Mainosten vuorottelu

Mainosten vuorottelu ‐asetuksella voit määrittää, miten usein mainosryhmän mainoksia näytetään toisiinsa verrattuna. Jos mainosryhmässä on useita mainoksia, mainoksia vuorotellaan, koska kerralla voidaan näyttää vain yksi tilisi mainos. Tässä artikkelissa kerrotaan mainosten vuorotteluasetuksista.

Mainosten vuorotteluasetukset

Voit käyttää Mainosten vuorottelu ‑asetusta Haku- ja Display-kampanjoissa. Mainosten vuorottelussa on kaksi asetusta: Optimoi ja Älä optimoi.

Optimoi

Optimoi-asetus optimoi mainostesi klikkaukset kussakin huutokaupassa signaalien (kuten avainsanojen, hakutermien, laitteiden ja sijaintien) avulla ja priorisoi mainokset, jotka arvion mukaan ovat tehokkaampia kuin mainosryhmän muut mainokset.

Kertyneen datan perusteella mainosten näyttö painottuu voimakkaammin niihin mainoksiin, jotka tilastojen perusteella vaikuttavat tehokkaammilta. Mainokset, joiden odotetaan saavan enemmän klikkauksia (tai konversioita, jos käytät Smart Bidding ‑strategiaa), pääsevät mainoshuutokauppaan useammin kuin mainosryhmän muut mainokset. Näitä mainoksia näytetään useammin, joten niiden näyttöprosentti on mainosryhmän muita mainoksia korkeampi. Tällä asetuksella on myös mahdollista, että mainoksia näytetään melko tasaisesti. Mainosten näyttö pysyy melko samansuuruisena esimerkiksi silloin, jos mainosryhmän mainosten tehokkuus on samanlainen tai jos mainosryhmä ei saa huomattavaa näyttökertojen ja klikkausten määrää tietyllä ajanjaksolla.

Vinkki

Jos käytät Smart Biddingia, joka priorisoi konversiot, Google Ads käyttää automaattisesti mainosten vuorottelun Optimoi-asetusta.
Mainoksen sijoituksessa otetaan huomioon laskeutumissivukokemus ja mainoksen relevanssi, jotka vaikuttavat mainoksen sijaintiin ja siihen, näkyykö mainos lainkaan. Osuva mainos, jolla on parempi laskeutumissivukokemus, voi olla yleisesti tehokkaampi.

Älä optimoi

Jos Älä optimoi ‐asetus on valittuna, mainoksesi osallistuvat melko tasaisesti mainoshuutokauppaan määrittämättömän ajanjakson ajan.

Hyvä muistaa

Älä optimoi ‐asetusta ei suositella useimmille mainostajille. Vaikka mainosryhmän näytettyjen mainosten impressioprosentti on tasaisempi kuin muissa mainosten vuorotteluvaihtoehdoissa, kunkin mainoksen impressioprosentti ei välttämättä ole saman suuruinen mainoksen laadusta johtuen. Laadukas mainos voi näkyä hakutulosten ensimmäisellä sivulla, kun taas heikkolaatuisempi mainos voi näkyä vasta toisella sivulla, joka tavoittaa vähemmän käyttäjiä.

Ohjeet

Mainosten vuorottelun käyttöönotto kampanjassa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kampanjat.
  3. Klikkaa muutettavaa kampanjaa.
  4. Klikkaa sivuvalikosta Asetukset.
  5. Klikkaa Lisäasetukset.
  6. Valitse Mainosten vuorottelu.
  7. Valitse mainosten vuorottelutapa: Optimoi tai Älä optimoi.
  8. Klikkaa Tallenna.

Mainosten vuorottelun määrittäminen useille kampanjoille kerralla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kampanjat.
  3. Klikkaa sivuvalikosta Asetukset.
  4. Valitse valintaruutu muutettavien kampanjoiden tai mainosryhmien vierestä.
  5. Klikkaa Muokkaa.
  6. Valitse avattavasta valikosta Muuta mainosten vuorottelua.
  7. Valitse mainosten vuorottelutapa: Optimoi tai Älä optimoi.
  8. Klikkaa Tallenna.
Vinkki: Jos haluat nähdä vain tietyt ehdot täyttävät kampanjat, klikkaa kampanjan Asetukset-sivulla olevaa suodatinkuvaketta Suodata. Näin voit myös tehdä muutoksia kerralla tiettyyn kampanjajoukkoon.

Mainosten vuorottelun määrittäminen mainosryhmittäin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kampanjat.
  3. Klikkaa sivuvalikosta Asetukset.
  4. Käytä suodatinkuvaketta Suodata, niin näet vain kampanjat, jotka täyttävät tietyt ehdot (kuten mainosten vuorotteluehdon).