Optimaliser landingssider for Smart-kampanjer

Landingssider er meget avgjørende for resultatene du oppnår med Smart-kampanjer. Når noen klikker på annonsen din, forventer de å komme til en side som er relevant for det de har sett i annonsen. Hvis de ikke umiddelbart finner det de forventet, er det stor sannsynlighet for at de forlater nettstedet ditt.

Med Smart-kampanjer kan annonsens landingsside være nettstedet ditt eller bedriftsprofilen din (optimalisert for annonsen).

Bruk av nettstedet som landingsside

Hvis du bruker nettstedet ditt som landingsside, må du sørge for at denne siden er optimalisert for annonsen din. Her er noen tips til hvordan du kan lykkes med annonser:

1. Ta med en tydelig handlingsfremmende oppfordring

Sørg for at kundene enkelt kan kontakte deg, og at den aktuelle løsningen fremheves på nettstedet. Du kan vise et telefonnummer, et kontaktskjema eller begge deler.

Vi anbefaler at du får på plass den handlingsfremmende oppfordringen før du setter i gang annonsekampanjen. Ved at du tydelig fremhever måten kundene kan kontakte deg på, kan du unngå å måtte betale for klikk som ikke omsettes i håndfaste resultater.

2. Fremhev det som gjør bedriften unik

Hvis du har noe spesielt å tilby, må du sørge for at kundene får det med seg. Eksempler på slike tilbud kan være en vinterrabatt på 10 %, en kvantumsrabatt eller en gratis gave med på kjøpet.

Hvis du skaper blest om bestemte priser eller kampanjer, kan du overbevise de som fortsatt sitter på gjerdet, om å kontakte deg. Jo mer bedriften skiller seg ut fra konkurrentene, desto mer sannsynlig er det at annonsene dine appellerer til potensielle kunder.

3. Sørg for at nettstedet er mobilvennlig

Mange av kundene besøker nettstedet ditt via mobilenheter. På mindre skjermstørrelser kan det være vanskelig for folk å finne det de er på utkikk etter.

Se om hastigheten på mobilnettstedet ditt kan koste deg kunder, og finn effektive løsninger for å få opp hastigheten. Test nettstedet ditt.

Her er noen tips til hvordan du gjør nettstedet mer mobilvennlig:

• Sørg for at hastigheten på nettstedet er rask.
  • Gjør det enkelt for folk å kontakte deg.
  • Bruk enkel navigering.

4. Sørg for at innholdet på landingssiden samsvarer med annonseteksten og søkeordtemaene

Velg en landingsside som samsvarer godt med annonseteksten og søkeordtemaene du bruker. Hvis et av søkeordtemaene dine for eksempel er rabatterte sko, og du lover 20 % rabatt på sko, skal kundene kunne finne og kjøpe rabatterte sko på landingssiden.

Landingssiden skal også gjenspeile den handlingsfremmende oppfordringen i annonseteksten. Hvis kunden for eksempel oppfordres til å registrere seg for en kostnadsfri prøveperiode, bør et registreringsskjema være lett tilgjengelig på landingssiden.

Tenk på det på denne måten: Koblingen mellom annonsen og landingssiden er broen mellom en potensiell kunde og et kjøp. Jo bedre samsvaret er (dvs. jo mer direkte relevant landingssiden er for annonsen), desto større er sannsynligheten for at du oppnår konverteringer.

Merk: Sørg for at nettstedet ditt ikke har noe krav til pålogging for at brukerne skal få tilgang til innholdet, ettersom dette forhindrer visning av annonsene dine.

Bruk av bedriftsprofilen som landingsside

Du kan også velge å bruke bedriftsprofilen din (optimalisert for annonsene dine) som landingsside hvis du har knyttet bedriftsprofilen sammen med Smart-kampanjen din. På denne måten er du sikret å kunne spore handlinger brukerne utfører etter at de klikker på annonsen. Finn ut mer om bedriftsprofiler (optimalisert for annonser)

Bedriftsprofilen som landingsside er et godt alternativ hvis nettstedet ditt ikke er ferdigutviklet, eller hvis du ønsker enkel konfigurering av landingssiden.

Linker til beslektet innhold