Hitta eller skapa placeringsrapporter för dina Performance Max-kampanjer

Med Performance Max-kampanjer får du tillgång till och kan marknadsföra alla dina produkter och tjänster i Googles nätverk från en enstaka kampanj.

Du kan skapa placeringsrapporter för att ta reda på var annonserna i din Performance Max-kampanj har visats och hur många exponeringar de har fått. I den här artikeln beskriver vi hur du hittar och skapar dessa placeringsrapporter för dina Performance Max-kampanjer.

Obs! Placeringsrapporterna ska inte användas för att utvärdera resultatet, eftersom de inte innefattar resultat från alla kanaler. Placeringsrapporterna bör användas som verktyg för varumärkesintegritet.
Från och med mars 2024: Performance Max-placeringsrapporten har stöd för webbplatser i sökpartnernätverket. Dessa sökpartnerwebbplatser visas bredvid placeringar som ägs och drivs av Google samt Display-nätverket.

Anvisningar

Så här hittar du en fördefinierad rapport eller skapar en anpassad rapport:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hitta en fördefinierad placeringsrapport

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Klicka på Fördefinierade rapporter (dimensioner) i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på Annat.
  6. Klicka på Placering av Performance Max-kampanjer.
  7. Du kan lägga till filter i rapporten genom att välja filterikonen Filter och önskade filtertyper.
  8. Ladda ned rapporten genom att välja Ladda ned och välja en filtyp.

Skapa en anpassad placeringsrapport

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Välj plusikonen Add vid Anpassad och klicka på Tabell.
  5. Gå till avsnittet Attribut och välj Performance Max-placering eller skriv ”Performance Max-placering” i sökfältet.
    • Performance Max-placering visas under Rad.
  6. Välj Exp. i avsnittet Performance Max-placering eller skriv ”Exp.” i sökfältet.
    • Exp. visas under Kolumn.
  7. Du kan lägga till filter i rapporten genom att välja filterikonen Filter och önskade filtertyper.
  8. Ladda ned rapporten genom att välja Ladda ned och välja en filtyp.

Använda placeringsrapporter

Följ riktlinjerna nedan när du läser placeringsrapporten.

Definitioner av placeringar

• Ägs och drivs av Google: Detta avser webbplatser som ägs av Google, till exempel Gmail, Play, Förslag och YouTube. Denna kategori i placeringsrapporten innehåller exponeringar som har visats i vissa YouTube-format, Förslag, Flöde, Gmail och andra egendomar som ägs av Google.
  • Anonymous.google-placering: Detta avser alla annonsplaceringar som utgivare konfigurerar för att inte avslöja sitt webbplatsnamn för annonsörer.
  • Exponeringar på Google Sök: Sök betraktas inte som en placering och utesluts från placeringsrapporterna.

Det visas ingen data i rapporten

Om placeringsrapporten inte innehåller någon data kan det bero på den typ av annonsutrymme som kampanjen visas i. Placeringar är bara relevanta för vissa typer av annonsutrymme i Performance Max. Googles AI optimerar bud och placeringar i syfte att öka antalet konverteringar eller konverteringsvärdet för dina mål. Dina annonser visas bara i de nätverk som ger bäst resultat. Läs mer om Performance Max-kampanjer.

Det visas begränsad data i rapporten

Performance Max-kampanjer visas i alla typer av kanaler och annonsutrymmen, men bara vissa av dessa kanaltyper är relevanta i placeringsrapporten. Om du bara ser begränsad data i placeringsrapporten kan det innebära att din kampanj visas i vissa kanaler där placeringar inte är relevanta.

Det betyder att placeringsrapporten inte visar fullständig information om kampanjresultatet och därför endast bör användas som underlag för åtgärder kring varumärkesintegritet. Använd andra rapporter eller insikter på kampanjnivå för att utvärdera resultatet.