Aantrekkelijkere zoekadvertenties plaatsen met verbeteringen van advertentie-extensies

11 februari 2022

Met Advertentie-extensies geeft u mensen meer informatie over uw bedrijf en kunnen gebruikers makkelijker engagement met uw advertenties hebben. Adverteerders kunnen de klikfrequentie met gemiddeld 20% verhogen als ze 4 sitelinks bij hun zoekadvertenties laten zien.1 We rollen verschillende nieuwe verbeteringen uit zodat u sitelinks, highlights en website-informatie makkelijker kunt beheren en aantrekkelijkere advertenties kunt plaatsen.

Spreek meer mensen aan met automatische extensies

Als u zich aanmeldt voor automatische extensies, maakt Google Ads namens u extensies en worden deze bij uw advertentie getoond als ze naar verwachting de prestaties verbeteren. Eerst waren dynamische sitelinks, dynamische highlights en dynamische website-informatie niet geschikt voor weergave met uw advertentie als u handmatig gemaakte sitelinks, highlights en website-informatie had opgegeven. Vanaf half maart zijn deze automatische extensies geschikt voor weergave naast de handmatig gemaakte tegenhangers. Als uw advertentie bijvoorbeeld maar 2 handmatig gemaakte sitelinks bevat die kunnen worden getoond, kan Google Ads vanaf half maart ook 2 dynamische sitelinks laten zien. Er worden in totaal dus 4 sitelinks getoond.

Als onderdeel van deze update kunt u nu rapportage voor deze automatische extensies op een afzonderlijk niveau bekijken op de pagina Extensies van Google Ads. Wanneer u de prestaties bekijkt, kunt u elke automatische extensie onderbreken of verwijderen. Hierdoor kunt u de extensies die Google Ads voor u maakt, makkelijk evalueren en beheren. Zoek de komende weken naar Automatisch gemaakte extensies in de tabelweergave van de pagina Extensies als u wilt zien welke automatische extensies bij uw advertenties worden getoond.

Screenshot showing extensions and the source (Advertiser or Automatically created)
Automatisch gemaakte extensies evalueren en beheren

Praktische tip: Meld u aan voor dynamische sitelinks, dynamische highlights en dynamische website-informatie zodat het systeem meer mogelijkheden heeft om extensies bij uw advertenties te laten zien. U kunt een afzonderlijke extensie die automatisch is gemaakt, onderbreken of verwijderen als u deze niet meer bij uw advertenties wilt tonen.

Toon meer advertentie-extensies die u maakt

Als u sitelinks, highlights en website-informatie maakt, kunt u deze toevoegen op advertentiegroep-, campagne- of accountniveau. Eerst was het zo dat als u deze advertentie-extensies op gedetailleerd niveau maakte, extensies van hetzelfde type op een hoger niveau niet werden getoond. Zelfs als u bijvoorbeeld maar één sitelink op advertentiegroepniveau had, kwamen uw sitelinks op campagneniveau niet in aanmerking voor weergave.

Vanaf half maart zijn sitelinks, highlights en website-informatie van hogere niveaus in uw account geschikt voor weergave naast extensies van hetzelfde type op lagere niveaus als dit naar verwachting tot betere prestaties leidt. Dankzij deze wijziging kan machine learning van Google een keuze maken uit de beste extensies in uw account en kunt u een aantrekkelijkere advertentie weergeven. Als voorbereiding op deze wijziging raden we u aan extensies samen te voegen op een niveau dat aansluit bij uw account. Zorg er ook voor dat ze relevant zijn voor alle volgende niveaus.

Diagram showing before and after of sitelink level changes between account, campaign, and ad group
Weergavevoorbeeld van sitelinks voor en na de update

In het Helpcentrum van Google Ads vindt u meer informatie over advertentie-extensies.

Gepost door Natalie Wertz, Product Manager, en Chalmers Wang, Sr. Product Manager, Google Ads

1. Interne gegevens van Google, wereldwijd 24 oktober 2021 - 24 november 2021