Om eksperimenter med mål-ROAS for Shopping som aktiveres med bare ett klikk

I eksperimenter med mål-ROAS for Shopping kan du se resultatene fra Shopping-kampanjer med mål-ROAS sammenlignet med resultatene fra standard Shopping-kampanjer med manuell CPC-budgivning. I slike eksperimenter blir budsjettet delt mellom den opprinnelige kampanjen og eksperimentkampanjen. Dette er den mest pålitelige metoden for å fjerne eventuelle skjevheter og sesongbetonte variasjoner fra eksperimentresultatene.

Etter eksperimentet kan du bruke eksperimentoppsettet direkte i den opprinnelige kampanjen. Mål-ROAS-eksperimenter kan kun kjøres på standard Shopping-kampanjer med manuell CPC-budgivning.

Før du begynner

Før du starter eksperimentet med mål-ROAS for Shopping, må du ha hatt minst 15 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene. Du kan dermed sammenligne resultatene du oppnår med mål-ROAS-budstrategien, med resultatene du fikk med den opprinnelige kampanjen. Hvis du vil spesifisere et ROAS-mål, bør du fastsette en verdi i tråd med det historiske gjennomsnittet og så endre til det nye ROAS-målet etter en uke eller to. Hensikten med dette er at kampanjen i løpet av de første par ukene skal ha nok trafikk til at det finnes et godt beslutningsgrunnlag.

Du bør velge en testperiode på 30–60 dager ut fra hvor lang den gjennomsnittlige konverteringsforsinkelsen er. Hvis den er på under sju dager, er en testperiode på 30 dager passende. Hvis den er på over 21 dager, bør du ha en 60 dagers testperiode. I rapporteringen om mål-ROAS-eksperimentet blir det vist konfidensintervaller på 95 %, så du kan fastslå når eksperimentresultatene er statistisk signifikante.

Merk: Du kan selv velge konfidensintervaller (80 % er standard konfidensintervall), og du kan sette deg bedre inn i eksperimentberegningene med dynamisk konfidensrapportering.

Opprett mål-ROAS-eksperimenter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger -fanen øverst.
  5. Velg kampanjen du vil kjøre et eksperiment på.
  6. Klikk på Prøv mål-ROAS for å optimalisere for konverteringsverdi under «Budsjett og budgivning» i «Mål-ROAS med bare ett klikk»-delen. Du får se informasjon om eksperimentet basert på den opprinnelige kampanjen og parametere basert på anbefalte fremgangsmåter for eksperimenter.
  7. Klikk på Endre alternativene hvis du vil endre noen av disse innstillingene:
    1. Navn: Gi mål-ROAS-eksperimentet et navn.
    2. Startdato: datoen da eksperimentet ble opprettet.
    3. Sluttdato: anbefalt testperiode.
      Merk: Hvis konverteringsforsinkelsen i kampanjen din som regel er lang, bør du ha en testperiode på over 30 dager.
    4. Eksperimentdel (50 %): budsjettfordelingen mellom eksperimentet og den opprinnelige kampanjen. Vi anbefaler at du ikke endrer denne fordelingen.
    5. Mål-ROAS (%): Anbefalt mål-ROAS beregnes ut fra gjennomsnittsverdien av de siste 28 dagene, ekskludert de siste dagene som følge av konverteringsforsinkelse. Hvis du vil fastsette en annen mål-ROAS, må du huske å angi et innledende mål i tråd med den historiske ROAS-verdien.
    Merk: Hvis du endrer noe i den opprinnelige kampanjen, gjenspeiles ikke disse endringene i eksperimentet. Du må gjøre manuelle endringer i eksperimentinnstillingene eller opprette et nytt eksperiment.
  8. Klikk på Opprett. Det nye eksperimentet vises på «Eksperimenter»-siden i «Alle eksperimenter»-delen. Du kan administrere eksperimentet, altså endre, kjøre eller slette det eller sette det på pause. Se hvordan du finner og redigerer eksperimenter.

Gjør endringer i eksperimenter

Du kan gjøre endringer i den opprinnelige kampanjen og i eksperimentet, men vær klar over at betydelige endringer kan føre til at sammenligninger blir utfordrende. Hvis du gjør strukturelle endringer i den opprinnelige kampanjen (f.eks. at du legger til en ny annonsegruppe eller fjerner eller legger til produkter), blir ikke disse endringene automatisk implementert i eksperimentet. Husk at du også må gjøre de samme endringene i eksperimentgrenen for at resultatene skal kunne sammenlignes.

Bruk ROAS-eksperimentet

Etter noen uker bør du gjennomgå eksperimentet ditt. Du kan justere mål-ROAS-verdien etter resultatene du vil oppnå:

Change your Target ROAS to add more conversion value or more efficiency.

Vil du ha en høyere konverteringsverdi? Vil du ha en høyere ROAS-verdi?

Hvis økt salgsvolum er målet ditt, og du vil oppnå en høyere konverteringsverdi, bør du redusere ROAS-målet ditt.

Hvis du reduserer ROAS-målet, kan du delta i flere auksjoner og generere en høyere konverteringsverdi med mål-ROAS-strategien. Dette kan gå på bekostning av effektiviteten.

Hvis målet ditt er effektivitet og høyere ROAS, kan du øke ROAS-målet.

Hvis du øker ROAS-målet, blir du med mål-ROAS-strategien begrenset til å delta i auksjoner der Google anser sannsynligheten for konverteringer som høyere. Dette betyr høyere ROAS, men mindre volum.

Hvis du er fornøyd med den nåværende effektiviteten og/eller volumnivået, lar du ROAS-målet være som det er. Når du er klar til å bruke eksperimentoppsettet, kan du lese artikkelen Bruk eksperimentet.

Linker til relatert innhold