ROAS-tavoitteiden pikamuokkausten kokeilut Shopping-kampanjoissa

Shopping-kampanjoiden ROAS-tavoitekokeiluilla voit testata, miten ROAS-tavoitehintatarjoukset vaikuttavat tuloksiin verrattuna Vakiotyyppisiin Shopping-kampanjoihisi, joissa käytetään manuaalisia klikkauskohtaisia hintatarjouksia. Kokeilussa budjettisi jaetaan kokeilun ja alkuperäisen kampanjan kesken, koska tämä on luotettavin tapa poistaa kokeilusta mahdolliset vinoumat ja kausivaihtelut.

Kun kokeilu on päättynyt, voit ottaa sen käyttöön suoraan alkuperäisessä kampanjassasi. ROAS-tavoitekokeilut ovat käytettävissä vain Vakiotyyppisissä Shopping-kampanjoissa, joihin on valittu manuaaliset klikkauskohtaiset hintatarjoukset.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit aloittaa ROAS-tavoitekokeilun Shopping-kampanjassa, sinulla on oltava vähintään 15 konversiota 30 viime päivän ajalta. Näin voit verrata ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategian ja alkuperäisen kampanjasi tuloksia suoraan toisiinsa. Jos haluat asettaa ROAS-tavoitteen itse, pidä se lähellä aiempaa keskiarvoa ja vaihda tavoite uuteen viikon tai kahden kuluttua. Tämä takaa, että kampanja saa riittävästi liikennettä oppimista varten muutaman ensimmäisen viikon aikana.

Testijakson pituudeksi kannattaa valita 30–60 päivää riippuen siitä, mikä on keskimääräinen konversioviive. Jos viive on alle seitsemän päivää, valitse 30 päivän testijakso. Jos viive on yli 21 päivää, testiä kannattaa jatkaa 60 päivän ajan. ROAS-tavoitekokeilun raporteissa näkyvät 95 %:n todennäköisyysvälit, joiden avulla voit selvittää, milloin kokeilun tulokset ovat tilastollisesti merkitseviä.

Huom. Dynaamisen todennäköisyysraportin avulla voit valita oman todennäköisyysvälin (oletus 80 %) ja ymmärtää kokeilusi mittareita paremmin.

ROAS-tavoitekokeilun luominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Asetukset-välilehteä.
  5. Valitse testattava kampanja.
  6. Siirry Hintatarjoukset ja budjetti ‑osioon ja klikkaa "ROAS-tavoitteen pikamuokkaus" ‑kohdasta Kokeile ROAS-tavoitetta konversioarvon optimoimiseksi. Näet kokeiluasi koskevia tietoja, jotka perustuvat alkuperäiseen kampanjaasi, sekä parametreja, jotka perustuvat kokeilujen parhaisiin käytäntöihin.
  7. Klikkaa Muuta asetuksia, jos haluat muokata seuraavia:
    1. Nimi: Lisää ROAS-tavoitekokeilulle nimi.
    2. Alkamispäivä: Kokeilun luontipäivä.
    3. Päättymispäivä: Suositeltu testipäivien määrä.
      Huom. Jos kampanjassasi on yleensä pitkä konversioviive, testiä kannattaa ehkä jatkaa yli 30 päivää.
    4. Kokeilujakauma (50 %): Budjetin jako kokeilun ja alkuperäisen kampanjan kesken. Suosittelemme, ettet muuta tätä.
    5. ROAS-tavoite (%): Suositeltu ROAS-tavoite perustuu siihen, mikä on keskimääräinen mainostuotto 28 viime päivän ajalta (viimeisimpiä päiviä ei huomioida konversioviiveen vuoksi). Jos haluat käyttää eri ROAS-tavoitetta, valitse aluksi lähellä aiempaa mainostuottoa oleva tavoite.
    Huom. Jos teet muutoksia alkuperäiseen kampanjaan, ne eivät näy kokeilussa. Sinun on muutettava kokeilun asetuksia manuaalisesti tai luotava uusi kokeilu.
  8. Klikkaa Luo. Uusi kokeilu näkyy Kokeilut-sivulla Kaikki kokeilut ‐osiossa. Voit käynnistää, keskeyttää tai poistaa kokeilun tai tehdä siihen muutoksia. Lue lisää, miten löydät kokeilusi ja miten voit muokata sitä.

Kokeilun muuttaminen

Voit tehdä muutoksia alkuperäiseen kampanjaan ja kokeiluun, mutta pidä mielessä, että merkittävät muutokset voivat vaikeuttaa vertailua. Jos muutat alkuperäisen kampanjan rakennetta (esim. lisäämällä uuden mainosryhmän tai poistamalla tai lisäämällä tuotteita), muutokset eivät siirry kokeiluun automaattisesti. Muista siis tehdä samat muutokset myös kokeiluun, jotta se säilyy vertailukelpoisena.

ROAS-tavoitekokeilun käyttöönotto

Kokeilun tulokset kannattaa tarkistaa muutaman viikon jälkeen. Voit muokata ROAS-tavoitetta sen mukaan, millaisia tuloksia haluat saavuttaa:

Change your Target ROAS to add more conversion value or more efficiency.

Haluatko parantaa konversioarvoa? Haluatko parantaa mainostuottoa?

Jos tavoitteesi on myynnin lisääminen ja haluat parantaa konversioarvoa, pienennä ROAS-tavoitetta.

Kun pienennät tavoitetta, ROAS-tavoitteen strategia voi osallistua useampiin huutokauppoihin ja konversioarvo voi nousta. Tehokkuus puolestaan voi laskea hieman.

Jos tavoittelet tehokkuutta ja parempaa mainostuottoa, korota ROAS-tavoitetta.

Kun korotat tavoitetta, ROAS-tavoitteen strategia voi osallistua vain sellaisiin huutokauppoihin, jotka Googlen arvion mukaan johtavat todennäköisemmin konversioihin. Tämä tarkoittaa parempaa mainostuottoa mutta vähemmän liikennettä.

Jos olet tyytyväinen tämänhetkiseen tehokkuuteen ja liikenteen määrään, jätä ROAS-tavoite ennalleen. Kun olet valmis ottamaan kokeilun käyttöön, tutustu tähän artikkeliin.