Opdateringer af Google-målgrupper

I 2021 offentliggjorde Google Ads planer om en strategi for at beskytte brugernes oplysninger på nettet endnu bedre. For at hjælpe annoncørerne med at tilpasse sig et økosystem på nettet uden tredjepartscookies har vi udviklet løsninger, så der kan vises relevante annoncer i stor målestok, samtidig med at brugernes privatliv beskyttes.

Hold øje med denne side for at se løbende opdateringer.

Seneste opdateringer

[Juni 2023] Fortsatte eksperimenter med privatlivssikrende signaler til Google-målgrupper

Alfaeksperimentet med interessebaseret annoncering (IBA, interest-based advertising) sluttede i starten af 2023. Hvis du har deltaget i alfaeksperimentet eller vil have flere oplysninger om det, skal du kontakte din Google-kontorepræsentant for at få flere oplysninger om resultaterne af eksperimentet.

Efter alfafasen gik vi videre til testfasen og eksperimenterede med en kombination af sande Topics API-signaler, førsteparts-id'er fra udgivere og kontekstrelaterede oplysninger for at understøtte Google-målgrupper, i stedet for tredjepartscookies.

I vores seneste IBA-eksperiment fandt vi ud af, at interessebaserede målgruppeløsninger med privatlivssikrende signaler virkede lovende sammenlignet med tredjepartscookies. Eksperimentet viste, at brug af IBA-løsninger med privatlivssikrende signaler på Displaynetværket medførte, at annoncørernes forbrug på Google-displayannoncer i gennemsnit var 2-7 % lavere end ved brug af tredjepartscookies. hvad angår investeringsafkast, faldt udgifterne pr. konvertering med 1-3 %*. Vi konstaterede også, at klikraten holdt sig inden for 90 % af det aktuelle niveau**>, og der blev registreret tilsvarende effektivitet for Display & Video 360.

Eksperimentet viste også, at AI-baserede optimeringsløsninger kan have en positiv indvirkning på kampagneeffektiviteten. Kampagner, der brugte optimeret målretning eller budstrategier til maksimering af antallet af konverteringer, blev f.eks. mindre påvirket af fjernelsen af tredjepartscookies, hvilket angiver, at maskinlæring kan spille en væsentlig rolle i forbindelse med generering af resultater.

Selvom annoncører ikke behøver at indføre Privacy Sandbox direkte, opfordrer vi dig til at sætte dig ind i vores tilgang til integrering af API'erne i vores annonceplatforme, så du kan nå ud til relevante kunder med interessebaserede annoncer og remarketingstrategier.

*Interne Google-data fra hele verden februar-marts 2023
**Interne Google-data fra hele verden februar-marts 2023

[October 2022] Test af holdbare målgruppeløsninger i Google Ads og Display & Video 360

Som forberedelse til en fremtid uden tredjepartscookies og andre id'er har Google Ads og Display Video 360 indledt anden del af alfaeksperimentet med interessebaseret annoncering (IBA, interest-based advertising) med en lille gruppe annoncører her i oktober. IBA Alpha-versionen har til formål at forstå effektiviteten af Googles målgrupper og løsninger, der leveres af Googles AI, f.eks. optimeret målretning, uden at der er behov for tredjepartscookies. Den første IBA-alfaversion, som blev lanceret i oktober 2021, var beregnet til at være den første af mange versioner, efterhånden som Google Ads og Display Video 360 fortsat udvikles og inkorporerer nye privatlivssikrende teknologier.

I denne anden del har Google Ads og Display Video 360 udviklet det sæt privatlivssikrende signaler, som bruges til at afspejle den seneste udvikling i markedet. Dette omfatter en opdatering af simuleringen af Chromes offentligt tilgængelige Topics API. Derudover inkorporerede Google Ads og Display Video 360 en række privatlivssikrende signaler, herunder geobaseret, kontekstbaseret og ny indsigt, der var baseret på Googles AI, samt simuleringer af udgiver-id'er for udgivere i vores målgruppeløsninger.

Googles målgruppeløsninger vil fortsat blive udviklet, og der vil desuden blive udført udviklingsmæssige tiltag inden for økosystemer og teknologier. Vi kommer løbende med opdateringer om vores bestræbelser på at sikre effektiviteten af Google-målgruppesegmenter i markedet og interessebaserede Google-målgruppesegmenter samt optimeret målretning i Google Ads og Display & Video 360, samtidig med at vi sikrer beskyttelse af brugernes privatliv.

[Oprindelig uploadet i maj 2022, opdateret i juni 2023] Klargøring af websitetags til opdateringer af Google-målgrupper

Google Ads og Display & Video 360 begyndte at teste Chromes Privacy Sandbox-API'er i midten af 2022. Som et led i denne proces tester vi en tilføjelse til det globale websitetag og Floodlight på en lille procentdel af trafikken for at sikre, at teknikken er parat. Du kan derfor opleve kald til API'erne Topics, Protected Audience og Attribution Reporting fra dine tags. Den procentdel af trafikken, der er inkluderet, vil stige, efterhånden som mere trafik bliver kvalificeret, med henblik på at understøtte disse API'er i Chrome.

Denne tagtilføjelse får ingen konsekvenser for annoncer eller kampagneeffektivitet, og som annoncør behøver man ikke foretage sig noget i denne forbindelse på nuværende tidspunkt.

Hvis man som ejer eller administrator af et website vil fravælge denne test, kan det gøres via politikken vedrørende tilladelser i Chrome. Vores annonceprodukters brug af disse API'er er underlagt Googles samtykkepolitik for brugere i EU.

[19. november 2021] Første eksperimenter med opdatering af Google-målgrupper på Displaynetværket og i Display & Video 360

I oktober 2021 igangsatte Google Ads og Display & Video 360 et lukket alfaeksperiment med interessebaseret annoncering (IBA, interest-based advertising) for at demonstrere effektiviteten af Googles målgruppesegmenter, specifikt målgruppesegmenter i markedet og interessebaserede målgruppesegmenter, hvis tredjepartscookies ikke længere er tilgængelige.

Deltagerne sammenlignede kampagneeffektiviteten for eksisterende kampagnetrafik med en kontrolgruppe af typen "fremtidig trafik", som simulerede et landskab med interessebaserede målgrupper uden brug af tredjepartscookies. Dette fremtidige landskab indeholdt en række signaler, som fokuserer på at beskytte brugernes privatliv, herunder, men ikke begrænset til, geografisk baserede signaler, kontekstbaserede signaler, AI-opdateringer og en kopi af relevante Privacy Sandbox-API'er, som blev gjort offentligt tilgængelige af Chrome. Fremtidige eksperimenter kommer til at omfatte nye teknologier, efterhånden som de bliver tilgængelige, f.eks. udgiverleverede id'er og eventuelle nye versioner af Sandbox API'er, der offentliggøres af Chrome.

Googles målgruppeløsninger vil udvikle sig i takt med ændringerne i økosystemet og den teknologiske udvikling. Vi kommer løbende med opdateringer om vores bestræbelser på at sikre effektiviteten af Google-målgruppesegmenter i markedet og interessebaserede Google-målgruppesegmenter i Google Ads og Display & Video 360, samtidig med at vi sikrer privatlivet for brugere.