Om kvalificerade potentiella kunder och konverterade potentiella kunder

Google Ads har ersatt konverteringskategorin Importerade potentiella kunder med två nya måltyper:

• kvalificerade potentiella kunder
  • konverterade potentiella kunder

Med dem kan du mäta och optimera tratten från potentiell kund till försäljning och dessutom tydligare tagga händelser utifrån var i säljtratten de sker. Det innebär att du får mer information från Google Ads så att du kan optimera och förbättra ditt kampanjresultat.

Animation som visar hur du väljer en kvalificerad eller konverterad potentiell kund som offlinekonverteringsmål i ditt Google Ads-konto.

Så fungerar det

Med måltyperna kvalificerade potentiella kunder och konverterade potentiella kunder kan du identifiera de mest lovande Google-genererade potentiella kunderna med hjälp av din offlinekonverteringsdata och definiera steg utifrån din egen process för konvertering från potentiell kund.

• Kvalificerad potentiell kund
    • Med hjälp av kvalificerade eller ”intresserade” potentiella kunder kan du spåra Google-genererade potentiella kunder som har kvalificerats ytterligare offline (utanför Google Ads) i ditt CRM-system eller de interna system du använder för att generera potentiella kunder.
  • Konverterad potentiell kund
    • Med hjälp av konverterade eller ”avslutade” potentiella kunder kan du spåra Google-genererade potentiella kunder som har slutfört ett valt steg i konverteringsprocessen, vanligtvis offline (utanför Google Ads).
    • Det här steget kan till exempel vara en avslutad försäljning, en slutförd transaktion offline eller online eller något annat steg som du definierar som en konvertering.

Trattdiagram som visar potentiella kunder på Google som har genererats från din offlinekonverteringsdata i Google Ads.

Uppdatera dina importerade konverteringsåtgärder för potentiella kunder

Du bör uppdatera dina befintliga importerade konverteringsåtgärder till kvalificerade potentiella kunder och konverterade potentiella kunder.

Google Ads visar ett standardförslag baserat på den tidigare konverteringskategorin. Tänk på att granska förslagen noggrant och ändra dem så att rätt potentiell kund väljs.

När du uppdaterar dina konverteringsmål och det uppdaterade målet är ett standardmål på kontonivå blir det tillgängligt för alla kampanjer som använder standardmål på kontonivå. I annat fall, om vissa kampanjer påverkas av den här ändringen av dina konverteringsmål, visas en länk till en filtrerad lista över berörda kampanjer.

Obs! Du måste uppdatera dina befintliga importerade potentiella kunder till kvalificerade respektive konverterade potentiella kunder. Med start i juni 2022 uppdateras dina befintliga importerade konverteringar från potentiella kunder automatiskt till konverterade potentiella kunder.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Klicka på Uppdatera nu i aviseringen om konverteringskategorier mitt på sidan.
  5. Kontrollera de uppdaterade konverteringskategorierna och klicka på Uppdatera.

Skapa en ny kvalificerad potentiell kund eller konverterad potentiell kund

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på Ny konverteringsåtgärd.
  5. Välj Andra källor på sidan Ställ in konverteringar att mäta.
  6. Välj Andra datakällor eller CRM:er.
  7. Välj om konverteringar ska spåras utifrån klick eller samtal och klicka sedan på Fortsätt.
  8. Klicka på rullgardinsmenyn vid Konverteringsmål och välj Kvalificerad potentiell kund eller Konverterad potentiell kund.
  9. Klicka på Uppdatera. Målen för dina konverteringsåtgärder uppdateras.
Obs! När du importerar konverteringar från Salesforce eller ett CRM-system är standardmålet Konverterad potentiell kund.