Nieuwe tools waarmee u kunt optimaliseren voor de feestdagen

25 oktober 2021

Op de hoogte blijven van trends en aanbevelingen is van groot belang om goede resultaten te halen tijdens de feestdagen. Adverteerders die aanbevelingen hebben gebruikt om hun optimalisatiescore op accountniveau met 10 punten te verhogen, hebben zelfs een mediane toename van 14% in conversies gezien.1 Daarom introduceren we deze feestdagen nieuwe tools waarmee u onder andere nauwkeurigere metingen kunt instellen, uw Shopping-campagnes kunt optimaliseren en nieuwe potentiële klanten kunt bereiken.

Zorgen voor nauwkeurige en actiegerichte metingen

Als u het maximale uit uw marketing wilt halen, is het belangrijk dat u begrijpt welke acties mensen ondernemen na interactie met uw advertenties. We hebben om die reden privacybeschermende oplossingen zoals verbeterde conversies geïntroduceerd, die ervoor zorgen dat uw meting nauwkeurig en actiegericht blijft. We hebben de volgende nieuwe aanbevelingen uitgerold om deze oplossingen makkelijker te kunnen gebruiken:

• Stel verbeterde conversies in om de nauwkeurigheid van uw conversiemetingen te verbeteren.
  • Stel de toestemmingsmodus in om de functionaliteit van uw Google-tags aan te passen op basis van de toestemmingsstatus van uw gebruikers.
  • Stel Google Analytics 4 in om meer gedetailleerde klantinzichten te krijgen voor meerdere platforms.

Uw Shopping-campagnes optimaliseren

We hebben meer aanbevelingen voor Shopping-campagnes toegevoegd zodat u uw account beter kunt optimaliseren voor de feestdagen. Voorbeelden:

• Controleer of er waarschuwingen zijn voor mogelijke opschorting van uw Merchant Center-account om uw campagnes tijdens de feestdagen actief te houden.
  • Stel een doel-ROAS in om verwachte verkeerstoenamen goed te benutten en meer verkopen te behalen tegen hetzelfde rendement op advertentie-uitgaven.
  • Target al uw geschikte Shopping-producten om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden gevonden als kopers daar tijdens de feestdagen naar op zoek zijn.
  • Stel doelen in voor de acquisitie van nieuwe klanten om met uw campagnes meer nieuwe klanten te vinden.

Bovendien kunt u met onze nieuwe tool voor de vergelijking van prestaties van slimme Shopping-campagnes op eenvoudige wijze de prestaties van de split-test tussen slimme Shopping-campagnes en standaard Shopping-campagnes van week tot week vergelijken.2 De tool is beschikbaar voor Google Ads-gebruikers die gebruikmaken van de bètaversie van Verkeerssplitsing voor slimme Shopping-campagnes.

By Buy Bye logo
By Buy Bye, een service voor prijsvergelijking, heeft de tool gebruikt om tijdens het hoogseizoen slimme Shopping-campagnes voor hun klanten te testen en te schalen. "Het is geweldig om heldere informatie over prestaties te kunnen delen met verkopers. Dat maakt het een stuk makkelijker om de testprestaties van slimme Shopping-campagnes te interpreteren", aldus Sian Watkins, Lead Account Manager.

Als u de bètaversie nog niet gebruikt, neemt u contact op met uw Google-vertegenwoordiger of de service voor prijsvergelijking. Probeer daarna de tool en vergelijk de verkeerssplitsingsgegevens van uw slimme Shopping-campagnes.

Meer mensen bereiken met verbeterde zoekwoordaanbevelingen

Met aanbevelingen voor zoekwoorden kunt u meer potentiële klanten bereiken tijdens de feestdagen. We houden nu rekening met meer signalen om te bepalen welke zoekwoorden we aanbevelen, zodat we u relevantere zoekwoordsuggesties kunnen bieden. Deze aanvullende signalen omvatten bijvoorbeeld landingspagina's, zoekwoorden in een advertentiegroep en uitsluitingszoekwoorden.

Tijd besparen door automatisch meer aanbevelingen toe te passen

Als u uw campagnes nog makkelijker wilt optimaliseren, kunt u nu automatisch meer aanbevelingen toepassen. Dit betekent dat u nu automatisch:

• een doel-CPA en doel-ROAS kunt instellen om uw doelen te behalen door efficiënter te bieden,
  • uw doel-CPA of doel-ROAS kunt aanpassen om meer potentiële klanten te bereiken,
  • doelgroeprapporten kunt beoordelen om inzicht te krijgen in de prestaties van uw doelgroepen.

Als u zich daarvoor aanmeldt, passen we de aanbevelingen van uw keuze toe zodra er nieuwe mogelijkheden beschikbaar zijn. Het is altijd mogelijk om de gekozen aanbevelingen te wijzigen of om u hiervoor af te melden. Als u zich inderdaad aanmeldt, wordt uw budget niet verhoogd.

Aanbevelingen op schaal toepassen met de Google Ads API

We hebben meer aanbevelingen geïmplementeerd in de Google Ads API zodat u aanbevelingen op grote schaal kunt toepassen en afwijzen.

Fluency logo
Fluency, een technologieplatform, gebruikt aanbevelingen in de API om prestaties op schaal te verbeteren. "De aanbevelingen toepassen in de Google Ads API is eenvoudig en efficiënt. De aanbeveling voor de advertentiecomponent is vooral handig omdat er automatisch sitelinks worden gemaakt die ons tijd besparen", aldus Eric Mayhew, President en Chief Product Officer bij Fluency.

We raden u aan zo snel mogelijk de Google Ads API te gaan gebruiken. In april 2022 wordt de ondersteuning voor de AdWords API beëindigd. Ga naar de website voor ontwikkelaars om aan de slag te gaan.

Als u deze nieuwe functies wilt gebruiken, gaat u naar de pagina Aanbevelingen.

Gepost door Danielle Jenks, Product Manager, Google Ads

1. Google-gegevens, wereldwijd Engels, 2 juli 2020 vergeleken met 28 juli 2021.
2. In Europa kunnen slimme Shopping-campagnes worden gebruikt met elke service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) waarmee u werkt. De advertenties worden weergegeven op algemene pagina's met zoekresultaten en op alle andere platforms waarvoor de service voor prijsvergelijking is aangemeld.