Administrer dine Google-tagbrugere

Når du har konfigureret dit Google-tag, kan du dele ansvaret for at administrere Google-tagget ved at vælge, hvem der kan administrere dit tag, og hvem der kan redigere indstillingerne for tagget. Denne artikel beskriver Google-tagbrugerroller og -tilladelser, forklarer, hvordan brugeradministration fungerer, og giver trinvise vejledninger til tilføjelse, redigering og fjernelse af brugere.

Inden du går i gang, skal du sikre dig, at du har konfigureret dit Google-tag og konfigureret dine tagindstillinger.

Brugerroller og tilladelser

Hver Google-tagbruger har både en rolle og en tilladelse.

Brugerroller

Der er to Google-tagbrugerroller: Bruger og Administrator.

Rollen Bruger giver brugeren mulighed for at se andre tagbrugere og tagkonfigurationen.

Brugere med rollen Administrator kan:

• administrere brugere
  • tilføje eller fjerne destinationer
  • kombinere eller opdele Google-tags

Brugertilladelser

Ud over brugerroller er der to Google-tagbrugertilladelser: Læs and Udgiv.

Brugere med tilladelsen Læs kan se brugere og konfigurationer for et tag, men de kan ikke foretage nogen ændringer.

Brugere med tilladelsen Udgiv kan:

• Se brugere for et tag
  • Opdatere indstillinger

De kan ikke administrere brugere, tilføje/fjerne destinationer eller kombinere/opdele Google-tags, medmindre de også har rollen Administrator.

Sådan fungerer brugeradgang

Brugeradgang til Google-tagget fungerer forskelligt, afhængigt af hvor mange destinationer du har knyttet til dit Google-tag.

Brugeradgang, hvis dit Google-tag har en enkelt destination

Hvis dit Google-tag har én destination (enten en Google Ads-konto eller en Google Analytics-webdatastrøm), styres taggets brugere af destinationens adgangsniveauer. Den specifikke rolle og tilladelse for hver Google-tagbruger nedarves fra den pågældende brugers Google Ads-adgangsniveau eller Google Analytics-rolle.

Følgende to tabeller viser, hvordan Google Ads-adgangsniveauer og Google Analytics-ejendomsroller svarer til Google-tagadministratorrollen og -redigeringstilladelserne. Læs sektionen "Brugerroller og tilladelser" (ovenfor) for at få flere oplysninger om hver af disse roller og tilladelser.

Tilknytning af Google Ads-adgangsniveauer til Google-tagtilladelser

Google Ads-adgangsniveau

Rollen Tagadministrator

(nedarvet)

Tilladelsen Tagredaktør
(nedarvet)
Administrator Administrator Udgiv
Standard Ingen
(nedarver Bruger)
Udgiv
Skrivebeskyttet Ingen
(nedarver Bruger)
Læs
Fakturering Ingen Ingen
Kun mail Ingen Ingen

Få flere oplysninger om adgangsniveauer på din Google Ads-konto

Tilknytning af Google Analytics-ejendomstilladelser til Google-tagtilladelser

Rollen Google Analytics-ejendom Rollen Tagadministrator
(nedarvet)
Tilladelsen Tagredaktør
(nedarvet)
Administrator Administrator Udgiv
Redaktør Ingen
(nedarver Bruger)
Udgiv
Analytiker Ingen
(nedarver Bruger)
Læs
Seer Ingen
(nedarver Bruger)
Læs

Få flere oplysninger om administration af adgang og databegrænsning i Google Analytics

Brugeradgang, hvis dit Google-tag har flere destinationer

Hvis dit Google-tag har flere destinationer, nedarver alle brugere på disse destinationer automatisk den Google-tagrolle og -tilladelse, der svarer til destinationens adgangsniveauer. (Se tabellerne i forrige afsnit).

Bemærk! Disse brugere med nedarvede roller og tilladelser er ikke angivet individuelt i sektionen "Google-tagbrugere" på fanen "Administrator". I stedet viser brugertabellerne dem i en enkelt række for hver destination. Klik på den pågældende række for at åbne destinationens brugerflade til brugeradministration på en ny fane.

Ud over disse brugere med nedarvede roller kan tilføje brugere direkte i dit Google-tag, hvis det har flere destinationer.

Få adgang til dit Google-tag

Vejledning til Google Ads

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Google-tag.

Vejledning til Google Analytics

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Øverst i kolonnen "Ejendom" skal du bruge rullemenuen til at vælge den ejendom, der indeholder den datastrøm, du vil konfigurere dit Google-tag til.
  4. Klik på Datastrømme i kolonnen "Ejendom".
  5. Klik på den datastrøm, du vil redigere.
  6. Klik på Konfigurer tagindstillinger under "Google-tag".

Vejledning til Google Tag Manager

1. Log ind på Google Tag Manager.
  2. Klik på "Google-tags" på skærmen "Alle konti".

Vælg det Google-tag, du vil have adgang til

Tilføj brugere direkte

Du skal have rollen Administrator på et Google-tag med flere destinationer for at tilføje en bruger direkte.
Bemærk! Du kan kun tilføje brugere, der har en Google-konto. Det kan f.eks. være Gmail-konti, konti, som administreres via organisationer, der bruger G Suite, eller andre konti, der er oprettet på adressen accounts.google.com.

Når du har tilføjet en bruger, kan du redigere vedkommendes adgangsniveau (du kan til enhver tid fjerne en brugers adgang senere).

1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Klik på Vælg, hvem der kan administrere dette tag eller Vælg, hvem der kan redigere dette tags indstillinger.
  4. Klik på ikonet Tilføj bruger Add.
  5. Angiv mailadresser.
  6. Hvis du tilføjer brugere, der kan administrere tagget, skal du vælge roller ("Administrator" eller "Bruger") og tilladelser ("Udgiv" eller "Læs").
  7. Hvis du tilføjer brugere, der kan redigere tagget, skal du vælge tilladelser ("Udgiv" eller "Læs").
  8. Gennemgå dine valg, og klik på Inviter.

Nye brugere modtager en mailinvitation til at gå til kontoen, så de kan have følgende brugerstatus:

• "Har adgang": Kan få adgang til tags og indstillinger baseret på adgangsniveau
  • "Invitation afventer": Har ikke accepteret invitationen endnu

Rediger brugere, der er tilføjet direkte

Du skal have rollen Administrator på et Google-tag med flere destinationer for at redigere brugere, der er tilføjet direkte.

1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Klik på Vælg, hvem der kan administrere dette tag eller Vælg, hvem der kan redigere dette tags indstillinger.
  4. Klik på rækken for den bruger, du vil fjerne.
  5. Foretag de ønskede ændringer af brugerrollen og/eller tilladelserne, og klik på Gem.

Fjern brugere, der er tilføjet direkte

Du skal have rollen Administrator på et Google-tag med flere destinationer for at fjerne brugere, der er tilføjet direkte.
  1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Klik på fanen Administrator øverst på siden.
  3. Klik på Vælg, hvem der kan administrere dette tag eller Vælg, hvem der kan redigere dette tags indstillinger.
  4. Sådan fjerner du en enkelt bruger:
    1. Vælg Fjern adgang i  prikmenuen 3 dot menu icon i rækken for den bruger, du vil fjerne.
    2. Læs bekræftelsesmeddelelsen, og klik på Fjern.
  5. Sådan fjerner du flere brugere:
    1. Markér afkrydsningsfeltet ud for hver af de brugere, du vil fjerne.
    2. Klik på Fjern øverst på listen.
    3. Læs bekræftelsesmeddelelsen, og klik på Fjern.