Om automatiskt skapade tillgångar

Automatiskt skapade tillgångar är en inställning på kampanjnivå som du kan aktivera. När du har aktiverat inställningen kan du generera ytterligare tillgångar (rubriker och beskrivningar) som kan användas i kombination med tillgångarna du själv tillhandahåller för dina responsiva sökannonser. De nya tillgångarna genereras utifrån annonsens unika sammanhang, vilket innefattar din målsida, dina befintliga annonser och sökord i din annonsgrupp.

Obs! Du måste aktivera funktionen för att kunna använda den. Inom kort lanserar vi dessutom tekniker för att generera tillgångar utifrån domäner.

Se till att innehållet på din webbplats är korrekt, inte vilseledande och inte bryter mot Google Ads-policyerna eller tillämpliga lagar. Efter att du har aktiverat automatiskt skapade tillgångar kan du bevaka innehållet i dina annonser i rapporten med tillgångsinformation för att se till att det är korrekt.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Fördelar med automatiskt skapade tillgångar

• Resultat
    • Förbättrar resultatet av responsiva sökannonser genom att automatiskt skapa fler rubriker och beskrivningar
  • Relevans
    • Ger en enhetlig användarupplevelse för sökfrågor, annonstext och målsidor
  • Produktivitet
    • Minskar mängden manuellt arbete som krävs för att skapa relevant annonstext

Så fungerar automatiskt skapade tillgångar

I kampanjer där du aktiverar automatiskt skapade tillgångar instruerar du Google att generera tillgångar för responsiva sökannonser från kvalificerade källor baserat på relevans och förväntat resultat. När din annons är kvalificerad att utlösas av en sökfråga används responsiva tillgångar som har skapats av annonsören tillsammans med automatiskt skapade tillgångar för att generera responsiva sökannonser. Den kombination av tillgångar som förväntas ge bäst resultat visas. Automatiskt skapade tillgångar återspeglas i din RSA-annonsstyrka.

Språk som stöds är engelska, spanska, portugisiska, italienska, franska, tyska, japanska och nederländska.

Här följer ett exempel på hur en annons skapas när du har aktiverat automatiskt skapade tillgångar:

1. Rubrik- och beskrivningstillgångar som tillhandahålls av annonsören:
    • Nya Smartphone 7
    • Vår mest innovativa Smartphone hittills
    • Säker och trygg
    • Beställ online och hämta i dag
    • Kontaktfri leverans redan i dag

Annons • example.com

Nya Smartphone 7 | Vår mest innovativa smartphone hittills | Säker och trygg

Beställ online och hämta i dag. Kontaktfri leverans erbjuds.

1. Google skapar automatiskt rubrik- och beskrivningstillgångar:
    • Imponerande från alla vinklar
    • Inbytesalternativ erbjuds
    • Välj bland flera färger
    • Ny, toppmodern kamera för att fånga livets stora händelser

Annons • example.com

Imponerande från alla vinklar | Inbytesalternativ erbjuds

Välj bland flera färger. Ny, toppmodern kamera för att fånga livets stora händelser.

1. Exemplen nedan visar hur den resulterande responsiva sökannonsen – med automatiskt skapade tillgångar – kan se ut när en användare söker med sökordet ”nya Smartphone 7”.

Annons · https://www.example.com

ACME Elektronik – Smart Phone 7

Nya Smartphone 7. Vår mest innovativa Smartphone hittills.

Välj bland flera färger. Fri frakt – kontakta oss i dag!

Annons · https://www.example.com

ACME Elektronik – Smart Phone 7

Nya Smartphone 7. Imponerande från alla vinklar.

Inbytesalternativ erbjuds. Fri frakt – kontakta oss i dag!

Rekommenderade metoder när du använder automatiskt skapade tillgångar

Se till att innehållet på din webbplats är korrekt

Ha Google Ads-policyerna eller tillämpliga lagar i åtanke och bevaka annonsinnehållet i rapporten med tillgångsinformation för att se till att det är korrekt.

Behåll dina annonsörsgenererade rubriker och beskrivningar

Rubrikerna och beskrivningarna för responsiva sökannonser som du skapar visas i kombination med automatiskt skapade tillgångar för att skapa responsiva sökannonser som förväntas ge bäst resultat.

Fyll luckorna för att uppnå en annonsstyrka som är Bra eller högre

Automatiskt skapade tillgångar kan förbättra din totala klassificering av RSA-annonsstyrka, men kom ihåg att fokusera på att fylla eventuella luckor som återstår.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Utöka alla

Aktivera automatiskt skapade tillgångar för en kampanj
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på fliken Inställningar och välj den kampanj du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera och välj Ändra inställningar för automatiskt skapade tillgångar.
  5. Klicka på knappen vid På.
  6. Klicka på Använd.
Aktivera automatiskt skapade tillgångar för flera kampanjer
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på fliken Inställningar högst upp och välj sedan de kampanjer du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera och välj Ändra inställningar för automatiskt skapade tillgångar.
  5. Klicka på knappen vid På.
  6. Klicka på Använd.
Aktivera automatiskt skapade tillgångar i samband med att du skapar en kampanj
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på plusknappen Add.
  4. När du kommer till sidan Kampanjinställningar när du skapar kampanjen scrollar du ned till Automatiskt skapade tillgångar.
  5. Klicka på knappen vid På.
  6. Klicka på Aktivera och sedan på Nästa.
Inaktivera automatiskt skapade tillgångar
Så här väljer du bort automatiskt skapade tillgångar:
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på fliken Inställningar högst upp och välj sedan de kampanjer du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera, välj Ändra inställningar för automatiskt skapade tillgångar och inaktivera dem.
    • När du inaktiverar automatiskt skapade tillgångar anges de som borttagna i rapporterna och visas inte längre.
Ta bort enskilda automatiskt skapade tillgångar

Följ de här stegen om du har frågor om en enskild tillgång och vill ta bort den:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Annonser.
  3. Leta reda på annonsen du vill ändra och klicka på Visa uppgifter om tillgångar.
  4. Navigera till den automatiskt skapade tillgången som du vill ta bort och klicka på rullgardinsmenyn bredvid statusikonen.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Du blir ombedd att bekräfta att du vill ta bort tillgången permanent.
  7. Klicka på Bekräfta.
Visa rapporter
  • Följ de här anvisningarna för att få åtkomst till tillgångsrapporter på annonsnivå.
    • Använd kolumnen Tillgångskälla för att skilja mellan automatiskt skapade tillgångar och tillgångar från annonsören.
    • Du kan se information om exponeringar och resultatbetyg för automatiskt skapade tillgångar.
    • Automatiskt skapade tillgångar visas i tillgångsrapporten på kanal- och kampanjnivå.
  • Följ de här anvisningarna för att få åtkomst till tillgångsrapporter på kampanjnivå.
    Obs! Rapporter om tillgångar på kampanjnivå är det bästa sättet att få tillgång till rapporter om automatiskt skapade tillgångar i stor skala.
    • Du kan se information om exponeringar och resultatbetyg för automatiskt skapade tillgångar i stor skala.
    • Automatiskt skapade tillgångar visas i tillgångsrapporten på kanal- och kampanjnivå.
    • Använd kolumnen Källa för att skilja mellan automatiskt skapade tillgångar och tillgångar från annonsören.
  • Följ de här anvisningarna för att se kombinationsrapporten.
    • Kombinationsrapporter anger om de innehåller automatiskt skapade tillgångar.
    • Du kan se vilka exponeringar dina responsiva sökannonser får och vilka som är de vanligaste tillgångskombinationerna som visas. Läs mer om kombinationsrapporten för responsiva sökannonser.
Obs! Automatiskt skapade tillgångar genereras med den slutliga webbadressen på annonsnivå. Du kan aktivera automatiskt skapade tillgångar även om du använder slutliga webbadresser på sökordsnivå, men genereringen av tillgångar kan bli begränsad. Om du har målsidor med begränsat innehåll genereras färre tillgångar.

Vanliga frågor

Hur kan jag se vilka automatiskt skapade tillgångar som används i mina annonser?
I tillgångsrapporten kan du se vilka automatiskt skapade tillgångar som används i responsiva sökannonser. I kombinationsrapporten kan du se de faktiska kombinationer och annonser som visades.
Räknas automatiskt skapade tillgångar in i gränserna för responsiva sökannonser?
Automatiskt skapade tillgångar bidrar inte till de 15 rubrikerna och fyra beskrivningsraderna för responsiva sökannonser.
Är automatiskt skapade tillgångar samma sak som automatiserade tillgångar på kontonivå?
Nej. Automatiserade tillgångar på kontonivå, till exempel dynamiska webbplatslänkar, dynamisk utbudsinformation, dynamisk informationstext och annat, aktiveras på kontonivå medan automatiskt skapade tillgångar hjälper dig att generera ytterligare tillgångar (rubriker och beskrivningar) och är en inställning på kampanjnivå.
Hur kan jag visa rapporter om automatiskt skapade tillgångar i stor skala?
Rapporter om tillgångar på kampanjnivå är det bästa sättet att se rapporter om automatiskt skapade tillgångar i stor skala. Följ anvisningarna ovan för att komma åt rapporter för tillgångar på kampanjnivå.
Kan jag förvänta mig att alla automatiskt skapade tillgångar visas?
Alla automatiskt skapade tillgångar som genereras är kvalificerade att visas. Det kan dock hända att de bedöms ge dåligt resultat om sammanhanget ändras från det att tillgången genereras till dess att den visas, till exempel om du redigerar annonsen, sökorden eller målsidan. Systemet tar automatiskt bort tillgången när det fastställer att den inte fungerar efter en viss tid, om tillgången märks som lågpresterande eller om dess källa ändras.
Hur visar jag annonsstyrka?
Så här kan du visa annonsstyrka i kolumnen Annonsstyrka:
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på Annonser.
I kolumnen Annonsstyrka i tabellen visas annonsens annonsstyrka, till exempel Medel eller Utmärkt. När du klickar på bedömningen visas tips om hur du kan förbättra annonsen och en länk till stället där du kan göra ändringen.