Hitta eller skapa placeringsrapporter för dina Performance Max-kampanjer

Du kan använda Performance Max-kampanjer för att komma åt och marknadsföra alla dina produkter och tjänster i Googles nätverk från en enda kampanj.

Du kan generera placeringsrapporter för att ta reda på var annonserna i din Performance Max-kampanj har visats och hur många exponeringar de har fått. I den här artikeln beskriver vi hur du hittar och skapar placeringsrapporter för dina Performance Max-kampanjer.

Obs! Placeringsrapporterna ska inte användas för att utvärdera resultatet, eftersom de inte innefattar resultat från alla kanaler. Placeringsrapporterna bör användas som verktyg för varumärkesintegritet.

Anvisningar

Så här hittar du en fördefinierad rapport eller skapar en anpassad rapport:

Hitta en fördefinierad placeringsrapport

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Rapport i översikten på sidmenyn och klicka på Fördefinierade rapporter (dimensioner) i rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Annat.
  4. Klicka på Placering av Performance Max-kampanjer.
  5. Du kan lägga till filter i rapporten genom att välja filterikonen Filter och filtertyperna.
  6. Ladda ned rapporten genom att välja Ladda ned och välja en filtyp.

Skapa en anpassad placeringsrapport

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Rapport i översikten i sidmenyn och klicka på Rapport.
  3. Välj plusikonen Add bredvid Anpassad och klicka på Tabell.
  4. Gå till avsnittet Attribut och välj Performance Max-placering eller skriv ”Performance Max-placering” i sökfältet.
    • Performance Max-placering visas under Rad.
  5. Välj Exp. i avsnittet Performance Max-placering eller skriv ”Exp.” i sökfältet.
    • Exp. visas under Kolumn.
  6. Du kan lägga till filter i rapporten genom att välja filterikonen Filter och filtertyperna.
  7. Ladda ned rapporten genom att välja Ladda ned och välja en filtyp.

Använda placeringsrapporter

Följ riktlinjerna nedan när du läser placeringsrapporten.

Definitioner av placeringar

• Ägs och drivs av Google: Detta avser alla webbplatser som ägs av Google, till exempel Gmail, Play, Förslag och YouTube. Den här kategorin i placeringsrapporten innehåller alla exponeringar som har visats på YouTube, Förslag, Flöde, Gmail och andra egendomar som ägs av Google.
  • Anonymous.google-placering: Detta avser alla annonsplaceringar som utgivare väljer att ange som anonyma för att inte avslöja sitt webbplatsnamn för annonsörer.
  • Exponeringar på Google Sök: Sök betraktas inte som en placering och utesluts från placeringsrapporterna.

Ingen data visas i rapporten

Om placeringsrapporten inte innehåller någon data kan det bero på den typ av annonsutrymme som kampanjen visas i. Placeringar är bara relevanta för vissa typer av annonsutrymme i Performance Max. Våra maskininlärningsmodeller optimerar bud och placeringar i syfte att öka antalet konverteringar eller konverteringsvärdet för dina mål. Dina annonser visas bara i de nätverk som ger bäst resultat. Läs mer om Performance Max-kampanjer

Begränsad data visas i rapporten

Performance Max-kampanjer visas i alla kanaler och typer av annonsutrymme, och bara vissa av dessa kanaltyper är relevanta i placeringsrapporten. Om du bara ser begränsad data i placeringsrapporten kan det innebära att din kampanj visas i vissa kanaler där placeringar inte är relevanta.

Det betyder att placeringsrapporten inte visar fullständig information om kampanjresultatet. Den bör därför endast användas som underlag för åtgärder kring varumärkesintegritet. Använd andra rapporter eller insikter på kampanjnivå för att utvärdera resultatet.