Älykkään kampanjan laskeutumissivun optimointi

Laskeutumissivu vaikuttaa merkittävästi Älykkään kampanjan menestykseen. Kun kävijä klikkaa mainosta, hän olettaa pääsevänsä aihetta käsittelevälle sivulle. Jos hän ei löydä etsimäänsä heti, hän todennäköisesti poistuu sivulta.

Älykkäissä kampanjoissa mainoksen laskeutumissivu voi olla verkkosivustosi tai Yritysprofiilisi (optimoitu mainoksellesi).

Verkkosivuston käyttäminen laskeutumissivuna

Jos käytät sivustoasi laskeutumissivuna, varmista, että kyseinen sivu on optimoitu mainostasi varten. Alla on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit parantaa mainoksesi menestymismahdollisuuksia.

1. Lisää selkeä toimintakehotus

Jotta asiakkaat voivat ottaa sinuun helposti yhteyttä, lisää sivustosi keskeiselle paikalle selkeästi näkyvä puhelinnumero, yhteydenottolomake tai molemmat.

Suosittelemme, että luot toimintakehotuksen ennen mainoskampanjan aloittamista. Kun tarjoat asiakkaille mahdollisuuden ottaa yritykseesi yhteyttä selkeästi erottuvan toimintakehotuksen kautta, et joudu maksamaan sellaisista klikkauksista, jotka eivät edistä liiketoimintaasi.

2. Korosta ominaisuuksia, joiden ansiosta erotut joukosta

Jos tarjoat jotakin erityistä, varmista että asiakkaasi näkevät sen. Voit esimerkiksi tarjota 10 prosentin talvialennusta, ostohyvitystä tai maksutonta lahjaa oston yhteydessä.

Kun asiakkaan huomio keskittyy hintaan tai mainoskampanjaan, hän voi luultavammin päättää ottaa yhteyttä yritykseesi. Mitä selkeämmin erotut kilpailijoistasi, sitä todennäköisemmin teet vaikutuksen potentiaalisiin asiakkaisiisi.

3. Varmista, että verkkosivustosi on mobiiliystävällinen

Monet asiakkaat vierailevat sivustollasi mobiililaitteella. Halutun sisällön löytäminen voi olla vaikeaa pieneltä näytöltä.

Katso, menetätkö mobiilisivustosi nopeuden vuoksi asiakkaita, ja selvitä, miten voit parantaa nopeutta. Testaa sivustosi

Tässä muutamia vinkkejä tehokkaan mobiilisivuston luomiseen:

• Nopeuta sivustoasi.
  • Tee yhteydenotosta yritykseesi helppoa.
  • Käytä yksinkertaista navigointia.

4. Varmista, että laskeutumissivusi vastaa mainostekstiäsi ja avainsanateemojasi

Valitse laskeutumissivu, joka liittyy läheisesti mainostekstiisi ja avainsanateemoihisi. Jos esimerkiksi yksi avainsanateemoistasi on alennuskengät ja mainostekstissä luvataan 20 %:n alennus kengistä, asiakkaiden on voitava löytää ja ostaa kengät alennettuun hintaan laskeutumissivultasi.

Lisäksi laskeutumissivun täytyy vastata mainostekstissä olevaa toimintakehotusta. Jos mainoksessasi esimerkiksi kehotetaan asiakkaita luomaan tili maksutonta kokeilua varten, laskeutumissivulla on hyvä olla siihen käytettävä lomake näkyvällä paikalla.

Mainoksen ja laskeutumissivun välisen yhteyden voisi sanoa muodostavan sillan potentiaalisen asiakkaan ja ostotapahtuman välissä. Mitä vahvempi yhteys on (mitä paremmin ne vastaavat toisiaan), sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat konversion.

Huom. Varmista, ettei sivuston sisällön näkeminen edellytä kirjautumista, sillä tämä estää mainoksia näkymästä.

Yritysprofiilin käyttäminen laskeutumissivuna

Voit valita laskeutumissivuksi myös Yritysprofiilisi (optimoitu mainoksellesi), jos olet linkittänyt profiilin Älykkääseen kampanjaan. Näin voit varmistaa, että mainoksen klikkauksen jälkeistä käyttäjien toimintaa mitataan. Lue lisää Yritysprofiilista (optimoitu mainoksellesi).

Yritysprofiilin käyttäminen laskeutumissivuna on hyvä vaihtoehto, jos verkkosivustosi ei ole vielä valmis tai haluat helpomman tavan laskeutumissivun asettamiseen.