Eksempler på egendefinerte kolonner

I denne artikkelen finner du eksempler på egendefinerte kolonner både i tekstmodus og visuell modus. Hvis du vil gjenskape eksemplene i visuell modus (standardmodusen), må du følge den trinnvise veiledningen under «Visuell modus (trinn for trinn)».

Om du derimot foretrekker å kopiere og lime inn eksempelformlene, må du følge denne fremgangsmåten:

1. Bytt til tekstmodus ved å klikke på tekstmodusikonet  i redigeringsprogrammet for egendefinerte kolonner i Google Ads.
  2. Kopier formlene med grønn bakgrunn i Tekstmodus-delen i denne artikkelen.

Finn ut hvordan du kan opprette egendefinerte kolonner.

Gjennomsnittlig daglig kostnad (de siste 7 dagene)

Her rapporteres den gjennomsnittlige kostnaden per dag for de siste 7 dagene (ikke inkludert dagen i dag), uavhengig av datoperioden som brukes i tabellen eller rapporten.

(Kostnad: siste 7 dager) / 7

Visuell modus (trinn for trinn)

1. Klikk på + Kolonne, vis Resultater, og velg Kostnad.
  2. Klikk på det ovale objektet merket med «Kostnad», vis Datoperiode-delen i filterpanelet til høyre, og velg + Legg til filter.
  3. Vis Velg datoperioden, velg Siste 7 dager, og klikk på Bruk.
  4. Klikk i feltet ved siden av det ovale objektet, og skriv inn / 7.
  5. Formelen din bør ligne på formelen i dette bildet:

Formelen din bør ligne på formelen på dette bildet.

6. Velg «Pengeverdi» fra «Dataformat»-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Tekstmodus

cost.date_range(last_7_days) / 7

Velg Pengeverdi fra Dataformat-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Eksempel på utdata i en tabell: NOK 125,40

Finn ut mer: Datoperiodevalget er et eksempel på et filter. Finn ut mer om tilgjengelige filtre

Dagsresultatet når grensen

Her vises verdien «Sann» eller «Usann» alt etter om formelbetingelsene innfris i tabellraden eller ikke. I dette eksempelet vises verdien «Sann» i den egendefinerte kolonnen hvis det gjennomsnittlige antallet klikk per dag er høyere enn eller likt en verdi du mener er hensiktsmessig for bedriften din (plassholderverdien i dette eksempelet er 100), og «Usann» hvis det motsatte er tilfellet.

Med «report_days_count»-funksjonen kan du se antallet dager mellom start- og sluttdatoen i den aktuelle tabellen eller rapporten. Hvis vi i dette eksempelet deler antallet klikk (registrert under «Click») på antallet dager rapporten omfatter (hentes fra «report_days_count»), får vi se antallet klikk per dag i datoperioden angitt i tabellen eller rapporten der den egendefinerte kolonnen brukes. Legg merke til at «Click / report_days_count()» er omsluttet av parenteser, så denne beregningen utregnes før den sammenlignes med verdien. Finn ut mer om tilgjengelige funksjoner

(Click / report_days_count()) >= 100

Visuell modus (trinn for trinn)

1. Skriv inn (Click, og velg Klikk fra rullegardinmenyen.
  2. Skriv inn / report_days_count() for å dele antallet klikk på antallet dager som datoperioden i tabellen eller rapporten omfatter.
  3. Lukk de første parentesene ved å skrive inn ). Vi setter delestykket i parenteser, slik at det utregnes før det sammenlignes med verdien.
  4. Skriv inn >=, som betyr «større enn eller er lik».
  5. Oppgi et tall som skal sammenlignes med det gjennomsnittlige antallet daglige klikk.
  6. Formelen din bør ligne på formelen i dette bildet: I denne formelen kan du se antallet klikk delt på report_days_count-parameteren, slik at du får det gjennomsnittlige antallet klikk per dag for datoperioden i tabellen eller rapporten der den egendefinerte kolonnen brukes.
  7. Velg Sann/Usann fra Dataformat-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Tekstmodus

(Click / report_days_count()) >= 100
Velg Sann/Usann fra Dataformat-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Eksempel på utdata i en tabell: Sann

Rapportér om spesifikke konverteringer

Her rapporteres antallet konverteringer for alle de valgte konverteringshandlingene. Hvis du velger flere konverteringshandlinger, får du se det samlede antallet konverteringer i denne egendefinerte kolonnen.

«Alle konverteringer»-beregningen brukes i stedet for «Konverteringer» ettersom sistnevnte bare inkluderer konverteringshandlinger der det er merket av for «Ta med i Konverteringer». Finn ut mer om konverteringshandlinger.

Denne formelen er én beregning («Alle konverteringer»), hvor filteret for konverteringshandlinger er brukt.

Visuell modus (trinn for trinn)

1. Klikk på + Kolonne, vis Resultater, og velg Alle konverteringer.
  2. Klikk på det ovale objektet merket med «Alle konverteringer», og vis deretter «Konverteringshandlinger»-delen i filterpanelet til høyre.
  3. Velg de konverteringshandlingene du vil ta med.
  4. Formelen din bør ligne på formelen i dette bildet: Formelen din bør ligne på formelen på dette bildet.

Tekstmodus

All_conversions.conversion_action («Eksempel på konverteringshandling», «Annen konverteringshandling»)

Erstatt «Eksempel på konverteringshandling» og «Annen konverteringshandling» med navnene på konverteringshandlingene i kontoen din. Du kan enten ha én konverteringshandling, eller du kan føre opp flere ved å legge til et komma mellom hver av dem.

Eksempel på utdata i en tabell: 68

Tapt visningsandel på grunn av budsjett

Her vises det én verdi hvis en kampanje gikk glipp av en høyere visningsandel på grunn av budsjettet, og en ekstra verdi hvis det motsatte er tilfellet.

I «Tapt visn.andel i Søkenettv. (budsjett)»-kolonnen kan du se i hvilken stor grad, målt i prosent, annonsene dine ikke ble vist i Søkenettverket fordi budsjettet var for lavt. I «Tapt visningsandel i Displaynettverket (budsjett)»-kolonnen vises samme informasjon om Displaynettverket. Disse dataene er bare tilgjengelige på kampanjenivå. Du kan bruke «or»-funksjonen (eller-funksjon) for å få returnert Sann-verdien hvis verdien i en av kolonnene er over null. Finn ut mer om visningsandel

if(or(Search Lost IS (budget) > 0, Display Lost IS (budget) > 0), «Visn. begrenset av budsjettet», «Ingen tapt visn.andel pga. budsjettet»)

Visuell modus (trinn for trinn)

1. Skriv inn if (hvis). Velg den foreslåtte funksjonen.
  2. Erstatt «condition» (betingelse) ved å skrive inn or (eller). Velg den foreslåtte funksjonen.
  3. Erstatt «x» ved å skrive inn Search Lost IS (budget) > 0. Når du begynner å skrive inn «Search Lost IS (budget)» (tapt visn.andel i Søkenettv. (budsjett)), kan du velge denne beregningen fra rullegardinmenyen, slik at den blir til et ovalt kolonneobjekt.
  4. Erstatt «y» ved å skrive inn Display Lost IS (budget) > 0. Når du begynner å skrive inn «Display Lost IS (budget)» (tapt visningsandel i Displaynettverket (budsjett)), kan du velge denne beregningen fra rullegardinmenyen, slik at den blir til et ovalt kolonneobjekt.
  5. Erstatt «if_true» med en melding som skal vises hvis betingelsen innfris, for eksempel «Visn. begrenset av budsjettet».
  6. Erstatt «if_false» med en melding som skal vises hvis betingelsen ikke innfris, for eksempel «Ingen tapt visn.andel pga. budsjettet».
  7. Formelen din bør ligne på formelen i dette bildet: Formelen din bør ligne på formelen på dette bildet.
  8. Velg Tekst fra Dataformat-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Tekstmodus

if(or(Search_lost_IS_budget > 0, Display_lost_IS_budget > 0), «Visn. begrenset av budsjettet», «Ingen tapt visn.andel pga. budsjettet»)
Velg Tekst fra Dataformat-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Eksempel på utdata i en tabell: Visn. begrenset av budsjettet

Finn ut mer: «if» (hvis) og «or» (eller) er eksempler på funksjoner. Finn ut mer om tilgjengelige funksjoner

Klikksammendrag per enhet

Her vises det egendefinert tekst med et sammendrag av klikk inndelt etter to enhetstyper: mobiltelefoner og datamaskiner.

concat(«Mobil: », to_text(Klikk: Mobiltelefoner), « Datamaskin: », to_text(Klikk: Datamaskin))

Visuell modus (trinn for trinn)

1. Skriv inn concat(«Mobil: », to_text(verdi), « Datamaskin: », to_text(verdi)).
  2. Fremhev den første forekomsten av «verdi» i formelen, velg + Kolonne, vis Resultater, og velg Klikk. Gjenta dette for den andre forekomsten av «verdi».
  3. Klikk på det ovale objektet merket med «Klikk», vis Enhet-delen i filterpanelet til høyre, og velg Mobiltelefoner.
  4. Klikk på det ovale objektet merket med Klikk, vis Enhet-delen i filterpanelet til høyre, og velg Datamaskin.
  5. Formelen din bør ligne på formelen i dette bildet: Formelen din bør ligne på formelen på dette bildet.
  6. Velg Tekst fra Dataformat-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Tekstmodus

concat(«Mobil: », to_text(clicks.device(mobil)), « Datamaskin: », to_text(clicks.device(datamaskin)))

Velg Tekst fra Dataformat-rullegardinmenyen øverst til høyre før du lagrer.

Eksempel på utdata i en tabell: Mobil: 57; Datamaskin: 46

Finn ut mer: «concat» og «to_text» er begge eksempler på funksjoner. I concat kombineres to eller flere tekststykker, mens i to_text blir en numerisk verdi (f.eks. klikk) konvertert til tekst. Finn ut mer om tilgjengelige funksjoner