Tilitason negatiiviset avainsanat

Mainostajana haluat varmasti, että mainoksesi näkyvät brändiisi liittyvien hakujen yhteydessä ja auttavat käyttäjiä löytämään etsimänsä ja tekemään tavoittelemiasi asioita. Lisäämällä tilitasolle negatiivisia avainsanoja voit sulkea kampanjoista pois hakutermejä, joiden et halua käynnistävän mainoksia Haku‑ ja Shopping‑inventaarissa. Näin voit keskittyä siihen, mikä on asiakkaillesi tärkeintä.

Voit luoda tilin asetuksiin yhden negatiivisten avainsanojen listan, jota sovelletaan kaikkeen sopivaan Haku‑ ja Shopping‑inventaariin kaikissa tilisi kampanjoissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan tilitason negatiivisista avainsanoista ja siitä, miten ne toimivat kampanjoissa.

Hyödyt

Negatiivisten avainsanojen avulla voit estää mainosten näkymisen sellaisen sisällön yhteydessä, joka ei sovi yhteen brändisi kanssa tai edistä mainontatavoitteitasi. Googlen käytännöt määrittävät, millaista sisältöä mainoksilla voi kaupallistaa eri verkostoissa. Negatiivisilla avainsanoilla voit kuitenkin vaikuttaa asiaan enemmän ja sulkea pois sisältöä, joka on käytäntöjen mukaista mutta ei välttämättä sovi liiketoimintaasi. Lisäämällä tiliasetuksiin Hakua ja Shoppingia koskevia negatiivisia avainsanoja voit luoda yhden tilitason listan, jota käytetään kaikissa sopivissa kampanjoissasi.

Kampanjatyypit, joissa listan avainsanoja käytetään

Kun luot tilitasolle negatiivisten avainsanojen listan, sitä sovelletaan automaattisesti kaikkeen Haku‑ ja Shopping‑inventaariin sopivissa kampanjatyypeissä. Niitä ovat Haku‑, Maksimitulokset‑, Sovellus‑ ja Shopping‑kampanjat, Älykkäät Shopping‑kampanjat sekä Älykkäät ja Paikalliset kampanjat.

Näin ne toimivat

Luomalla tilitasolle negatiivisten avainsanojen listan voit sulkea pois tietyt termit, joiden yhteydessä et halua mainostaa Haku- ja Shopping-inventaarissa. Listan ansiosta mainoksesi tavoittavat kohdeyleisösi paremmin ja konversioiden määrä kasvaa.

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on urheiluvälineliike ja myyt treenivaatteita. Voit luoda negatiivisten avainsanojen listan, jossa on esimerkiksi sellaisia termejä kuin "puvun housut" tai "puserot".

Kun valitset negatiivisia avainsanoja Haku- ja Shopping-inventaarille, yritä keksiä hakutermejä, jotka muistuttavat avainsanojasi mutta joita käytetään enemmän toisenlaisten tuotteiden hakemiseen.

Negatiiviset avainsanat eivät ota huomioon läheisiä muunnelmia tai muita laajempia termejä.

Esimerkki

Jos käytät esimerkiksi negatiivista laajan vastaavuuden avainsanaa "kukat", mainokset eivät näy haulla "punaiset kukat" mutta voivat näkyä haulla "punainen kukka".

Tilitason negatiivisten avainsanojen lisääminen

Voit luoda Google Ads ‐tililläsi yhden tilitasoisen negatiivisten avainsanojen listan Haku- ja Shopping-inventaarille. Löydät "Negatiiviset avainsanat" ‑kohdan tiliasetuksista. Klikkaa kohtaa, niin voit aloittaa listan luomisen.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Tilin asetukset.
  3. Laajenna "Negatiiviset avainsanat" ‐kohta klikkaamalla sitä.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja lisää yksi sana tai lauseke per rivi.
  5. Klikkaa Tallenna.
  6. Jos haluat muuttaa negatiivisen avainsanan vastaavuustyyppiä, klikkaa Vastaavuustyyppi‑sarakkeesta avattavaa valikkoa ja valitse laaja vastaavuus, lausekevastaavuus tai tarkka vastaavuus.
Huom. Yhdellä tilillä voi sulkea pois enintään 1 000 negatiivista avainsanaa.

Tilitason negatiivisten avainsanojen poistaminen

Halutessasi voit poistaa Hakua ja Shoppingia koskevia tilitason negatiivisia avainsanoja Google Ads ‐tililtäsi.

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Tilin asetukset.
  3. Laajenna "Negatiiviset avainsanat" ‐kohta klikkaamalla sitä.
  4. Valitse poistettavien negatiivisten avainsanojen valintaruudut.
  5. Klikkaa taulukon yläosasta Poista.

Tilitason negatiivisten avainsanojen muokkaaminen

Näin muokkaat negatiivisia avainsanoja:

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Tilin asetukset.
  3. Laajenna "Negatiiviset avainsanat" ‐kohta klikkaamalla sitä.
  4. Vie hiiri muokattavan avainsanan päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  5. Muokkaa avainsanoja ja/tai vastaavuustyyppejä.
  6. Klikkaa Tallenna.

Tilitason negatiivisten avainsanojen suodattaminen

Näin lisäät suodattimen ja helpotat termien etsimistä listalta:

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Tilin asetukset.
  3. Laajenna "Negatiiviset avainsanat" ‐kohta klikkaamalla sitä.
  4. Klikkaa Lisää suodatin.
  5. Lisää haettavat avainsanat.
    • Voit myös suodattaa avainsanat valitsemalla avattavasta valikosta "Avainsanateksti" tai "Vastaavuustyyppi"
Huom. Suodatinta voidaan käyttää vain tiettyjen termien hakemiseen.

Tilitason negatiivisten avainsanojen poistaminen

Näin poistat listalta negatiivisia avainsanoja:

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Tilin asetukset.
  3. Laajenna "Negatiiviset avainsanat" ‐kohta klikkaamalla sitä.
  4. Valitse poistettavan avainsanan vasemmalla puolella oleva valintaruutu Blue check box icon for selecting ad campaigns.
  5. Klikkaa Poista.

Poissuljettujen sisällön avainsanojen luominen

Poissuljetut sisällön avainsanat ovat termejä, joiden avulla voit estää mainosten näkymisen epäolennaisen sisällön yhteydessä. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi videot, kanavat, verkkosivustot ja sovellukset, joiden nimissä tai kuvauksissa on tiettyjä sanoja. Voit sulkea pois enintään 1 000 sisällön avainsanaa. Poissuljetut sisällön avainsanat koskevat kaikkia kampanjoita, jotka näkyvät YouTubessa tai Display‐verkostossa.

Näin luot poissuljettuja avainsanoja:

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Tilin asetukset.
  3. Vieritä alas ja klikkaa Näytä sopivuusasetukset.
  4. Avaa Lisäasetukset‑valikko ja laajenna "Sulje pois sisällön avainsanoja" ‑kohta klikkaamalla sitä.
  5. Klikkaa pluspainiketta . Lisää poissuljettavat sisällön avainsanat lisäämällä yksi sana tai lauseke per rivi.
  6. Klikkaa Tallenna.