Over doel-ROAS-experimenten met één klik voor Shopping

Met doel-ROAS-experimenten voor Shopping-campagnes kunt u doel-ROAS testen voor uw standaard Shopping-campagnes met handmatige CPC-biedingen en de impact meten. Het experiment verdeelt uw budget tussen het experiment en de oorspronkelijke campagne. Dat is de meest betrouwbare manier om vertekening en seizoensgebondenheid uit het experiment te verwijderen.

Als u klaar bent met uw experiment, kunt u het experiment rechtstreeks toepassen op uw oorspronkelijke campagne. Doel-ROAS-experimenten zijn alleen beschikbaar voor standaard Shopping-campagnes met handmatige CPC-biedingen.

Voordat u begint

Voordat u een doel-ROAS-experiment voor Shopping begint, heeft u in de afgelopen 30 dagen minimaal 15 conversies nodig. Zo kunt u de prestaties van die biedstrategie op basis van doel-ROAS rechtstreeks vergelijken met die van uw oorspronkelijke campagne. Als u een ROAS-doel wilt opgeven, moet u die dicht bij het historische gemiddelde houden en vervolgens na een week of 2 het nieuwe ROAS-doel wijzigen. Hierdoor krijgt de campagne voldoende verkeer in de eerste weken om van te leren.

U moet een testperiode tussen 30 en 60 dagen kiezen, die is gebaseerd op de duur van de gemiddelde conversievertraging. Als uw gemiddelde conversievertraging minder is dan 7 dagen, kunt u 30 dagen testen. Als uw gemiddelde conversievertraging meer dan 21 dagen is, moet u 60 dagen testen. Voor doel-ROAS-experimenten worden 95% zekerheidsintervallen weergegeven om te kunnen bepalen wanneer de resultaten statistisch significant zijn.

Opmerking: Met dynamische zekerheidsrapporten kunt u uw eigen zekerheidsintervallen kiezen (80% is het standaard zekerheidsinterval) en meer inzicht krijgen in uw experimentstatistieken.

Een doel-ROAS-experiment maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik bovenaan het tabblad op Instellingen.
  5. Selecteer de campagne die u wilt testen.
  6. Klik onder 'Bieden en budget' in het gedeelte 'Doel-ROAS met 1 klik' op Probeer doel-ROAS om te optimaliseren voor conversiewaarde. Er wordt informatie weergegeven over uw experiment op basis van de oorspronkelijke campagne en parameters op basis van praktische tips voor experimenten.
  7. Klik op Opties wijzigen als u een van de volgende instellingen wilt wijzigen:
    1. Naam: Geef het doel-ROAS-experiment een naam.
    2. Startdatum: Datum waarop het experiment is gemaakt.
    3. Einddatum: Aanbevolen aantal dagen om te testen.
      Opmerking: Als uw campagne meestal een lange conversievertraging heeft, kunt u langer dan 30 dagen testen.
    4. Experimentgroep (50%): Budgetverdeling tussen experiment en oorspronkelijke campagne. We raden u aan deze optie niet te wijzigen.
    5. Doel-ROAS (%): De aanbevolen doel-ROAS wordt berekend op basis van de gemiddelde ROAS voor de afgelopen 28 dagen, exclusief de meest recente dagen vanwege conversievertraging. Als u een andere doel-ROAS wilt instellen, moet u een 1e doel instellen dat binnen het bereik van de historische ROAS valt.
    Opmerking: Als u wijzigingen aanbrengt in de oorspronkelijke campagne, komen deze niet tot uiting in het experiment. U moet handmatig wijzigingen aanbrengen in de experimentinstellingen of een nieuw experiment maken.
  8. Klik op Maken. Het nieuwe experiment wordt weergegeven op de pagina Experimenten in het gedeelte Alle experimenten. U kunt uw experiment bewerken, uitvoeren, onderbreken of verwijderen. Meer informatie over hoe u uw experiment vindt en bewerkt

Wijzigingen aanbrengen in een experiment

U kunt wijzigingen aanbrengen in de oorspronkelijke campagne en het experiment, maar bij aanzienlijke wijzigingen wordt het moeilijk om ze met elkaar te vergelijken. Als u wijzigingen aanbrengt in de structuur van de oorspronkelijke campagne (bijvoorbeeld als u een nieuwe advertentiegroep toevoegt, producten verwijdert of toevoegt), worden deze wijzigingen niet automatisch toegepast op het experiment. Vergeet niet om dezelfde wijzigingen ook in de experiment-arm door te voeren om geen appels met peren te vergelijken.

Uw ROAS-experiment toepassen

Na een paar weken moet u uw experiment beoordelen. U kunt uw doel-ROAS aanpassen op basis van de gewenste resultaten:

Change your Target ROAS to add more conversion value or more efficiency.

Wilt u meer conversiewaarde? Wilt u een hogere ROAS?

Als verkoopvolume uw doel is en u meer conversiewaarde wilt halen, verlaagt u het ROAS-doel.

Als u het ROAS-doel verlaagt, kan doel-ROAS meer veilingen starten en meer conversiewaarde opleveren. Dat kan ten koste gaan van de efficiëntie.

Als uw doel efficiëntie en hogere ROAS is, verhoogt u het ROAS-doel.

Als u het ROAS-doel verhoogt, wordt doel-ROAS beperkt tot veilingen die volgens Google waarschijnlijk tot een conversie leiden. Dat betekent een hogere ROAS, maar een lager volume.

Als u tevreden bent met de huidige efficiëntie en/of het volume, laat u het ROAS-doel zoals het is. Lees Uw experiment toepassen als u klaar bent om uw experiment toe te passen.