Tietoja tulosraportoinnista

Tulosraportoinnista näet, minkälaista arvoa ja millaisia tuloksia kampanjasi tuottavat niille asetettujen tavoitteiden perusteella. Tässä artikkelissa kerrotaan yleisesti kampanjakohtaisen tilastotaulukon Tulokset-, Tulosten arvo- ja Konversiotavoitteet-sarakkeista.

Sisältö:

Tulosraportoinnin sarakkeet

Tulokset-sarake

Tulokset-sarakkeesta näet ensisijaisten konversiotapahtumien konversiomäärät tilisi jokaisen vakiotavoitteen osalta.

• Tässä sarakkeessa näkyy normaalilla värillä sellaisten tavoitteiden mukaiset konversiot, joille kampanja on optimoitu. Himmennettynä näkyvät sellaisiin tavoitteisiin sisältyvät konversiot, joille kampanjaa ei ole optimoitu mutta jotka kuitenkin tuottavat konversioita.
  • Tulokset-sarakkeessa ei näy oman tavoitteen mukaan ryhmiteltyjä konversioita. Jos kuitenkin jotkin näistä konversioista on valittu myös ensisijaisiksi konversiotapahtumiksi tilisi vakiotavoitteissa, näet kyseisiin vakiotavoitteisiin liittyvät konversiot Tulokset-sarakkeessa (huomaa, että tämä ei koske toissijaisia tapahtumia, jotka eivät koskaan näy Tulokset-sarakkeessa).

Lue lisää konversiotavoitteista ja kampanjakohtaisista konversiotavoitteista.

Hyvä huomata

• Tulokset-sarake Sovelluskampanjoissa: Sovelluskampanjat optimoidaan tietyn vakiotavoitteen sijasta yksittäisen sovelluskohtaisen kampanjan mukaan, mikä voi johtaa epätarkkuuksiin optimoiduissa tuloksissa. Tästä syystä Tulokset-saraketta ei tueta Sovelluskampanjoissa.
  • Konversiotapahtumat Älykkäissä kampanjoissa: Älykkäissä kampanjoissa käytettävien konversiotapahtumien tilastot näkyvät vain Älykkäiden kampanjoiden tulosraportointisarakkeissa.

Tulosten arvo ‑sarake

Tulosten arvo ‐sarakkeesta näet ensisijaisten konversiotapahtumiesi konversioarvot tilisi jokaisen vakiotavoitteen osalta.

Konversiotavoitteet-sarake

Konversiotavoitteet-sarakkeesta näet kampanjatason asetuksissa valitut tavoitteet, jotka parantavat kampanjatuloksia.

• Voit ohittaa tilin oletustavoitteet ja valita, mitä tavoitteita haluat seurata konversioraporteissa ja käyttää hintatarjousten tekemiseen tietyssä kampanjassa.
  • Tilin oletustavoitteet sopivat useimpiin kampanjoihin, mutta joissain tilanteissa haluat ehkä vaikuttaa tarkemmin siihen, mitä konversiotavoitteita kampanjan hintatarjousten tekemisessä ja raportoinnissa käytetään. Lue lisää kampanjakohtaisista konversiotavoitteista.

Huom. Tulosraportointisarakkeet näkyvät vain kampanjatasolla.

Voit myös lisätä erilliset sarakkeet vakiotavoitteille, jotka olet määritellyt tilillä (esim. puhelut ja liidilomakkeen lähettäminen). Näistä sarakkeista näet, kuinka monta konversiota olet saanut ensisijaisilla konversiotapahtumilla kunkin vakiotavoitteen avulla.

Tulosraportoinnin sarakkeiden katsominen

Voit katsella tulosraporttien sarakkeita kampanjataulukoissa, kaavioissa ja suodattimissa.

Kampanjataulukko

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kampanjataulukosta näet valitsemasi tulosraportointisarakkeet. Jos esimerkiksi valitset Tulokset-sarakkeen, näet kampanjan kaikkien sellaisten ensisijaisten konversiotapahtumien määrän, jotka tuottivat konversioita.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  5. Laajenna vaihtoehdot klikkaamalla Tulokset.
  6. Valitse Tulokset-kohdasta jompikumpi tai molemmat seuraavista sarakkeista:
    • Tulokset
    • Tulosten arvo
  7. Klikkaa Käytä.

Kaavio

Tulosraportoinnin mittarit näkyvät kaaviossa. Kampanjataulukon yläpuolella näkyy kaavio, jossa on kaksi mittarikenttää.

1. Klikkaa kumpaakin mittarikenttää.
  2. Valitse kaaviossa näytettävä mittari, Tulokset tai Tulosten arvo.

Kokonaistuloksissa näet erittelyn tavoitteistasi (jos tavoitteita on enemmän kuin kolme, näkyviin tulee valinnainen laajennus). Voit esimerkiksi tarkastella tavoitteiden kokonaistuloksia tietyltä päivältä.

Suodatin

Voit suodattaa tulosraportoinnin mittarit.

1. Klikkaa suodatinkuvaketta.
  2. Valitse Tulokset-kohdasta Tulokset (yhteensä) tai Tulosten arvo (yhteensä) ja lisää sitten arvo.
  3. Klikkaa Käytä.

Tulokset-sarake verrattuna Konversiot- ja Kaikki konversiot ‐sarakkeisiin

Tulokset-sarake Konversiot-sarake Kaikki konv. ‐sarake

Sarakkeiden määritelmät (lihavoitu teksti ilmaisee tärkeimmät erot)

Niiden konversioiden määrä, jotka olet saanut tilisi ensisijaisilla konversiotapahtumilla vakiotavoitteiden avulla.

Huom. Tulokset-sarake ei sisällä toissijaisia tapahtumia tai konversioita, jotka olet saanut tilisi omien tavoitteiden avulla.

Niiden konversioiden määrä, jotka olet saanut ensisijaisilla konversiotapahtumilla niiden tavoitteiden (vakiotavoitteiden ja omien tavoitteiden) avulla, joille kampanja on optimoitu.

Huom. Toissijaisesta tapahtumasta tehdään hintatarjouksia ja se raportoidaan Konversiot-sarakkeessa ainoastaan silloin, kun tapahtuma sisältyy omaan tavoitteeseen.

Niiden konversioiden määrä, jotka olet saanut kampanjasi ensisijaisilla ja toissijaisilla konversiotapahtumilla tavoitteiden (vakiotavoitteiden ja omien tavoitteiden) avulla siitä huolimatta, onko kampanja optimoitu niille.

Käyttötarkoitus

Kun haluat saada kokonaisvaltaisen kuvan kampanjasi tuottamista liiketoimintatuloksista. Tulokset-sarake mittaa tilisi kaikkien vakiotavoitteiden konversioita (sekä tavoitteita, joille kampanja on optimoitu, että tavoitteita, joille sitä ei ole optimoitu).

Huom. Tulokset-sarakkeessa ei näy koko vaikutusta, jos käytät kampanjassa omia tavoitteita.

Kun haluat raportoida konversiot niiden tavoitteiden mukaan, joille kampanjasi on optimoitu. Tämä on automaattisten hintatarjousstrategioiden kannalta olennainen mittari. Samankaltainen kuin Konversiot-sarake, mutta laskee myös konversiotapahtumat, jotka on merkitty toissijaisiksi ja jotka eivät ole niin osuvia, että niitä laskettaisiin automaattisten hintatarjousstrategioiden ansioksi.

Ensisijaisen ja toissijaisen konversiotapahtuman tavoitteet

• Ensisijaiset tapahtumat: Näistä tapahtumista tehdään hintatarjouksia, jos kyseiset tapahtumat sisältävää vakiotavoitetta käytetään hintatarjousten tekemiseen. Ensisijaiset tapahtumat raportoidaan Konversiot-sarakkeessa.
  • Toissijaiset tapahtumat: Nämä tapahtumat raportoidaan Kaikki konversiot ‑sarakkeessa, mutta niistä ei tehdä hintatarjouksia, vaikka kyseiset tapahtumat sisältävää vakiotavoitetta käytettäisiin hintatarjousten tekemiseen. Toissijaisesta tapahtumasta tehdään hintatarjouksia ja se raportoidaan Konversiot-sarakkeessa ainoastaan silloin, kun tapahtuma sisältyy omaan tavoitteeseen.