Om kvalifiserte potensielle kunder og konverterte potensielle salg

Google Ads har erstattet konverteringskategorien «importerte potensielle salg» med to nye måltyper:

• kvalifiserte potensielle kunder
  • konverterte potensielle salg

Du kan måle og optimalisere for hendelser som fører til konverteringer dypere ned i salgstrakten, og merke hendelser tydeligere i tråd med plasseringen i trakten. Det betyr at Google Ads får mer informasjon som kan brukes for å optimalisere og forbedre kampanjeresultatene.

En animasjon som viser hvordan du kan velge et kvalifisert potensielt salg eller et konvertert potensielt salg som konverteringsmål utenfor nettet i Google Ads-kontoen din.

Slik fungerer det

Med kvalifiserte potensielle kunder og konverterte potensielle salg kan du identifisere de mest lovende, Google-genererte potensielle salgene ved å bruke dataene om konverteringer utenfor nettet. I tillegg kan du definere trinn basert på prosessen du selv bruker for konverteringer fra potensielle kunder.

• Kvalifisert potensiell kunde
    • Basert på en kvalifisert eller «interessert» potensiell kunde kan Google generere potensielle salg som er kvalifisert også utenfor nettet (utenfor Google Ads), i systemet du bruker til kunderelasjonshåndtering (CRM), eller et internt system for generering av potensielle salg.
  • Konvertert potensielt salg
    • Med et konvertert eller «lukket» potensielt salg kan du spore Google-genererte potensielle salg der et gitt trinn i konverteringsprosessen for potensielle salg er fullført, som regel utenfor nettet (utenfor Google Ads).
    • Du kan bestemme at dette trinnet skal være et gjennomført salg, en inngått avtale på eller utenfor nettet eller enhver handling du definerer som en konvertering.

Et traktdiagram som viser Google-genererte potensielle salg fra Google Ads-dataene dine for konvertering utenfor nettet.

Oppdater konverteringshandlinger for importerte potensielle salg

Hvis du ikke allerede har oppdatert de eksisterende konverteringshandlingene for potensielle salg til kvalifiserte potensielle kunder og konverterte potensielle salg, bør du gjøre det nå.

I Google Ads får du standardforslag basert på den forrige konverteringskategorien. Sørg for at du leser nøye gjennom og eventuelt endrer disse forslagene, så du er sikker på at riktig type potensielt salg er valgt.

Når du oppdaterer konverteringsmålene, blir de oppdaterte målene tilgjengelige for alle kampanjer som bruker standardmål på kontonivå, hvis de oppdaterte målene er standardmål i kontoen. Hvis det bare er enkelte kampanjer som berøres av oppdateringen, får du en link til en filtrert liste over de aktuelle kampanjene.

Merk: Du må oppdatere de eksisterende importerte konverteringene fra potensielle kunder, til kvalifiserte potensielle kunder og konverterte potensielle salg. Fra og med mai 2022 oppdateres de eksisterende importerte konverteringene fra potensielle kunder automatisk til konverterte potensielle salg.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Oppdater nå i varselet om konverteringskategorier midt på siden.
  5. Gå gjennom de oppdaterte konverteringskategoriene som foreslås, og klikk på Oppdater.

Opprett nye kvalifiserte potensielle kunder eller konverterte potensielle salg

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Ny konverteringshandling.
  5. Velg Andre kilder på «Konfigurer hvilke konverteringer som skal måles»-siden.
  6. Velg Andre datakilder eller CRM-systemer.
  7. Velg om konverteringer skal spores etter klikk eller anrop, og klikk på Fortsett.
  8. Fra rullegardinmenyen ved siden av Konverteringsmål velger du Kvalifisert potensiell kunde eller Konvertert potensielt salg.
  9. Klikk på Oppdater. Nå er målene for konverteringshandlingene dine oppdatert.
Merk: Standardmålet er «Konvertert potensielt salg» hvis du importerer konverteringer fra Salesforce eller CRM-systemer.

Linker til beslektet innhold