Om Web to App Connect

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Skap sømløse overganger mellom app og nett for brukerne dine og få bedre kampanjeresultater ved å benytte deg av Web to App Connect. Med Web to App Connect kan du bruke dyplinker til å påse at klikk på annonsene dine viderekobles direkte til ønsket side i mobilappen din. Der kan kundene enkelt gjøre det de hadde satt seg fore. Takket være Web to App Connect kan du også måle kundenes påfølgende konverteringshandlinger i appen, for eksempel kjøp, registreringer og varer lagt i handlekurven, slik at du kan spore og optimalisere kampanjeresultatene og få anbefalinger – alt fra Web to App Connect.

Hvorfor er det viktig at overgangen mellom nett og app er så god som mulig?

• 83 % av forhandlere i USA sier at appkunder oftere kommer tilbake igjen sammenlignet med kunder på andre plattformer.*
  • 73 % av forbrukere sier at det er viktig for dem at merkevarer prioriterer gode appopplevelser som en del av tjenestene sine.**
  • 62 % av forbrukere sier at bekvemmelighet er den største fordelen ved å bruke apper fremfor nettsteder.**

* Google/Ipsos, USA, mars 2023.
** Google / Storyline Strategies, USA, februar 2022 vs. februar 2022.

Fordeler med Web to App Connect-grensesnittet

• Brukerne får bedre opplevelser i og med at overgangen mellom nett og app er sømløs.
    • Mobilbrukere som har installert mobilappen, kan du sende direkte til den relevante appsiden via dyplinker.
    • Mobilbrukere som ikke har installert appen, kan du sende til mobilnettstedet, akkurat som før.
  • Du kan i snitt få dobbelt så høye konverteringsfrekvenser for annonseklikk** som fører brukerne til appen, enn for annonseklikk som leder til mobilnettstedet.
    • Med integrerte appfunksjoner (f.eks. pushvarslinger og lagret brukerinformasjon) blir brukeropplevelsene bedre.
    • Kampanjeresultatene optimaliseres for å holde de lønnsomme brukerne engasjert og generere flere konverteringer.

** Google-data, globale avdelinger, februar 2022.

Viktige funksjoner

• Dyplinking: Bruk dyplinker for å sende brukere på mobilenheter direkte til relevante sider i appen i stedet for til nettstedet. De som klikker på annonsene, kan gå direkte til appsidene du har oppgitt.
  • Konverteringssporing: Mål hva som skjer når brukere klikker på annonsene og så viderekobles til appen, for eksempel om de kjøper noe, oppretter en konto, ringer til bedriften eller registrerer seg for nyhetsbrevet. Når brukere gjør noe du har definert som verdifullt, omtaler vi disse brukerhandlingene som konverteringer.
  • Budgivning: Velg konverteringshandlingene i appen du vil optimalisere for nettkampanjene. Du kan få bedre resultater med annonsekampanjer ved å bruke smart budgivning, som automatisk optimaliserer resultatene i tråd med forretningsmålene, for eksempel flere konverteringer eller høyere konverteringsverdi.

En infografikk som forklarer bruken av Web to App Connect.

Kom i gang

Du kan komme i gang med Web to App Connect-implementeringen, ved å bruke Web to App Connect-grensesnittet i Google Ads.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Bruk Web to App Connect

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Senter for appannonsering. Nå åpnes Web to App Connect-grensesnittet.

Koble nett til app

1. Konfigurer konverteringssporing i Web to App Connect ved å følge hver enkelt melding som vises i menyen for konverteringssporing (innbefattet konfigurering av smart budgivning, som kreves for å bruke Web to App Connect).
  2. I Web to App Connect-annonseringssenteret kan du konfigurere dyplinker ved å følge de enkelte meldingene menyen for dyplinking.

Resultatoversikt

Resultatoversikten inneholder disse dataene:

• Konverteringsfrekvens i app: Her ser du hvor ofte et annonseklikk som fører brukeren til appen din, i snitt resulterer i en konvertering. Vi snakker altså om antallet konverteringer i appen delt på antallet interaksjoner med annonsens landingsside i appen.
    • Merk: Konverteringshandlinger for appinstallasjoner og første gang appen åpnes regnes ikke som «konverteringer i appen».
  • Konverteringsfrekvens på nettet: Her ser du hvor ofte et annonseklikk som fører brukeren til nettstedet ditt, i snitt resulterer i en konvertering. Vi snakker altså om antallet nettkonverteringer delt på antallet interaksjoner med annonsens landingsside på nettstedet.
  • Alle tapte konverteringer: Her vises den samlede potensielle resultatøkningen du kan oppnå i form av flere konverteringer i appen ved å implementere nettadresser som ikke er dyplinker, som applinker og universelle linker. Bruk disse beregningene som en indikasjon på tapte muligheter. Implementer dyplinker for å øke sjansene for å fange opp disse konverteringene.
  • Dekning av dyplinker: Her måles det hvor mye du av forbruket du har på mobil, som per nå går til appene dine via dyplinker. Jo høyere dyplinkdekningen er, desto flere brukere viderekobles til mobilappen din, noe som gir brukerne bedre opplevelser og deg høyere avkastning, enn om trafikken i stedet ble sendt til mobilnettstedet ditt.
  • Dekning for budgivning i apper: Dette måler andelen av det nåværende forbruket du har på mobil, som er knyttet til kampanjer som byr på konverteringer i appen. Jo høyere dekning for budgivning i apper du har, desto større sjanse har du for å omsette konverteringshandlinger i appen i faktiske konverteringer, slik at du kan optimalisere kampanjeresultatene i form av å maksimere konverteringsverdien eller antallet konverteringer.

Bruk rullegardinmenyen til venstre for å angi den valgte varigheten av dataene.

Konfigurering av budgivning og konverteringssporing

Få veiledning til hvordan du importerer konverteringer i apper til Google Ads, og hvordan du konfigurerer smart budgivning for å maksimere konverteringsverdien eller antallet konverteringer i kampanjer. Du må konfigurere smart budgivning og konverteringssporing for å spore resultater på en effektiv måte. Samtidig blir det enklere å optimalisere kampanjen for å skaffe deg de mest lønnsomme konverteringshandlingene i appen.

Konfigurering av dyplinking

Med denne konfigurasjonen kan du identifisere mulige dyplinker, korrigere dyplinker som ikke fungerer, og bruke de samme dyplinkene både på iOS og Android for å sikre størst mulig dekning.

Se på videoen nedenfor om konfigurering av dyplinking, budgivning og konverteringssporing.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Merk: «Konverteringer i appen» og «nettkonverteringer» omfatter verdifull kundeaktivitet som skjer henholdsvis i appen din og på nettstedet ditt. Som eksempler kan vi nevne kjøp, abonnementer, registreringer for nyhetsbrev med mer.

Linker til relatert innhold