Definisjon av frasesamsvar

Merk: Denne definisjonen gjelder bare for positiv søkeordmålretting. Negative søkeord med frasesamsvar har annen funksjonalitet enn de positive motstykkene. Finn ut mer om alternativer for søkeordsamsvar

Med denne samsvartypen for søkeord kan du vise annonsene dine etter søk som omfatter betydningen av det aktuelle søkeordet. Denne betydningen kan være underforstått, og brukersøk kan ha en mer spesifikk betydning. Du kan med andre ord dekke flere søk enn med eksakt samsvar, men færre enn med fleksibelt samsvar.

For at du skal forstå hvordan frasesamsvar fungerer, tar vi et eksempel:

Tenk deg at du har lagt til søkeordet «flyttetjenester Oslo til Kristiansand» med frasesamsvar i søkeordene dine. Med frasesamsvar kan annonsene dine vises når brukere søker etter «rimelige flyttetjenester Oslo til Kristiansand» og «flyttetjenester bedrift Oslo til Kristiansand». Rekkefølgen av ordene (og den ekstra vektleggingen av «rimelig» eller «bedrift») har ingen innvirkning på om annonsene vises eller ikke. Grunnen til dette er at betydningen av søkeordet er å finne i søket: Brukeren trenger hjelp med å flytte fra Oslo til Kristiansand.

Hvis brukerne imidlertid søker etter «flyttetjenester Kristiansand til Oslo», registrerer frasesamsvaret at betydningen av søkeordet ikke lenger er den samme, så annonsene blir ikke vist. Med frasesamsvar har rekkefølgen av ordene i brukersøk noe å si bare hvis den tiltenkte betydningen av søkeordet endres.

Når du bruker frasesamsvar, blir annonsene vist til de rette brukerne uten at du må opprette en omfattende liste over fraser og søkeord. Hvis du vil sette deg inn i hvordan brukere tenker, eller vil ha hjelp med å nå ut til de rette gruppene med potensielle kunder, kan du gjennomgå tipsene om hvordan du kan utarbeide lister over søkeord.

Finn ut mer