tuloksia ja jakelua tai kun liiketoimintasi tavoitteet muuttuvat, sinun kannattaa kuitenkin ehkä tehdä muutoksia CPA-tavoitteeseen, ROAS-tavoitteeseen tai budjettiin, jotta voit saavuttaa haluamasi tavoitteet.
Tavoitteiden muokkaaminen
  • Jos käytät portfoliostrategiaa, muokkaa tavoitteita portfoliotasolla useille kampanjoille kerralla.
  • Jos et käytä portfoliostrategiaa, voit muokata niitä kussakin kampanjassa erikseen.
  • Kampanjoissa voit asettaa ROAS- tai CPA-tavoitteen mainosryhmätasolla.

Budjettien muokkaaminen

• Kun käytät Konversiomäärän maksimointi- tai Konversioarvon maksimointi ‐strategiaa ilman ROAS- tai CPA-tavoitetta, Smart Bidding pyrkii tuottamaan mahdollisimman paljon konversioita tai konversioarvoa päiväbudjettisi rajoissa. Jos käytät portfoliostrategiaa, voit helposti hallita kaikkien uutta tai nykyistä portfoliostrategiaa käyttävien kampanjoiden budjetteja käyttämällä jaettua budjettia.

Suositukset-sivulla saattaa olla hintatarjous- ja budjettiehdotuksia, joiden avulla voit parantaa tuloksia samalla sijoitetun pääoman tuottoprosentilla.

Kohdistus‐ ja budjettisimulaattorit

Kun muokkaat CPA- tai ROAS-tavoitteita tai teet muutoksia budjettiin mutta tavoite ei ole optimoinnin kohteena, suosittelemme tarkistamaan Smart Bidding ‐simulaattoreista, miten nämä tavoitteet voivat vaikuttaa tärkeimpiin mittareihin, kuten klikkauksiin, konversioarvoon, konversioihin ja kulutukseen. Lue lisää artikkelista Tavoitteiden muokkaaminen Haun Smart Biddingilla.

Voit milloin tahansa muuttaa hintatarjousstrategiaasi. Muutoksen jälkeen tulosten vakaantumiseen menee jonkin aikaa, kun järjestelmä opettelee optimoimaan hintatarjoukset uuden strategian mukaisesti. Kun muutat hintatarjousstrategioita, suosittelemme asettamaan uudet hintatarjousstrategiatavoitteet aiempien tulosten perusteella. Voit myös käyttää kokeiluja ja testata jotain toista automaattista hintatarjousstrategiaa verrattuna nykyiseen hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää käytettävissä olevista hintatarjousstrategioista artikkelista Tietoja automaattisista hintatarjouksista.

Mittaus- ja konversiomuutokset

Smart Bidding ‐strategiat optimoivat hintatarjoukset konversioille ja konversioarvolle. Voit muuttaa konversioita kampanjan luomisen aikana tai kampanjan luomisen jälkeen. Voit myös muokata kampanjaasi lisäämällä konversioarvosääntöjä.
Tavoitteet: Kampanjat optimoidaan tilin oletustavoitteille. Voit halutessasi olla käyttämättä oletustavoitteita ja valita omien tavoitteiden avulla yksitellen, mille konversioille kampanja optimoidaan.
Huom. Kampanjoissa käytettävien konversiotapahtumien (tai konversioiden arvon) muuttaminen voi vaikuttaa tuloksiin. Sinun täytyy ehkä muokata ROAS- tai CPA-tavoitteita vastaavasti.

Konversioarvosäännöt: Jos haluat saada asiakkaista sellaisia tietoja heidän sijaintinsa, laitteensa tai yleisölistan perusteella, joita ei vielä hyödynnetä konversioarvossa, voit käyttää konversioarvosääntöjä.

Datan poissulkemiset: Jos sinulla on äskettäin ollut konversioseurantaongelma, suosittelemme jättämään pois virheellisen datan sisältävän ajanjakson datan poissulkemisilla. Tämä estää järjestelmiämme oppimasta virheellisen datan perusteella. Jos esimerkiksi tagi on poistettu sivustoltasi vahingossa, suosittelemme sulkemaan pois datan niiltä päiviltä, joilta konversiodataa puuttuu.

Huom. Datan poissulkemisilla voidaan ottaa huomioon käyttökatkokset tai vakavat ongelmat. Niiden käyttäminen usein tai pitkään voi vaikuttaa haitallisesti Smart Biddingin tuloksiin.

Vuosittaiset tapahtumat tai juhlapyhät

Voit merkitä vuosittaisen tapahtuman tai juhlapyhän Smart Biddingiin, jos arvelet sen näkyvän tuloksissa lyhyen aikaväliin muutoksina. Voit käyttää kausivaihtelun muokkausta ajanjaksoina, jolloin odotettavissa on merkittävä muutos konversioprosenteissa. Kausivaihtelun muokkaukset sopivat erityisesti lyhyille 1–7 päivän mittaisille tapahtumille. Ne eivät välttämättä toimi yhtä hyvin pitkille ajanjaksoille.
Jos esimerkiksi järjestät myyntitapahtuman vappuviikonloppuna ja odotat asiakkaidesi konvertoituvan normaalia useammin, voit käyttää kausivaihtelun muokkausta ja määrittää Smart Biddingin tekemään korkeampia hintatarjouksia tapahtuman aikana.

Negatiiviset avainsanat, joilla on laaja vastaavuus

Voit välttää ei-toivotut hakutermit lisäämällä negatiivisia avainsanoja, jotka sisältävät kyseiset termit.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen ja niiden käyttäminen kampanjoissa

Negatiivisten avainsanojen lisääminen mainosryhmiin, kampanjoihin ja negatiivisten avainsanojen listoihin
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Hakuavainsanat.
  4. Klikkaa "Negatiiviset hakuavainsanat" ‑välilehteä ja sitten pluspainiketta .
  5. Valitse Lisää negatiivisia avainsanoja tai luo uusi lista.
  6. Valitse, haluatko lisätä negatiivisia avainsanoja kampanjaan vai mainosryhmään, ja valitse sitten tietty kampanja tai mainosryhmä.
  7. Lisää avainsanat, yksi kullekin riville. Varmista, että negatiiviset avainsanat eivät ole päällekkäisiä tavallisten avainsanojesi kanssa, jotta mainosten näyttäminen ei esty. Valitse vastaavuustyyppi käyttämällä sopivaa merkintää.
  8. Jos lisäät negatiiviset avainsanat kampanjaan, voit tallentaa ne uuteen tai aiemmin luotuun negatiivisten avainsanojen listaan ja käyttää sitten kyseistä listaa kampanjassa. Valitse Tallenna uuteen tai aiemmin luotuun listaan ja nimeä uusi listasi tai valitse joku aiemmin luoduista listoista.
  9. Klikkaa Tallenna.

Olemassa olevan negatiivisten avainsanojen listan käyttäminen

1. Valitse Käytä negatiivisten avainsanojen listaa.
  2. Valitse kampanja, jossa haluat käyttää negatiivisten avainsanojen listoja.
  3. Valitse negatiivisten avainsanojen listat, joita haluat käyttää.
  4. Klikkaa Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen listojen lisääminen useisiin kampanjoihin kerralla tai niiden poistaminen useista kampanjoista

1. Klikkaa Kampanjat.
  2. Merkitse niiden kampanjoiden ruudut valituiksi, joissa haluat käyttää negatiivisten avainsanojen listoja.
  3. Klikkaa Muokkaa ja valitse Muokkaa kohdistusta.
  4. Valitse Lisää negatiivisten avainsanojen listat.
  5. Valitse niiden listojen valintaruudut, jotka haluat lisätä näihin kampanjoihin.
  6. Klikkaa Käytä.
  7. Valitse Poista negatiivisten avainsanojen listoja.
  8. Valitse niiden listojen valintaruudut, jotka haluat poistaa näistä kampanjoista.
  9. Klikkaa Käytä.

Vinkkejä

• Negatiiviset avainsanat toimivat eri tavalla kuin positiiviset avainsanat. Lue lisää negatiivisista avainsanoista.
  • Sen sijaan, että lisäisit jokaisen käyttäjien tekemän haun negatiiviseksi, sinun kannattaa ehkä estää tiettyjä sanoja tai lausekkeita ja lisätä ne negatiivisiksi avainsanoiksi.
  • Käytä negatiivisia avainsanoja säästeliäästi, sillä ne saattavat tahattomasti estää hyviä tuloksia tuottavaa liikennettä.

Kiinnitykset responsiivisissa hakumainoksissa

Kun luot responsiivisen hakumainoksen, otsikot ja kuvaukset voivat oletuksena näkyä missä tahansa järjestyksessä. Kiinnitysominaisuudella voit kuitenkin vaikuttaa siihen, missä kohtaa mainostasi yksittäiset otsikot ja kuvaukset näkyvät.

Otsikoiden ja kuvausten kiinnittäminen tiettyihin sijainteihin

Jos kiinnität otsikon tai kuvauksen, se näkyy vain kyseisessä kohdassa eikä sen tilalla voi näkyä mitään muuta. Jos kiinnität useita otsikoita tai kuvauksia samaan sijaintiin, jokaisessa mainoksessa näkyy siinä kohtaa vähintään yksi kiinnitetyistä otsikoista tai kuvauksista. Jos sinulla on sellaista tekstiä, jonka täytyy näkyä aina (esim. käyttöehdot), kiinnitä se otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1, sillä ne näkyvät aina.

Huom. Kiinnittämistä ei suositella useimmille mainostajille, sillä se vähentää niiden sisältöyhdistelmien kokonaismäärää, joita voidaan käyttää ja yhdistää potentiaalisen asiakkaan hakuun.
  1. Napauta Muokkaa mainosta ‑sivulta otsikkoa tai kuvausta, jonka haluat kiinnittää.
  2. Napauta otsikon tai kuvauksen vierestä kiinnityskuvaketta Pin.
  3. Valitse ponnahdusikkunasta sijainti, johon haluat kiinnittää otsikon tai kuvauksen.
  4. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä kiinnittämiseen

• Jos kiinnität otsikon tai kuvauksen, se näkyy vain kyseisessä kohdassa eikä sen tilalla voi näkyä muita otsikoita tai kuvauksia. Kiinnitykset vähentävät niiden otsikoiden tai kuvausten kokonaismäärää, joita voidaan verrata potentiaalisen asiakkaan hakuun, joten kiinnityksiä ei suositella useimmille mainostajille.
  • Kokeile kahden tai kolmen otsikon tai kuvauksen kiinnittämistä kuhunkin sijaintiin, jotta mikä tahansa niistä voi näkyä kyseisessä kohdassa. Näin voit joustavammin selvittää, mitkä otsikot ja kuvaukset toimivat paremmin.
    • Esimerkiksi jos kiinnität otsikon "Virallinen sivusto" otsikon sijaintiin 1, kaikissa asiakkaille näkyvissä mainoksissa näkyy ensimmäisenä otsikkona "Virallinen sivusto". Jos kuitenkin kiinnität otsikon sijaintiin 1 toisenkin otsikon, esimerkiksi "Viralliset sivut", kaikissa asiakkaille näkyvissä mainoksissa on ensimmäisenä otsikkona joko "Virallinen sivusto" tai "Viralliset sivut".
  • Jos olet kiinnittänyt otsikoita tai kuvauksia kaikkiin käytettävissä oleviin sijainteihin, muita kuin kiinnitettyjä otsikoita tai kuvauksia ei näy.
  • Otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1 kiinnitetyt otsikot ja kuvaukset näkyvät aina. Otsikon sijaintiin 3 ja kuvauksen sijaintiin 2 kiinnitetty sisältö ei välttämättä näy jokaisessa mainoksessa. Jos haluat tekstin näkyvän kaikissa mainoksissasi, kiinnitä se otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1.
  • Jos haluat nähdä, miten responsiivinen hakumainoksesi näkyy käyttäjille, klikkaa esikatselukuvaketta.