Uppdateringar av målgrupper på Google

Under 2021 tillkännagav Google Ads planer på att arbeta mot en webbupplevelse med större fokus på integritet. För att hjälpa våra annonsörer att anpassa sig till ett ekosystem online som inte använder tredjepartscookies har vi utvecklat lösningar för att visa relevanta annonser i stor skala samtidigt som vi skyddar användarnas integritet.

På denna sida hittar du uppdateringar allt eftersom vi fortsätter vårt arbete.

Senaste uppdateringarna

[Juni 2023] Vi fortsätter experimentera med integritetsskyddande signaler för Google-målgrupper

Alfatestet med intressebaserad annonsering (IBA) avslutades i början av 2023. Om du deltog i alfatestet eller vill veta mer kan du kontakta din Google-kontorepresentant för att få mer information om resultatet av experimentet.

Efter alfaversionen gick vi vidare till nästa testfas och experimenterade med en kombination av äkta Topics API-signaler, användaridentifierare för utgivare och sammanhangsinformation i stället för tredjepartscookies för Google-målgrupper.

I vårt senaste IBA-experiment såg vi att lösningar med intressebaserade målgrupper med integritetsskyddande signaler gav lovande resultat jämfört med tredjepartscookies. Experimentet visade att man med användning av IBA-lösningar med integritetsskyddande signaler i Display-nätverket minskade annonsutgifter för Google-displayannonser med IBA — som proxy för uppnådd skala — med 2—7 % jämfört med resultat baserade på tredjepartscookies. Med konverteringar per dollar som proxy för avkastning på investering blev minskningen 1–3 %*. Slutligen såg vi också att klickfrekvensen låg inom 90 % från status quo.**> Vi såg även liknande resultat för Display & Video 360.

Experimentet tyder också på att AI-baserade optimeringslösningar kan påverka kampanjresultatet positivt. Bland annat påverkades kampanjer som använde optimerad inriktning eller budstrategier Maximera konverteringar mindre av att tredjepartscookies togs bort. Det här tyder på att maskininlärning kan ha stor betydelse för att generera resultat.

Annonsörerna behöver inte använda Privacy Sandbox direkt, men vi rekommenderar att du bekantar dig med vår metod för att integrera API:er i våra annonsplattformar så att du kan nå relevanta kunder med strategier för intressestyrd annonsering och remarketing.

*Googles interna data, globalt, februari–mars 2023
**Googles interna data, globalt, februari–mars 2023

[Oktober 2022] Test av hållbara målgruppslösningar i Google Ads och Display & Video 360

Som förberedelse inför en framtid utan tredjepartscookies och andra identifierare inledde Google Ads och Display Video 360 en andra del av alfaexperimentet med intressebaserad annonsering (IBA) med ett mindre antal annonsörer i oktober. Syftet med IBA-alfaexperimentet är att få mer information om hur Google-målgrupper och lösningar som bygger på Googles AI, som optimerad inriktning, fungerar utan tredjepartscookies. Det första IBA-alfaexperimentet, som inleddes i oktober 2021, var avsett att vara den första av många iterationer då Google Ads och Display Video 360 fortsätter att utvecklas och införliva nya integritetsskyddande tekniker.

I denna andra fas utvecklade Google Ads och Display Video 360 de integritetsskyddande signaler som speglar den senaste utvecklingen på marknaden. Här ingick en uppdatering av simuleringen av Chromes offentligt tillgängliga Topics API. Dessutom inkluderade Google Ads och Display Video 360 flera integritetsskyddande signaler, däribland geografiskt och kontextuellt baserade och nya insikter som drivs av Googles AI samt simuleringar av utgivares användaridentifierare i våra målgruppslösningar.

Googles målgruppslösningar fortsätter att utvecklas tillsammans med ekosystemet och den tekniska utvecklingen. Vi fortsätter att informera om vårt arbete med att skydda resultaten för segment med köpavsikt och Google-målgruppssegment inom intressegrupp samt optimerad inriktning i Google Ads och Display & Video 360 samtidigt som vi prioriterar användarnas integritet.

[Ursprungligen publicerad i maj 2022; uppdaterad i juni 2023] Förbereda webbplatstaggar för uppdateringar av Google-målgrupper

Google Ads och Display & Video 360 började testa Chromes Privacy Sandbox-API:er i mitten av 2022. Som ett led i den här processen testar vi att lägga till den globala webbplatstaggen och Floodlight i en liten procentandel av trafiken för att säkerställa teknisk beredskap. På grund av det här kan du se anrop till Topics API, Protected Audience API och Attribution Reporting API från dina taggar. Andelen trafik som inkluderas ökar eftersom mer trafik är kvalificerad för den här API:erna i Chrome.

Det här taggtillägget påverkar varken dina annonser eller kampanjresultatet. Annonsörer behöver inte göra något i det här skedet.

Om webbplatser föredrar att inte delta i testning kan de göra det via behörighetspolicyn för Chrome. Våra annonseringsprodukters användning av de här API:erna omfattas av Googles policykrav för användarsamtycke i EU.

[19 November 2021] Tidiga experiment att uppdatera målgrupper på Google i Display och Display & Video 360

I oktober 2021 inledde Google Ads och Display & Video 360 ett slutet alfaexperiment med intressebaserad annonsering (IBA) för att visa hållbarheten hos Google-målgruppssegment, och då i synnerhet segment med köpavsikt och målgruppssegment inom intressegrupp där tredjepartscookies inte längre är tillgängliga.

Deltagarna jämförde kampanjresultatet från befintlig kampanjtrafik med en trafikgrupp där vi simulerade ett potentiellt framtida annonslandskap med intressebaserad målgruppsinriktning utan tredjepartscookies. I detta framtida annonslandskap förekom flera olika signaler med integritetsfokus, inklusive men inte begränsat till geografiskt och kontextuellt baserade AI-uppdateringar samt en replikering av relevanta Privacy Sandbox-API:er som gjorts tillgängliga offentligt av Chrome. Framtida varianter kommer att inkludera ny teknik i takt med att den blir tillgänglig, som id:n som tillhandahålls av utgivare och eventuella nya versioner av Sandbox-API:er som tillkännages av Chrome.

Googles målgruppslösningar utvecklas och kommer i nya versioner parallellt med ekosystemets förändring och den tekniska utvecklingen. Vi fortsätter att informera om vårt arbete för att fortsätta garantera bra resultat för segment med köpavsikt och målgruppssegment inom intressegrupp i Google Ads och Display & Video 360 samtidigt som vi prioriterar användarnas integritet.