Configurar els informes d'adquisició de clients nous

L'objectiu d'adquisició de clients nous us permet optimitzar l'adquisició de clients nous a les vostres campanyes de Google Ads. Aquest article explica com podeu configurar els informes d'adquisició de clients nous mitjançant l'etiquetatge per millorar encara més la precisió de la detecció de clients nous a les campanyes. Més informació sobre l'objectiu d'adquisició de clients nous

Nota: abans d'activar els informes d'adquisició de clients nous, primer heu de configurar un objectiu d'adquisició de clients nous.

Instruccions per configurar els informes d'adquisició de clients

Instal·lació amb l'etiqueta de lloc web global

Nota: per utilitzar aquesta opció, heu de tenir configurada a Google Ads una acció de conversió del tipus "Compra" que compleixi determinades especificacions i configurar l'adquisició de clients al vostre compte. Més informació sobre l'objectiu d'adquisició de clients nous

Pas 1: instal·leu el codi de seguiment de conversions de l'etiqueta de Google al vostre lloc web

Consulteu l'article Configurar el seguiment de conversions en un lloc web per instal·lar el seguiment de conversions amb l'etiqueta de Google.

Nota: quan es fa el seguiment de conversions de Google Ads, només es poden utilitzar per a l'objectiu de conversió de clients nous les conversions de compra per les quals es poden fer ofertes. No podreu fer el seguiment de clients nous amb l'etiqueta de Google per a Floodlight ni Google Analytics.

Pas 2: afegiu el paràmetre new_customer al fragment d'esdeveniment de l'etiqueta

Heu d'afegir el paràmetre de client següent al fragment d'esdeveniment:

Paràmetre Tipus de valor Descripció
new_customer Booleà: True / False / [sense especificar] El client que fa una conversió és un client nou?
  • True: un client nou que no ha comprat durant un període de temps determinat (recomanem un període de venciment de 540 dies, que és el predeterminat, però no és obligatori).
  • False: un client recurrent que ha comprat durant el període de temps en qüestió.
  • Sense especificar: si no se sap amb certesa (per exemple, en cas que s'utilitzi la tramitació de compra com a convidat).

Exemple d'etiqueta de lloc web global configurada amb el paràmetre anterior:

<script type="text/javascript">

gtag('event', 'purchase', {

"send_to": "AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL", /* SUBSTITUÏU PEL VOSTRE VALOR */

...

"new_customer": true, /* calculat dinàmicament, s'emplena amb true/false */

...

]

});

/* ]]> */

Instal·lació amb Google Tag Manager

Instruccions per afegir el paràmetre new_customer al codi de Google Tag Manager

1. Seleccioneu l'etiqueta de conversió de client nou.
  2. Marqueu la casella de selecció "Proporciona dades de clients nous".
  3. Trieu la font de dades de Capa de dades o Camps personalitzats.
  4. Per poder referenciar les variables de sota s'han d'afegir a la pàgina de tramitació de la compra.
Paràmetre Tipus de valor Descripció
new_customer Booleà: True / False / [sense especificar] El client que fa una conversió és un client nou?
  • True: un client nou que no ha comprat durant un període de temps determinat (recomanem un període de venciment de 540 dies, que és el predeterminat, però no és obligatori).
  • False: un client recurrent que ha comprat durant el període de temps en qüestió.
  • Sense especificar: si no se sap amb certesa (per exemple, en cas que s'utilitzi la tramitació de compra com a convidat).
customer_lifetime_value Moneda

S'atribueix el valor del temps de vida del client al client que fa la conversió com a client nou?

• True: si el paràmetre new_customer es marca com a "True", es registra el valor de moneda a Google Ads.
  • False: si el paràmetre new_customer es marca com a "False", el valor de moneda no es registra a Google Ads.

La capa de dades s'utilitza per retenir dades temporalment. Es tracta d'un format estructurat i intel·ligible per a Tag Manager que us permet moure dades fàcilment de la pàgina web o de l'aplicació mòbil a etiquetes, activadors i altres variables des de Tag Manager.

No cal que configureu una capa de dades perquè les variables recuperin informació. Les variables de Tag Manager també es poden configurar perquè obtinguin valors directament de camps personalitzats, de galetes pròpies i del DOM. Ara bé, la pràctica recomanada és que les variables recuperin informació directament d'un objecte d'una capa de dades ben organitzada. La implementació d'una capa de dades pot minimitzar les probabilitats de perdre dades per canvis involuntaris al codi, pot contribuir a crear un model de dades accessible i ben organitzat i pot simplificar la resolució de problemes.

Per a cada conversió, podeu permetre que Google detecti automàticament si una conversió és nova o bé registrar-la personalment mitjançant l'etiqueta de conversió, la qual cosa permetria millorar la precisió als informes de Google Ads. També podeu ajustar el valor que assigneu a un client nou afegint una fracció del valor mitjà de la comanda a la seva primera compra.

El valor del temps de vida del client es calcula a partir del valor de conversió mitjà de les campanyes de compres i de la freqüència de compra dels clients. Tenint en compte això, podeu triar una fracció per determinar el valor de client nou amb què us sentiu còmode.

Implementació d'exemple amb capa de dades:

dataLayer.push({

"event": 'purchase',

"transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",

"affiliation": "Google online store",

"value": 23.07,

"currency": "USD",

"new_customer": true,

});

Implementació d'exemple amb camps personalitzats:

<script type="text/javascript">

send_to = 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL'; /* SUBSTITUÏU PEL VOSTRE VALOR */

transaction_id = "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c";

affiliation = "Google online store";

value = 23.07;

currency = "USD";

new_customer = true;

</script>

Nota: creeu una variable definida per l'usuari a Tag Manager perquè Tag Manager la referenciï.

Instal·lació amb Firebase

Si feu servir Google Tag Manager actualment, podeu continuar utilitzant-lo amb Firebase per a Android o iOS. Els passos següents expliquen com podeu configurar i verificar el seguiment de conversions de Firebase.

Pas 1: configureu el seguiment de conversions de Firebase

1. Afegiu Google Analytics a l'aplicació d'Android o d'iOS.
  2. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  3. Enllaceu el compte de Google Ads amb l'aplicació de Google Analytics i Firebase. Seguiu les instruccions d'enllaçament.
  4. Mesureu les conversions d'aplicació des de l'aplicació Google Analytics mitjançant l'SDK de Firebase. Seguiu les instruccions de mesurament de les conversions d'aplicació amb Firebase.
Nota: per mesurar les conversions amb Firebase, heu d'utilitzar l'SDK nou i les versions 17.3 d'Android i 6.2 d'iOS, o versions posteriors.

Pas 2: verifiqueu la configuració de les accions de conversió

Per fer un seguiment de les adquisicions de clients nous, us recomanem que comproveu que hàgiu configurat correctament les accions de conversió. Definiu la configuració de les accions de conversió de la manera següent:

• Establiu el camp "categoria de l'acció de conversió" en "compra".
  • Establiu el camp "esdeveniment de Firebase" en "compra".
  • Establiu el camp "font" en "Firebase".
  • Establiu que es puguin fer ofertes per les accions de conversió (acció de conversió principal).

Pas 3: afegiu el paràmetre new_customer a l'esdeveniment purchase

Abans d'afegir el paràmetre new_customer, cal que actualitzeu l'esdeveniment purchase. Si encara no heu creat cap esdeveniment "purchase", seguiu les instruccions per a Android o iOS. El paràmetre new_customer que es mostra tot seguit és obligatori per al seguiment d'adquisicions de clients nous mitjançant Firebase.

Paràmetre Tipus de valor Descripció
new_customer Booleà: True / False / [sense especificar] El client que fa una conversió és un client nou?
  • True: un client nou que no ha comprat durant un període de temps determinat (recomanem un període de venciment de 540 dies, que és el predeterminat, però no és obligatori).
  • False: un client recurrent que ha comprat durant el període de temps en qüestió.
  • Sense especificar: si no se sap amb certesa (per exemple, en cas que s'utilitzi la tramitació de compra com a convidat).

Exemple d'un esdeveniment ecommerce_purchase de Firebase generat per un client nou.

Android:

// Prepareu el paquet de comerç electrònic.

Bundle ecommerceBundle = new Bundle();

// Definiu els paràmetres rellevants del nivell de paquet.

// Informació de client nou. S'ha de calcular de manera dinàmica i emplenar amb "true" o "false".

ecommerceBundle.putBoolean( "new_customer", true ); // O bé "false".

ecommerceBundle.putDouble( Param.VALUE, 37.39 ); // Ingressos, opcional.

ecommerceBundle.putString( Param.CURRENCY, "USD" ); // Opcional.

// Registreu l'esdeveniment amb el paquet de comerç electrònic.

mFirebaseAnalytics.logEvent( Event.PURCHASE, ecommerceBundle );

iOS:

// Prepareu el diccionari de comerç electrònic.

NSDictionary *ecommerce = @{

// Informació de client nou. S'ha de calcular de manera dinàmica i emplenar amb @YES o @NO.

@"new_customer": @YES, // O bé @NO.

// kFIRParameterValue : @75.98, // Ingressos, opcional.

// kFIRParameterCurrency : @"USD", // Opcional.

};

// Registreu l'esdeveniment ecommerce_purchase amb el diccionari de comerç electrònic.

[FIRAnalytics logEventWithName:kFIREventPurchase

parameters:ecommerce];

Provar les conversions de clients nous

Confirmeu que feu servir l'etiqueta de lloc web global i que heu instal·lat el paràmetre new_customer. Si podeu crear una comanda de prova, seguiu els passos de sota per confirmar que els paràmetres es transfereixen.

1. Amb les eines per a desenvolupadors de Chrome, seguiu aquests passos per inspeccionar la pàgina a fi de garantir l'optimització del codi:
  • Seleccioneu el menú de Chrome que hi ha a l'extrem superior dret de la finestra del navegador. Seleccioneu Eines i, tot seguit, Eines per a desenvolupadors.
  • Feu clic amb el botó dret en qualsevol element de la pàgina i seleccioneu Inspecciona l'element. S'obrirà la finestra DevTools a la part inferior del navegador Chrome.
  1. A la finestra de l'eina DevTools, seleccioneu Xarxa.
  2. Envieu la comanda de prova des del navegador web.
  3. Cerqueu la sol·licitud que conté la conversió (cerqueu “/conversion”). Els paràmetres de la cadena de consulta han d'incloure paràmetres addicionals, com es mostra a l'exemple següent:

vdnc: "true" quan vdnc = new_customer

Provar conversions de clients nous amb Firebase

Confirmeu que feu servir Firebase i que heu afegit o adaptat l'esdeveniment de compra amb els paràmetres de les dades del carretó.

A continuació, podeu depurar els esdeveniments a Firebase pràcticament en temps real. També podeu fer un seguiment dels esdeveniments de clients nous a Firebase.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now