Over Conversieboost

Opmerking: Conversieboost is niet voor alle Google Ads-accounts beschikbaar. Neem contact op met uw Google-accountvertegenwoordiger als u Conversieboost wilt gebruiken.

Met Conversieboost kunt u het aantal conversies, sitebezoeken en elke andere actie meten die rechtstreeks wordt gegenereerd door uw doelgroep die uw advertentie bekijkt. Met de gegevens van Conversieboost kunt u uw advertenties aanpassen en verbeteren om het aantal verkopen, leads en app-installaties te verhogen.

In dit artikel leggen we uit hoe Conversieboost werkt.

Hoe Conversieboost werkt

Als u Conversieboost wilt gebruiken, moet u een video-actiecampagne of Discovery-campagne maken. Als uw advertentiecampagnes lopen, splitst Google uw doelgroep in 2 groepen:

• Mensen die uw advertentie te zien krijgen.
  • Mensen die uw advertentie zouden hebben bekeken, maar in plaats daarvan de volgende advertentie in de veiling te zien krijgen.

Aan het einde van het onderzoek vergelijkt Google de conversies voor beide groepen om te meten welk percentage van elke groep rechtstreeks is gegenereerd door de advertentie in vergelijking met de conversies die normaal zouden plaatsvinden. Het rapport dat u krijgt, bevat gegevens over uw conversies die zijn ingedeeld op conversietype.

Conversiebooststatistieken

Afhankelijk van het conversievolume kunt u de volgende totaalstatistieken van Conversieboost bekijken in Google Ads:

• Incrementele conversies (absolute toename)
  • Relatieve conversieboost
  • Incrementele conversiewaarde

Gerelateerde link