Ställa in rapportering av förvärv av nya kunder

Med målet förvärv av nya kunder kan du optimera din Google Ads-kampanj för att förvärva nya kunder. I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in rapportering av förvärv av nya kunder med hjälp av taggning, vilket gör identifieringen av nya kunder i dina kampanjer mer exakt. Läs mer om målet förvärv av nya kunder

Obs! Du måste ställa in målet förvärv av nya kunder innan du aktiverar rapportering av målet.

Anvisningar för att ställa in rapportering av förvärv av nya kunder

Installera med den globala webbplatstaggen

Obs! För att kunna använda det här alternativet måste du ha ställt in konverteringsåtgärden Köp i Google Ads och uppfylla särskilda villkor. Du måste dessutom ha ställt in kundförvärv i ditt konto. Läs mer om målet förvärv av nya kunder

Steg 1: Infoga koden för konverteringsspårning för Google-taggen på din webbplats

Läs om hur du ställer in konverteringsspårning med hjälp av Google-taggen i Ställa in konverteringsspårning på din webbplats.

Obs! Endast köpkonverteringar som det går att lägga bud på med Google Ads-konverteringsspårning kan användas med konverteringsmålet ny kund. Du kan inte spåra nya kunder med Google-taggen för Floodlight eller Google Analytics.

Steg 2: Lägg till parametern new_customer i händelsekodavsnittet för taggen

Lägg till följande kundparameter i händelsekodavsnittet:

Parameter Typ av värde Beskrivning
new_customer Booleskt: Sant/Falskt/[Ej angivet] Är kunden som konverterar en ny kund?
  • Sant: Ny kund som inte har köpt en produkt inom en angiven tidsperiod (540 dagars bortfallsperiod rekommenderas och anges som standard men är inte obligatoriskt).
  • Falskt: Återkommande kund som har köpt en produkt inom angiven tidsperiod.
  • Ej angivet: Om utfallet är osäkert, till exempel om köpet skedde som gäst.

Exempel på den globala webbplatstaggen konfigurerad med parametern ovan:

<script type="text/javascript">

gtag('event', 'purchase', {

"send_to": "AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL", /* ERSÄTT MED DITT VÄRDE */

"new_customer": true, /* calculate dynamically, populate with true/false */

]

});

/* ]]> */

Installera med hjälp av Google Taggstyrning

Lägg till parametern new_customer i Google Taggstyrning-koden enligt anvisningarna nedan.

1. Välj den nya kundkonverteringstaggen.
  2. Markera kryssrutan Tillhandahåll data om nya kunder.
  3. Välj Datalager eller Anpassade fält som datakälla.
  4. Nedanstående variabler måste läggas till på kassasidan som referens.
Parameter Typ av värde Beskrivning
new_customer Booleskt: Sant/Falskt/[Ej angivet] Är kunden som konverterar en ny kund?
  • Sant: Ny kund som inte har köpt en produkt inom en angiven tidsperiod (540 dagars bortfallsperiod rekommenderas och anges som standard men är inte obligatoriskt).
  • Falskt: Återkommande kund som har köpt en produkt inom angiven tidsperiod.
  • Ej angivet: Om utfallet är osäkert, till exempel om köpet skedde som gäst.
customer_lifetime_value Valuta

Är det kundlivstidsvärde som tillskrivs den kund som genomför konverteringen som en ny kund?

• Sant: Om parametern new_customer är Sant rapporteras valutavärdet i Google Ads.
  • Falskt: Om parametern new_customer är Falskt rapporteras inte valutavärdet i Google Ads.

Datalagret används för tillfällig lagring av data. Det är ett strukturerat format som Taggstyrning kan tolka och som gör det lättare att flytta data från din webbsida eller app till taggar, utlösare och andra variabler i Taggstyrning.

Du behöver inte skapa ett datalager för att variabler ska kunna hämta information. Variablerna i Taggstyrning kan även ställas in så att de hämtar värden direkt från anpassade fält, förstapartscookies och DOM. Bäst är dock att låta variablerna hämta information direkt från ett välstrukturerat datalagerobjekt. Genom att implementera ett datalager minimerar du risken för dataförlust till följd av oavsiktliga kodändringar, uppmuntrar till en välstrukturerad och tillgänglig datamodell och förenklar felsökning.

För varje konvertering kan du antingen låta Google automatiskt avgöra om en konvertering är ny eller rapportera det själv via konverteringstaggen. På så sätt kan dina Google Ads-rapporter förbättras. Du kan också anpassa hur mycket du värderar en ny kund genom att lägga till ett bråkdelsvärde av det genomsnittliga beställningsvärdet i kundens första köp.

Kundens livstidsvärde beräknas utifrån det genomsnittliga konverteringsvärdet för Shopping-kampanjer och kundernas köpfrekvens. Med detta i åtanke kan du välja ett bråkdelsvärde för att avgöra det nya kundvärde som du känner dig bekväm med.

Exempel på implementering med datalager:

dataLayer.push({

"event": 'purchase',

"transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",

"affiliation": "Googles onlinebutik",

"value": 230,70,

"currency": "SEK",

"new_customer": true,

});

Exempel på implementering med anpassade fält:

<script type="text/javascript">

send_to = 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL'; /* ERSÄTT MED DITT VÄRDE */

transaction_id = "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c";

affiliation = "Googles onlinebutik";

value = 230,70;

currency = "SEK";

new_customer = true;

</script>

Obs! Skapa en användardefinierad variabel i Taggstyrning som referens.

Installera med hjälp av Firebase

Om du för närvarande använder Google Taggstyrning kan du fortsätta använda Taggstyrning med Firebase för Android eller iOS. Följande steg beskriver hur du ställer in och verifierar konverteringsspårning i Firebase.

Steg 1: Ställ in konverteringsspårning i Firebase

1. Lägg till Google Analytics i din Android- eller iOS-app.
  2. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  3. Länka ditt Google Ads-konto till Google Analytics-appen och Firebase. Följ anvisningarna om länkning.
  4. Mät appkonverteringar från Google Analytics-appen via Firebase-SDK:et. Följ anvisningarna för att mäta appkonverteringar med Firebase.
Obs! För att kunna mäta konverteringar med Firebase måste du använda det nya SDK:et för Android 17.3 och iOS 6.2 eller senare.

Steg 2: Verifiera inställningarna för konverteringsåtgärder

För att kunna spåra nya kundförvärv måste du kontrollera att du har ställt in konverteringsåtgärden på rätt sätt. Mappa inställningarna för konverteringsåtgärder med följande:

• Ange Köp som Kategori för konverteringsåtgärd.
  • Ange Köp som Firebase-händelse.
  • Ange Firebase som Källa.
  • Gör det möjligt att lägga bud på dina konverteringsåtgärder (ange dem som primära).

Steg 3: Lägg till parametern new_customer i händelsen purchase

Innan du lägger till parametern new_customer måste du uppdatera purchase-händelsen. Om du inte har skapat en köphändelse ännu kan du följa anvisningarna för Android eller iOS. Parametern new_customer som anges nedan krävs för att spåra nya kundförvärv med Firebase.

Parameter Typ av värde Beskrivning
new_customer Booleskt: Sant/Falskt/[Ej angivet] Är kunden som konverterar en ny kund?
  • Sant: Ny kund som inte har köpt en produkt inom en angiven tidsperiod (540 dagars bortfallsperiod rekommenderas och anges som standard men är inte obligatoriskt)
  • Falskt: Återkommande kund som har köpt en produkt inom angiven tidsperiod.
  • Ej angivet: Om utfallet är osäkert, till exempel om köpet skedde som gäst.

Exempel på en Firebase-händelse ecommerce_purchase som drivs av en ny kund.

Android:

// Förbered paket för e-handel

Bundle ecommerceBundle = new Bundle();

// Ange relevanta parametrar på gruppnivå

// Information om ny kund Beräknas dynamiskt och fylls med true/false.

ecommerceBundle.putBoolean( "new_customer", true ); // eller false

ecommerceBundle.putDouble( Param.VALUE, 37.39 ); // Intäkt, valfritt

ecommerceBundle.putString( Param.CURRENCY, "USD" ); // Valfritt

// Logga händelse med e-handelspaket

mFirebaseAnalytics.logEvent( Event.PURCHASE, ecommerceBundle );

iOS:

// Förbered ordlista för e-handel

NSDictionary *ecommerce = @{

// Information om ny kund Beräknas dynamiskt, fylls med @YES/@NO

@"new_customer" : @YES // eller @NO

// kFIRParameterValue : @75.98, // Intäkt, valfritt

// kFIRParameterCurrency : @"USD", // Valfritt

};

// Logga e-händelsen ecommerce_purchase med e-handelsordlista.

[FIRAnalytics logEventWithName:kFIREventPurchase

parameters:ecommerce];

Testa konverteringar från nya kunder

Kontrollera att du använder den globala webbplatstaggen och har installerat parametern new_customer. Om du har möjlighet att skapa en testbeställning kan du följa stegen nedan för att kontrollera om parametrarna skickas:

1. Följ stegen nedan med hjälp av Chromes verktyg för programmerare för att kontrollera att koden är optimerad:
  • Välj Chrome-menyn högst upp till höger i webbläsarfönstret. Välj Verktyg och sedan Utvecklarverktyg.
  • Högerklicka på ett sidelement och välj Inspektera element. Fönstret DevTools öppnas längst ner i webbläsaren Chrome.
  1. Välj Network i DevTools-fönstret.
  2. Skicka din testbeställning i webbläsaren.
  3. Sök efter begäran som innehåller din konvertering (sök efter ”/conversion”). Parametrarna i frågesträngen ska innehålla ytterligare parametrar, enligt exemplet nedan:

vdnc: true där vdnc = new_customer

Testa nya kundkonverteringar med Firebase

Kontrollera att du använder Firebase och har lagt till eller anpassat köphändelsen med parametrarna för kundvagnsdata.

Sedan kan du felsöka händelser i Firebase nästan i realtid. Du kan också spåra nya kundhändelser i Firebase.