Optimera målsidan för din smarta kampanj

Målsidan är en viktig del av framgången med din smarta kampanj. Personer som klickar på din annons förväntar sig att hamna på en sida som är relevant för annonsens innehåll. Om de inte omedelbart hittar det de väntar sig är det troligt att de ger sig av.

Med smarta kampanjer kan annonsens målsida vara din webbplats eller företagsprofil (optimerad för din annons).

Använda din webbplats som målsida

Om du använder din webbplats som målsida bör du se till att den är optimerad för din annons. Här kommer några tips på hur du skapar en framgångsrik annons:

1. Ta med en tydlig uppmaning

Se till att det finns ett tydligt sätt för kunderna att kontakta dig direkt på din webbplats. Det kan vara ett telefonnummer eller kontaktformulär, eller både och.

Vi rekommenderar att du formulerar en uppmaning innan du startar din annonskampanj. Genom att ge kunderna ett sätt att kontakta dig direkt kan du undvika att betala för klick som inte leder till intäkter.

2. Framhäv det som skiljer dig från mängden

Se till att dina kunder ser att du har något speciellt att erbjuda. Du kanske till exempel erbjuder tio procents vinterrabatt, en rabatt som dras av i kassan eller en gratisprodukt med varje köp.

Om du framhäver särskilda priser eller erbjudanden kan kunderna bli mer motiverade att kontakta dig. Ju mer du skiljer dig från konkurrenterna, desto intressantare blir du för potentiella kunder.

3. Se till att din webbplats är mobilanpassad

Många kunder besöker din webbplats via en mobil enhet. På små skärmar kan det vara svårt att hitta det de letar efter.

Ta reda på om hastigheten på din mobila webbplats gör att du förlorar kunder och få tips på hur du snabbt kan förbättra den. Testa din webbplats.

Här följer några tips på hur du skapar en effektiv mobilwebbplats:

• Var koncis
  • Gör det enkelt att kontakta dig
  • Använd enkel navigering

4. Se till att målsidan matchar din annonstext och dina sökordsteman

Välj en målsida som i hög grad matchar din annonstext och dina sökordsteman. Om ett av dina sökordsteman exempelvis är billiga skor och annonstexten utlovar 20 % rabatt ska kunderna kunna hitta och köpa skor till det rabatterade priset på målsidan.

Uppmaningen i annonsen bör även upprepas på målsidan. Om annonstexten exempelvis uppmuntrar kunderna att registrera sig för en gratis rundtur bör det finnas ett anmälningsformulär på en väl synlig plats på målsidan.

Tänk så här: Kopplingen mellan din annons och målsidan är länken mellan en potentiell kund och ett köp. Ju starkare kopplingen är (ju mer relevant annonsen är), desto större är sannolikheten för konvertering.

Obs! Se till att webbplatsen inte har något krav på att användarna ska vara inloggade för att få åtkomst till innehållet, eftersom det förhindrar att annonserna visas.

Använda din företagsprofil som målsida

Om du har länkat din företagsprofil till din smarta kampanj kan du använda företagsprofilen (optimerad för din annons) som målsida. Då spåras användarnas åtgärder efter att de klickar på din annons. Läs mer om Företagsprofil (optimerad för din annons)

Det här är ett bra alternativ om din webbplats inte är klar ännu eller om du vill ha ett enklare sätt att ställa in din målsida.