Verbeterde conversies voor leads instellen met de Google-tag

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer
Opmerking: De Google-tag is een doorontwikkeling van de algemene sitetag (gtag.js). Dankzij deze wijziging krijgen nieuwe en bestaande gtag.js-installaties nieuwe mogelijkheden waarmee u meer kunt doen, de gegevenskwaliteit kunt verbeteren en nieuwe functies kunt gebruiken. Allemaal zonder extra code. Bekijk meer informatie over de Google-tag.

Verbeterde conversies voor leads maakt gebruik van gegevens die zijn verzameld van eigen klanten op uw website om verkopen en transacties te meten die plaatsvinden buiten uw website. Als u campagnes voor leads genereren uitvoert om offline verkopen te stimuleren, kunt u met Verbeterde conversies voor leads inzicht krijgen in de impact van uw advertentie-uitgaven.

In tegenstelling tot de huidige versie van Offline conversies bijhouden hoeft u voor deze versie van Offline conversies bijhouden uw leadformulieren of systemen voor klantrelatiebeheer (CRM) niet aan te passen om de Google-klik-ID (GCLID) op te slaan. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van door de gebruiker verstrekte gegevens van uw websiteleads om conversies te meten.

In dit artikel leest u hoe u de Google-tag gebruikt om meting van Verbeterde conversies voor leads in te stellen op uw website. Als u Google Tag Manager gebruikt, bekijkt u Verbeterde conversies voor leads instellen met Google Tag Manager. Als u meer wilt weten over de voordelen van Verbeterde conversies voor leads en hoe ze werken, leest u Over Verbeterde conversies.

Opmerking: Als verbeterde conversies voor leads aanstaan, legt de bijbehorende algemene sitetag automatisch relevante formulierinteractiegebeurtenissen op uw website vast.

Voordat u begint

Voordat u verbeterde conversies voor leads instelt, moet u de leadformulieren op uw website identificeren en een veld uit het formulier kiezen waarmee uw leads uniek kunnen worden geïdentificeerd. Geef ten minste een van de volgende variabelen op als u verbeterde conversies voor leads op uw website instelt en als u de conversies later importeert:

• E-mailadres (bij voorkeur)
  • Een telefoonnummer

We raden u aan het e-mailadres van de lead te gebruiken, omdat dit een zeer unieke ID is en waarschijnlijk niet opnieuw wordt opgemaakt in uw CRM. Als u een telefoonnummer gebruikt, verwijdert de tag symbolen en streepjes, maar het nummer moet wel een landcode bevatten.

U moet daarnaast het volgende doen:

• Noteer de URL van het leadformulier op uw website. U heeft deze informatie misschien nodig tijdens het instelproces.
  • Zorg ervoor dat autotagging aanstaat. Autotagging is nodig om offline conversies te importeren.
  • Zorg ervoor dat er gegevens van eigen klanten beschikbaar zijn in uw websiteleadformulier (e-mailadres en/of telefoonnummer).
  • Zorg ervoor dat u het beleid voor klantgegevens in Google Ads heeft gelezen en dat u heeft bevestigd dat u hieraan kunt voldoen (bekijk de stappen hieronder).

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Hier volgt een overzicht van de stappen voor het instellen van imports van offline conversies met verbeterde conversies voor leads:

1. De Google-tag instellen
  2. Een nieuwe conversieactie maken
  3. Voorwaarden voor klantgegevens accepteren

1. De Google-tag instellen

1. Selecteer hoe u de aangeleverde gegevens wilt instellen. U kunt Google-tag of Google Tag Manager selecteren voordat u op Doorgaan met Google-klik-ID's klikt.
    • Google-tag: als de opgegeven gegevens uitstaan, krijgt u een foutmelding en instructies om uw tag in te stellen. Als uw tag correct is ingesteld, krijgt u een succesbericht.
    • Google Tag Manager: u krijgt een melding met links naar instructies en de Google Tag Manager-pagina.
  2. Klik naast Instellingen Google-tag op Tag instellen.
  3. Check dat de Google-tag op uw website is geïnstalleerd in het gedeelte Uw Google-tag.
  4. Klik in het gedeelte Instellingen op de pijl bij Gebeurtenissen automatisch waarnemen.
  5. Zorg dat Formulierinteracties aanstaat in het gedeelte Configuratie dat verschijnt en klik daarna op Opslaan.
  6. Klik in het gedeelte Configuratie op de pijl bij Door gebruikers verstrekte gegevens van uw website opnemen.
  7. Klik in het gedeelte Configuratie dat verschijnt op Door gebruikers verstrekte gegevens van uw website opnemen.
Opmerkingen:
  • Als uw transacties betrekking hebben op gevoelige categorieën, moet u handmatige configuratie gebruiken om ervoor te zorgen dat gevoelige gegevens niet met Google worden gedeeld.
  • Om websiteleads te meten die offline worden geconverteerd, kan uw tag door gebruikers verstrekte gegevens bevatten met leadformuliergebeurtenissen om het importproces te vereenvoudigen. Stel in hoe de door gebruikers verstrekte gegevens worden opgenomen. Google zet zich in voor de beveiliging en vertrouwelijkheid van de gegevens die u met ons deelt. Meer informatie over het beleid voor klantgegevens
  1. Klik in het menu Google-tag op Opslaan.
  2. U krijgt een succesmelding. Klik op OK.

Hierna moet u conversies van advertentieklikken importeren vanuit Google Ads.

2. Een nieuwe conversieactie maken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op Nieuwe conversieactie.
  5. Selecteer Importeren op de pagina Nieuwe conversieactie.
  6. Selecteer CRM's, bestanden of andere gegevensbronnen en daarna Conversies via klikken bijhouden.
  7. Selecteer in het gedeelte Gegevensbron de optie Een nieuwe gegevensbron koppelen.
    1. U kunt gegevensbronnen koppelen via:
      1. Directe verbinding
      2. Integratie met derden door Zapier
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Geef de instellingen op voor deze conversieactie. Lees Imports van offline conversies instellen voor meer informatie.
  10. Klik op Opslaan en doorgaan. Op de volgende pagina wordt uw nieuwe conversieactie bevestigd.

Opmerking: Als u nog geen gegevensbronnen heeft gekoppeld, klikt u op Instellen in het gedeelte Gegevensbronnen instellen.

11. Klik op Klaar.

3. Voorwaarden voor klantgegevens accepteren

1. Selecteer naast Voorwaarden voor klantgegevens de optie Voorwaarden bekijken en lees het Beleid en aanvullende voorwaarden voor klantgegevens.
  2. Vink het selectievakje Ik heb de voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord namens mijn bedrijf aan.
  3. Klik op Akkoord. Uw status wordt geüpdatet naar Geaccepteerd.
Opmerking: Deze voorwaarden zijn van toepassing op uw hele account of manageraccount. Als u de voorwaarden niet kunt bekijken, worden uw accountconversies bijgehouden door een manageraccount. De voorwaarden voor klantgegevens moeten worden geaccepteerd vanuit het manageraccount en elk Google Ads-manageraccount dat uploadt namens het manageraccount met tracking voor meerdere accounts.

Verbeterde conversies voor leads instellen met JavaScript- of css-kiezers

Als u JavaScript-variabelen gebruikt, is het waarschijnlijk verstandig uw ontwikkelaar te vragen welke variabelen aan deze velden moeten worden toegevoegd. Als u css-kiezers gebruikt, kunt u de onderstaande stappen volgen.

Velden voor Verbeterde conversies vinden op uw leadformulierpagina

1. Gebruik de Chrome-browser op een afzonderlijk tabblad in uw Google Ads-account om naar uw leadformulierpagina te gaan.
  2. Bepaal de velden waarin klantgegevens worden opgegeven op de pagina die u naar Google wilt sturen.

Opmerking: Geef minimaal een van de volgende velden op zodat Verbeterde conversies goed werkt:

• Een e-mailadres (bij voorkeur)
    • Een telefoonnummer
  3. Nadat u de velden voor klantgegevens op de pagina heeft gevonden, voert u de volgende stap uit om de css-kiezers te kopiëren en deze in Google Ads op te geven.

Css-kiezers voor Verbeterde conversies vinden en opnemen in Google Ads

1. Als u op uw leadformulierpagina de klantgegevens heeft gevonden die u wilt sturen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Inspecteren.
    Opmerking: Als u de css-kiezer voor e-mailadres in Google Ads opneemt, klikt u met de rechtermuisknop op het e-mailadres op de leadformulierpagina.
  2. In uw Chrome-browser worden de Tools voor ontwikkelaars in Chrome geopend.
  3. In de broncode op de pagina 'Hulpprogramma's voor ontwikkelaars' van Chrome wordt een deel van de code gemarkeerd. Deze gemarkeerde code bevat de css-kiezers voor de klantgegevens waarop u met de rechtermuisknop heeft geklikt in stap 2 van dit gedeelte.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde code.
  5. Scroll omlaag naar Kopiëren en selecteer Kiezer.
  6. Plak de betreffende tekst in het bijbehorende veld in het gedeelte 'Automatisch verbeterde conversies' van Google Ads (op het andere tabblad).
    • Als het goed is, ziet dit er ongeveer zo uit:
      tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail
  7. Voer stap 2 t/m 6 van dit gedeelte uit voor elk type klantgegevens (e-mailadres of telefoonnummer).
  8. Klik in uw Google Ads-account op Opslaan.

Opmerking: We raden u aan het kenmerk ID te gebruiken om de waarde uit een DOM-element op te halen. ID's zijn uniek en de kans dat ze in de loop van de tijd veranderen is kleiner dan die voor andere property's, zoals klassenamen of -namen. Ze worden ook niet beïnvloed door lay-outwijzigingen, wat betekent dat uw code nog steeds werkt, zelfs als de lay-out van uw pagina verandert.

Als een veld nog geen ID heeft, kunt u er een toevoegen door het kenmerk id in de HTML te gebruiken. Voorbeeld:

<input type="text" id="myTextField">

Verbeterde conversies voor leads instellen door de websitecode te bewerken

U kunt verbeterde conversies voor leads met aangepaste JavaScript-code implementeren om de Google-tag rechtstreeks aan te roepen (dit is mogelijk vereist in formulieren die worden gehost door een tool van derden of iframe) in plaats van via automatische detectie of via kiezers.

Uw velden voor Verbeterde conversies vaststellen en definiëren

Zorg dat uw e-mailadres en telefoonnummer beschikbaar zijn voor uw aangepaste code. U kunt niet-gehashte gegevens sturen, die Google daarna normaliseert en hasht voordat de gegevens de servers bereiken, of genormaliseerde en gehashte gegevens. Als u de gegevens wilt normaliseren en hashen, volgt u de onderstaande instructies.

Voor normaliseren:

• Verwijder witruimte aan het begin en het einde.
  • Zet de tekst om in kleine letters.
  • Maak telefoonnummers op volgens de E.164-norm.

Voor hashen:

In de onderstaande tabel vindt u meer informatie over de velden die u kunt definiëren. De kolom Sleutelnaam geeft aan hoe er naar deze items wordt verwezen in het HTML-fragment voor Verbeterde conversies, dat u tijdens de volgende stap gaat maken. Houd er rekening mee dat alle gegevens moeten worden doorgegeven als tekenreekstypen.

Gegevensveld Sleutelnaam Beschrijving
E-mailadres email

E-mailadres van gebruiker.

Voorbeeld: jjansen@example.com.

sha256_email_address

Gehasht e-mailadres van gebruiker.

Voorbeeld:

a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db

Telefoonnummer phone_number

Telefoonnummer van gebruiker. Moet de E.164-indeling hebben, oftewel 11 tot 15 cijfers, inclusief een plusteken (+) als voorvoegsel en een landcode, zonder streepjes, haakjes of spaties.

Voorbeeld: +31231234567.

sha256_phone_number

Gehasht telefoonnummer van gebruiker.

Voorbeeld:

e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1

Opmerking: Zorg dat de klantgegevens beschikbaar zijn als de aangepaste code wordt geactiveerd. Als de gebruikersgegevens op een eerdere pagina of iframe zijn verzameld, moeten deze beschikbaar zijn in een variabele voor uw code als deze wordt aangeroepen.

Het script voor Verbeterde conversies implementeren

Stel het volgende script in en voeg het toe op de plaats waar de Google-tag moet worden geactiveerd. Zorg ervoor dat u de onderstaande variabelenamen updatet, zodat deze overeenkomen met de variabelenamen voor dezelfde kenmerken op uw webpagina.

Als u bijvoorbeeld e-mailadressen opslaat in een variabele met de naam email_address, bewerkt u het fragment zodat de juiste variabelenaam wordt gebruikt (waar uwEmailVariabele staat, bijvoorbeeld).

Opmerking: U kunt het veld ook hardcoderen met een tekenreeks of een functie gebruiken in plaats van variabelen.

// Implement the user-provided data object

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": uwEmailVariabele, ***Wijzig uwEmailVariabele in de echte naam van de JavaScript-variabele waarin u het e-mailadres van de gebruiker opslaat. Pas voor de andere variabelen hieronder dezelfde benadering toe. Zorg ervoor dat de waarden geen gehashte indeling hebben.

"phone_number": yourPhoneVariable, ***Het telefoonnummer moet de E.164-indeling hebben, wat betekent dat het 11 tot 15 cijfers moet bevatten, inclusief een plusteken (+) voor- en landcode zonder streepjes, haakjes of spaties.

});

</script>

// Send the user-provided data using the following code snippet

<script>

gtag('event', 'form_submit', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID'}); ***Wijzig CONVERSION_ID in de ID voor conversies bijhouden die wordt gebruikt in uw Google-tag.

</script>

Als uw site voor een van de bovenstaande velden geen gegevens verzamelt, verwijdert u het veld in plaats van het veld leeg te laten. Voor een website die alleen e-mailadressen verzamelt bijvoorbeeld, ziet dit er zo uit:

// Implement

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": {{ uwEmailVariabele }}

});

</script>

Meerdere waarden

Desgewenst kunnen ontwikkelaars meerdere waarden opgeven (maximaal 3 voor telefoonnummer en e-mailadres en 2 voor adres) door een matrixwaarde te gebruiken in plaats van een tekenreeks. Als u meer dan één waarde vastlegt, vergroot dit de kans op een match. Bekijk het onderstaande voorbeeld:

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": [uwEmailVariabele1, uwEmailVariabele2],

"phone_number": [uwTelefoonnummerVariabele1, uwTelefoonnummerVariabele2]

});

</script>

Voorbeeldcode om vooraf gehashte gebruikersgegevens op te geven:

// Implement

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"sha256_email_address": {{ yourEmailVariable }},

"sha256_phone_number": {{ yourPhoneVariable }}

</script>