Exempel på anpassade kolumner

Den här artikeln ger exempel på anpassade kolumner i både bild- och textläge. Om du vill återskapa exemplen i bildläge (standardläget) följer du de detaljerade anvisningarna under Bildläge (steg för steg).

Om du föredrar att kopiera och klistra in exempelformlerna måste du:

1. växla till textläge genom att klicka på ikonen för textläge  i redigeraren för anpassade kolumner i Google Ads
  2. kopiera formlerna med grön bakgrund under Textläge i den här artikeln

Läs mer om hur du skapar anpassade kolumner

Genomsnittlig kostnad per dag (senaste 7 dagarna)

Visar genomsnittlig kostnad per dag de senaste sju dagarna (undantaget dagens datum), oavsett datumintervallet för tabellen eller rapporten.

(Kostnad: senaste 7 dagarna) / 7

Bildläge (steg för steg)

1. Klicka på + Kolumn, utöka Resultat och välj Kostnad.
  2. Klicka på ovalen med etiketten Kostnad, utöka avsnittet Datumintervall i filterpanelen till höger och välj + Lägg till filter.
  3. Utöka Välj datumintervall, välj Senaste 7 dagarna och klicka på Använd.
  4. Klicka i fältet efter ovalen och skriv in / 7.
  5. Din formel ska likna den här bilden:

Din formel ska likna den här bilden.

6. Välj Pengar på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Textläge

cost.date_range(last_7_days) / 7

Välj Pengar på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Exempel på utdata i en tabell: 125,40 kr

Läs mer: Datumintervall är ett exempel på ett filter. Läs mer om tillgängliga filter

Dagligt resultat når gränsvärde

Visar sant eller falskt beroende på om tabellraden uppfyller villkoren i formeln. I det här exemplet visas värdet sant i den anpassade kolumnen om genomsnittligt antal klick per dag är större än eller lika med ett värde som är lämpligt för ditt företag (här används exempelvärdet 100). I annat fall visas värdet falskt.

Funktionen report_days_count anger antalet dagar mellan start- och slutdatum i tabellen eller rapporten. I det här exemplet anger Klick dividerat med report_days_count det genomsnittliga antalet klick per dag under datumintervallet i tabellen eller rapporten där den anpassade kolumnen används. Observera att Klick / report_days_count() skrivs inom parentes för att beräknas innan det jämförs med värdet. Läs mer om tillgängliga funktioner

(Clicks / report_days_count()) >= 100

Bildläge (steg för steg)

1. Skriv (Klick och välj Klick på rullgardinsmenyn.
  2. Skriv / report_days_count() för att dela antalet klick med antalet dagar i tabellen eller rapportens datumintervall.
  3. Stäng den första parentesen genom att skriva ). Vi skriver divisionen inom parentes så att den beräknas innan värdet jämförs.
  4. Skriv >= vilket betyder större än eller lika med.
  5. Ange ett värde som du vill jämföra med genomsnittliga dagliga klick.
  6. Din formel ska likna den här bilden: Denna formel visar fördelning av klick efter report_days_count för att ge det genomsnittliga antalet klick per dag under tabellens eller rapportens datumintervall då den anpassade kolumnen används.
  7. Välj Sant/Falskt på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Textläge

(Clicks / report_days_count()) >= 100
Välj Sant/Falskt på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Exempel på utdata i en tabell: Sant

Skapa en rapport med specifika konverteringar

Här rapporteras antalet konverteringar för alla valda konverteringsåtgärder. Om du väljer flera konverteringsåtgärder visar den här anpassade kolumnen det totala antalet konverteringar för dem alla.

Mätvärdet Alla konverteringar används i stället för Konverteringar eftersom Konverteringar bara innehåller konverteringsåtgärder där inställningen Visa i konverteringar är markerad. Läs mer om konverteringsåtgärder

Den här formeln visar ett enda mätvärde (alla konverteringar) när du använder filtret för konverteringsåtgärder.

Bildläge (steg för steg)

1. Klicka på + Kolumn, utöka Resultat och välj Alla konverteringar.
  2. Klicka på ovalen med etiketten Alla konverteringar och utöka avsnittet Konverteringsåtgärd i filterpanelen till höger.
  3. Välj alla de konverteringsåtgärder du vill inkludera.
  4. Din formel ska likna den här bilden: Din formel ska likna den här bilden.

Textläge

All_conversions.conversion_action (Exempel på konverteringsåtgärd, Annan konverteringsåtgärd)

Ersätt ”Exempel på konverteringsåtgärd” och ”Annan konverteringsåtgärd” med namn på konverteringsåtgärder i ditt konto. Du kan ange en enda konverteringsåtgärd eller ange flera åtskilda med kommatecken.

Exempel på utdata i en tabell: 68

Förlorad exponeringsandel på grund av budget

Visar ett visst värde om en kampanj har förlorad exponeringsandel på grund av budget. I annat fall visas ett annat värde.

Kolumnen Förlorad exponeringsandel (budget) Sök visar andel av tiden då dina annonser inte visades i söknätverket på grund av otillräcklig budget. Kolumnen Förlorad exponeringsandel (budget) Display visar samma information för Display-nätverket. Uppgifterna finns bara på kampanjnivå. Funktionen ”or” kan användas för att returnera ett sant värde om någon av kolumnerna är större än noll. Läs mer om exponeringsandel

if(or(Search Lost IS (budget) > 0, Display Lost IS (budget) > 0), ”Exp. begränsas av budget”, ”Ingen förlorad exp.andel pga budget”)

Bildläge (steg för steg)

1. Skriv if. Välj den föreslagna funktionen.
  2. Ersätt “condition” med or. Välj föreslagen funktion.
  3. Ersätt ”x” med Förlorad exponeringsandel (budget) Sök > 0. När du skriver ”Förlorad exponeringsandel (budget) Sök” väljer du det på rullgardinsmenyn så att det blir en kolumnoval.
  4. Ersätt ”y” med Förlorad exponeringsandel (budget) Display > 0. När du skriver ”Förlorad exponeringsandel (budget) Display”, väljer du det på rullgardinsmenyn så att det blir en kolumnoval.
  5. Ersätt ”if_true” med ett meddelande som ska visas om villkoret är uppfyllt, till exempel Exp. begränsad av budget.
  6. Ersätt ”if_false” med ett meddelande som ska visas om villkoret inte uppfylls, till exempel Ingen förlorad exp.andel pga budget.
  7. Din formel ska likna den här bilden: Din formel ska likna den här bilden.
  8. Välj Text på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Textläge

if(or(Search_lost_IS_budget > 0, Display_lost_IS_budget > 0), ”Exp. begränsas av budget”, ”Ingen förlorad exp.andel pga budget”)
Välj Text på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Exempel på utdata i en tabell: Exp. begränsas av budget

Läs mer: ”if” och ”or” är exempel på funktioner. Läs mer om tillgängliga funktioner

Översikt över klick/enhet

Visar anpassad text om antalet klick uppdelade på två enhetstyper: telefoner och datorer.

concat(”Mobile: ”, to_text(Klick: Mobiltelefoner), ” Desktop: ”, to_text(Klick: Dator))

Bildläge (steg för steg)

1. Skriv concat(”Mobile: ", to_text(value), ” Desktop: ”, to_text(value)).
  2. Markera den första förekomsten av ”value” i formeln, välj + Kolumn, utöka Resultat och välj Klick. Upprepa för den andra förekomsten av ”value”.
  3. Klicka på den första ovalen med etiketten Klick, utöka avsnittet Enhet i filterpanelen till höger och välj Mobiltelefoner.
  4. Klicka på den andra ovalen med etiketten Klick, utöka avsnittet Enhet i filterpanelen till höger och välj Dator.
  5. Din formel ska likna den här bilden: Din formel ska likna den här bilden.
  6. Välj Text på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Textläge

concat(”Mobile: ”, to_text(clicks.device(mobile)), ” Desktop: ”, to_text(clicks.device(desktop)))

Välj Text på rullgardinsmenyn Dataformat uppe till höger innan du sparar.

Exempel på utdata i en tabell: Mobil: 57; Dator: 46

Läs mer: ”concat” och ”to_text” är båda exempel på funktioner. concat kombinerar två eller flera texter med varandra, medan to_text tar ett numeriskt värde (t.ex. klick) och konverterar det till text. Läs mer om tillgängliga funktioner