Tietoja Web to App Connectista

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Käyttämällä integroitua Web to App Connect ‑hubia voit varmistaa, että asiakkaasi voivat siirtyä verkosta sovellukseen saumattomasti, sekä parantaa kampanjatuloksia. Web to App Connectilla voit luoda täsmälinkkejä, jotta mainoksiasi klikkaavat pääsevät suoraan oikealle sivulle mobiilisovelluksessasi. Näin asiakkaat voivat tehdä helposti haluamansa asian. Web to App Connectin avulla voit myös mitata myöhempiä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia (esim. ostoksia, tilauksia ja ostoskoriin lisäämisiä). Niiden avulla voit seurata ja optimoida kampanjatuloksia sekä saada suosituksia.

Miksi hyvä verkosta sovellukseen ulottuva käyttökokemus on tärkeä?

• 83 prosenttia yhdysvaltalaisista jälleenmyyjistä sanoo, että sovellusasiakkaat tekevät yleensä enemmän ostoksia kuin muut asiakkaat.*
  • 73 prosentille kuluttajista on tärkeää, että brändit priorisoivat palvelussaan hyvän sovelluskokemuksen.**
  • 62 prosenttia kuluttajista sanoo, että kätevyys on suurin sovelluksista saatava hyöty sivustoihin verrattuna.**

* Google/Ipsos, Yhdysvallat, maaliskuu 2023
** Google/Storyline Strategies, Yhdysvallat, helmikuu 2022

Web to App Connect ‑käyttöliittymän hyödyt

• Verkon ja sovelluksen saumaton integraatio tuottaa paremman käyttökokemuksen.
    • Voit ohjata sovelluksesi asentaneet mobiilikäyttäjät täsmälinkkien avulla suoraan oikealle sivulle mobiilisovelluksessasi.
    • Mobiilikäyttäjät, jotka eivät ole asentaneet sovellustasi, voidaan ohjata entiseen tapaan mobiilisivustollesi.
  • Sovellukseen johtavat mainosklikkaukset tuottavat keskimäärin kaksi kertaa suuremmat konversioprosentit** kuin mobiilisivustolle johtavat klikkaukset.
    • Web to App Connect hyödyntää natiivisovellusominaisuuksia (esim. tallennettuja käyttäjätietoja ja push-ilmoituksia) ja parantaa näin käyttökokemusta.
    • Web to App Connect optimoi kampanjatulokset pitämällä arvokkaat sovelluskäyttäjät aktivoituneina ja tuottamalla lisää konversioita.

** Googlen data, Global Divisions, helmikuu 2022

Tärkeimmät ominaisuudet

• Täsmälinkitys: Täsmälinkkien avulla voit ohjata mobiililaitteiden käyttäjät verkkosivustosi sijasta suoraan oikeille sivuille sovelluksessasi. Mainoksiasi klikkaavat voivat siirtyä suoraan valitsemillesi sovellussivuille.
  • Konversioseuranta: Seuraa, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun käyttäjä on klikannut mainoksiasi ja siirtynyt sovellukseesi. Hän saattaa esimerkiksi ostaa tuotteen, luoda tilin, soittaa yritykseesi tai tilata uutiskirjeesi. Kun käyttäjä tekee asian, jonka olet määritellyt arvokkaaksi, se lasketaan konversioksi.
  • Hintatarjoukset: Valitse sovelluksen sisäiset konversiotapahtumat, joille haluat optimoida verkkokampanjasi. Voit parantaa kampanjatuloksia käyttämällä Smart Biddingiä, joka tuottaa automaattisesti parempia tuloksia liiketoimintatavoitteidesi (esimerkiksi konversiomäärän tai ‑arvon maksimointi) mukaisesti.

Infograafi, jossa kerrotaan Web to App Connectin käyttötarkoituksista

Aloittaminen

Pääset helposti alkuun Web to App Connectin kanssa käyttämällä Google Adsin erillistä Web to App Connect ‑käyttöliittymää.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin löydät Web to App Connectin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Verkon yhdistäminen sovellukseen

1. Ota Web to App Connect ‑hubissa käyttöön konversioseuranta seuraamalla konversioseurantavalikon kehotteita (ota käyttöön myös Smart Bidding, joka on pakollinen, kun yhdistät verkon sovellukseen).
  2. Ota Web to App Connect ‑hubissa käyttöön täsmälinkitys seuraamalla täsmälinkitysvalikon kehotteita.

Tulosten yleiskatsaus

Tulosten yleiskatsaus sisältää seuraavan datan:

• Sovelluksensisäinen konversioprosentti kertoo, miten usein sovellukseesi ohjautunut mainosklikkaus keskimäärin johtaa konversioon. Luku saadaan jakamalla sovelluksensisäisten konversioiden määrä sovellukseen johtaneiden mainosinteraktioiden määrällä.
    • Huom. Sovellusasennus- ja ensimmäinen avaus ‑konversiotapahtumia ei lasketa sovelluksensisäisiksi konversioiksi.
  • Verkkokonversioprosentti kertoo, miten usein verkkosivustollesi ohjautunut mainosklikkaus keskimäärin johtaa konversioon. Luku saadaan jakamalla verkkokonversioiden määrä sivustolle johtaneiden mainosinteraktioiden määrällä.
  • Kaikki menetetyt konversiot kertoo, kuinka monella sovelluksensisäisellä konversiolla tulokset voisivat parantua, jos ottaisit ei-täsmälinkitetyt URL-osoitteet käyttöön sovelluslinkkeinä ja universaaleina linkkeinä. Tämän mittarin avulla voit arvioida menetettyjä mahdollisuuksia. Ottamalla täsmälinkit käyttöön voit saada nämä konversiot paremmin talteen.
  • Täsmälinkkikattavuus kertoo, kuinka suuri osa mobiilikuluistasi johtaa täsmälinkkien kautta sovelluksiisi. Mitä suurempi kattavuus, sitä suurempi osa käyttäjistä ohjautuu mobiilisovellukseen, joka tarjoaa paremman käyttökokemuksen ja ROI:n kuin mobiilisivusto.
  • Sovellusta koskevien hintatarjousten kattavuus kertoo, kuinka suuri osa mobiilikuluistasi kohdistuu kampanjoihin, jotka tekevät hintatarjouksia sovelluksensisäisistä konversioista. Mitä suurempi kattavuus, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada arvokkaita sovelluksensisäisiä konversioita ja optimoida kampanjatulokset konversiomäärän tai ‑arvon maksimoimiseksi.

Valitse datalle haluamasi kesto vasemmalla olevasta avattavasta valikosta.

Konversioseurannan ja hintatarjousten käyttöönotto

Selvitä, miten voit importoida sovelluksensisäiset konversiot Google Adsiin ja miten otat Smart Biddingin käyttöön niin, että kampanja tuottaa mahdollisimman paljon konversioita tai mahdollisimman suuren konversioarvon. Konversioseurannan ja Smart Biddingin käyttöönotto on avainasemassa sen varmistamisessa, että tuloksia voidaan seurata tehokkaasti. Lisäksi se auttaa optimoimaan kampanjan niin, että saat talteen arvokkaimmat sovelluksensisäiset konversiotapahtumat.

Täsmälinkityksen käyttöönotto

Näiden asetusten avulla voit tunnistaa täsmälinkkimahdollisuuksia, korjata rikkinäisiä täsmälinkkejä ja käyttää sekä Androidin että iOS:n täsmälinkkejä useissa paikoissa saadaksesi parhaan mahdollisen kattavuuden.

Katso alla oleva video, jolla kerrotaan konversioseurannan, hintatarjousten ja täsmälinkityksen käyttöönotosta.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Huom. Sovelluksensisäisillä konversioilla tarkoitetaan sovelluksessa tapahtuvaa arvokasta asiakastoimintaa ja verkkokonversioilla vastaavaa sivustolla tapahtuvaa toimintaa. Esimerkkejä: ostokset, uutiskirjeen tilaukset ja muut tilaukset.