Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto Google-tagin avulla

Linkitetyt tilit ‑sivu on siirretty Järjestelmänvalvoja‑osiosta Admin Icon Työkalut‑osion Tools Icon Data Manager ‑kohtaan. Google Ads Data Manager on datan tuonti- ja hallintatyökalu, jonka avulla voit tuoda asiakasdataa Googlen ulkopuolelta ja ottaa sen käyttöön Google Adsissa. Työkalussa on helppokäyttöinen osoita ja klikkaa ‑toiminto. Lue lisää Data Managerista.
Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia. Lue lisää Google-tagista.

Laajennetuilla liidikonversioilla voi mitata verkkosivuston ulkopuolista myyntiä ja tapahtumia hyödyntämällä sivustolta peräisin olevaa ensimmäisen osapuolen käyttäjiltä saatua dataa. Jos käytät liidikampanjoita offline-myynnin edistämiseen, laajennetut liidikonversiot voivat auttaa sinua ymmärtämään mainontaan käytetyn rahan vaikutuksia.

Toisin kuin nykyinen offline-konversioseurannan versio, tämä versio ei edellytä liidilomakkeiden tai CRM-järjestelmien muokkaamista Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) tallentamiseksi. Sen sijaan konversioita mitataan käyttämällä sivustosi liidilomakkeen kautta saatua käyttäjädataa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön sivustollasi Google-tagin avulla. Jos käytät Google Tag Manageria, tutustu näihin ohjeisiin. Jos haluat tietää lisää laajennettujen liidikonversioiden hyödyistä ja toiminnasta, lue tämä artikkeli.

Huom. Kun laajennetut liidikonversiot on otettu käyttöön, niihin liittyvä Google-tagi tallentaa sivustollasi automaattisesti sopivat lomakeinteraktiotapahtumat.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin otat laajennetut liidikonversiot käyttöön, sinun on valittava sivustosi liidilomakkeesta kenttä, jonka avulla liidit voidaan tunnistaa. Kun määrität laajennetut liidikonversiot sivustollesi ja importoit ne myöhemmin, sinun on ilmoitettava ainakin toinen näistä muuttujista:

• sähköposti (ensisijainen)
  • puhelinnumero.

Suosittelemme käyttämään liidin sähköpostiosoitetta, koska se on yksilöllinen tunniste eikä CRM-järjestelmäsi todennäköisesti muotoile sitä uudelleen. Jos käytät puhelinnumeroa, tagi poistaa symbolit ja viivat. Numerossa on kuitenkin oltava maatunnus.

Tee myös nämä asiat:

• Merkitse ylös sivustosi liidilomakkeen URL-osoite. Saatat tarvita sitä käyttöönoton aikana.
  • Varmista, että automaattinen taggaus on käytössä. Sitä tarvitaan offline-konversioiden siirtämiseen.
  • Varmista, että sivustosi liidilomakkeessa on saatavilla ensimmäisen osapuolen asiakasdataa (sähköposti ja/tai puhelinnumero).
  • Varmista, että olet tutustunut asiakasdataa koskeviin käytäntöihin Google Adsissa ja että voit noudattaa niitä (katso ohjeet alta).

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tässä on yhteenveto siitä, miten otat offline-konversioiden importoinnin käyttöön laajennettujen liidikonversioiden avulla:

1. Määritä Google‑tagi
  2. Luo uusi konversiotapahtuma
  3. Hyväksy asiakasdataa koskevat ehdot

1. Määritä Google‑tagi

1. Valitse haluamasi asetukset saamallesi datalle. Valitse "Google-tagi tai Google Tag Manager" ennen kuin klikkaat Jatka Googlen klikkaustunnusten käyttöönottoa.
    • Google-tagi: Jos saatu data on pois päältä, saat virheviestin ja ohjeen määrittää tagi. Jos tagin määritykset on tehty oikein, saat siitä kertovan viestin.
    • Google Tag Manager: Saat viestin, jossa on linkit ohjeisiin ja Google Tag Manager ‑sivulle.
  2. Klikkaa Google-tagin määritys ‑kohdan vierestä Konfiguroi tagi.
  3. Varmista Oma Google-tagi ‑osiosta, että Google-tagi on asennettu verkkosivustollesi.
  4. Klikkaa Asetukset-osiosta Tunnista tapahtumat automaattisesti ‑nuolta.
  5. Varmista avautuvasta Määritys-osiosta, että Lomakeinteraktiot on päällä ja klikkaa sitten Tallenna.
  6. Klikkaa Asetukset-osiosta Sisällytä käyttäjiltä saatu data verkkosivustoltasi ‑nuolta.
  7. Klikkaa avautuvasta Määritys-osiosta "Sisällytä käyttäjiltä saatu data verkkosivustoltasi".
Huomioitavaa
  • Jos tapahtumasi liittyvät arkaluontoisiin kategorioihin, käytä manuaalista määritystä varmistaaksesi, ettei Googlelle jaeta arkaluontoista dataa.
  • Jotta verkon ulkopuolella konvertoituvia verkkosivustoliidejä voidaan mitata, tagi voi sisällyttää käyttäjiltä saadun datan liidilomaketapahtumiin tuonnin helpottamiseksi. Määritä, miten käyttäjiltä saatu data sisällytetään. Google on sitoutunut suojaamaan sille jakamaasi dataa ja sen luottamuksellisuutta. Lue lisää Asiakasdataa koskevista käytännöistä.
  1. Klikkaa Google‑tagi‑valikosta Tallenna.
  2. Saat ilmoituksen onnistumisesta. Klikkaa OK.

Seuraavaksi sinun on tuotava mainosklikkausten konversiot Google Adsiin.

2. Luo uusi konversiotapahtuma

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa Uusi konversiotapahtuma.
  5. Valitse uuden konversiotapahtuman sivulta Importoi.
  6. Valitse CRM‑järjestelmät, tiedostot tai muut datalähteet ja sitten Seuraa konversioita klikkauksista.
  7. Valitse Datalähde‑kohdasta Yhdistä uusi datalähde.
    1. Voi valita tavan, jolla datalähteet yhdistetään:
      1. Suora yhteys
      2. Zapierin tarjoama kolmannen osapuolen integrointi
  8. Klikkaa Jatka.
  9. Lisää konversiotapahtuman asetukset. Lisätietoa asetuksista saat offline‑konversioiden importointia käsittelevästä artikkelista.
  10. Klikkaa Tallenna ja jatka. Seuraavalla sivulla näet vahvistuksen uuden konversiotapahtuman luomisesta.

Huom. Jos alunperin ohitit datalähteiden yhdistämisen, klikkaa Datalähteiden käyttöönotto ‑osiosta Ota käyttöön.

11. Klikkaa Valmis.

3. Hyväksy asiakasdataa koskevat ehdot

1. Valitse kohdan "Asiakasdataa koskevat ehdot" vierestä Näytä ehdot ja tutustu asiakasdataa koskeviin käytäntöihin ja lisäehtoihin.
  2. Valitse "Olen lukenut ehdot ja hyväksyn ne yritykseni puolesta".
  3. Klikkaa Hyväksy. Tilaksesi päivittyy "Hyväksytty".
Huom. Nämä ehdot koskevat koko tiliäsi tai hallinnoijan tiliäsi. Jos et näe ehtoja, tilisi konversioita seurataan hallinnoijan tilillä. Asiakasdataa koskevat ehdot on hyväksyttävä kyseiseltä hallinnoijan tililtä ja kaikilta Google Adsin hallinnoijan tileiltä, jotka lataavat dataa MCC-tilin alaista konversioseurantaa käyttävän hallinnoijan tilin puolesta.

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto JavaScriptin tai CSS‑valitsimien avulla

Jos käytät JavaScript-muuttujia, sinun kannattaa kysyä sivustosi kehittäjältä, mitkä muuttujat kenttiin pitää lisätä. Jos käytät CSS-valitsimia, voit seurata alla olevia ohjeita.

Laajennettujen konversioiden kenttien etsiminen liidilomakesivulta

1. Siirry Chrome-selaimessa toisella välilehdellä liidilomakkeen lähetyssivulle (jätä Google Ads ‑tilisi auki toiselle välilehdelle).
  2. Etsi kentät, joihin asiakasdataa lisätään sivulla ja jotka haluat lähettää Googlelle.

Huom. Vähintään yksi seuraavista kentistä on lisättävä, jotta laajennetut konversiot toimivat oikein:

• sähköpostiosoite (suositus)
    • puhelinnumero.
  3. Kun olet löytänyt sivulta asiakasdatakentät, kopioi CSS-valitsimet ja lisää ne Google Adsiin alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Laajennettujen konversioiden CSS-valitsimien etsiminen ja lisääminen Google Adsiin

1. Etsi liidilomakesivulta haluamasi asiakasdata, klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tarkista.
    Huom. Jos olet lisäämässä sähköpostiosoitteeseen liittyvää CSS-valitsinta Google Adsiin, klikkaa kakkospainikkeella liidilomakesivullasi näkyvää sähköpostiosoitetta.
  2. Näet Chrome-selaimessasi Chromen kehittäjätyökalut.
  3. Chromen kehittäjätyökalujen sivulla näkyvässä lähdekoodissa osa koodista näkyy korostettuna. Kyseinen koodi sisältää CSS-valitsimet asiakasdatalle, jota klikkasit kakkospainikkeella tämän osion toisessa vaiheessa.
  4. Vie hiiri korostetun koodin päälle ja klikkaa sitä kakkospainikkeella.
  5. Vieritä Copy (Kopioi) ‑kohtaan ja valitse Selector (Valitsin).
  6. Liitä kyseinen teksti oikeaan kenttään Google Adsin laajennettujen konversioiden automaattisen käyttöönoton osiossa (toisella välilehdellä).
    • Teksti näyttää suunnilleen tältä:
      tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail
  7. Toista vaiheet 2–6 kunkin asiakasdatatyypin (sähköpostiosoite tai puhelinnumero) osalta.
  8. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Tallenna.

Huom. Suosittelemme, että haet arvon DOM-elementistä käyttämällä tunnusmääritettä. Tunnukset ovat yksilöllisiä, ja ne muuttuvat ajan mittaan epätodennäköisemmin kuin muut muuttujat, kuten luokkanimet tai nimet. Niihin eivät myöskään vaikuta asettelumuutokset, mikä tarkoittaa, että koodisi toimii, vaikka sivun asettelu muuttuisi.

Jos kentässä ei ole vielä tunnusta, voi lisätä sen siihen käyttämällä id-määritettä HTML-koodissa. Esimerkki:

<input type="text" id="myTextField">

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto verkkosivuston koodia muokkaamalla

Voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön oman JavaScript-koodin avulla, jos haluat kutsua Google-tagia suoraan (kolmannen osapuolen työkalun tai iframen hostaamat lomakkeet saattavat edellyttää tätä) sen sijaan, että sitä kutsuttaisiin automaattisen tunnistuksen tai valitsimien avulla.

Laajennettujen konversioiden kenttien tunnistaminen ja määrittely

Varmista, että sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi on oman koodisi käytettävissä. Voit lähettää joko tiivistämätöntä dataa, jonka Google normalisoi ja tiivistää ennen kuin se saavuttaa palvelimet, tai valmiiksi normalisoitua ja tiivistettyä dataa. Jos päätät normalisoida ja tiivistää datan itse, seuraa alla kerrottuja ohjeita.

Normalisointi:

• Poista alussa ja lopussa olevat tyhjätilamerkit.
  • Muuta teksti pieniksi kirjaimiksi.
  • Muotoile puhelinnumerot E.164‑standardin mukaisesti.

Tiivistystä varten:

Alla olevassa taulukossa on lisätietoa kentistä, joita voit määritellä. Avaimen nimi ‑sarakkeessa kerrotaan, miten näihin muuttujiin viitataan laajennettujen konversioiden HTML-koodinpätkässä, joka luodaan seuraavassa vaiheessa. Huomaa, että kaikki data on välitettävä Merkkijono-tyyppisenä.

Datakenttä Avaimen nimi Kuvaus
Sähköpostiosoite email

Käyttäjän sähköpostiosoite

Esimerkki: jdoe@example.com

sha256_email_address

Käyttäjän tiivistetty sähköpostiosoite

Esimerkki:

a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db

Puhelinnumero phone_number

Tämä on käyttäjän puhelinnumero. Sen on oltava E.164-muodossa, eli siinä on oltava 11–15 numeroa ja alussa plusmerkki (+) ja maatunnus eikä siinä saa olla viivoja, sulkumerkkejä tai välilyöntejä.

Esimerkki: +11231234567

sha256_phone_number

Käyttäjän tiivistetty puhelinnumero

Esimerkki:

e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1

Huom. Sinun on varmistettava, että asiakasdata on käytettävissä, kun oma tagi käynnistyy. Jos käyttäjätietoja kerätään edellisellä sivulla tai iframessa, varmista, että tiedot ovat koodisi käytettävissä muuttujassa, kun tietoja kutsutaan.

Laajennettujen konversioiden skriptin käyttöönotto

Määritä ja lisää seuraava skripti sinne, missä haluat Google-tagin käynnistyvän. Päivitä alla olevat muuttujien nimet niin, että ne vastaavat verkkosivullasi olevien määritteiden muuttujien nimiä.

Jos esimerkiksi tallennat sähköpostiosoitteen "email_address"-muuttujaan, koodinpätkää täytyy muokata muutoksen mukaisesti (esim. kohtia, joissa lukee sähköpostiMuuttuja).

Huom. Voit myös kovakoodata kentän merkkijonon avulla tai käyttää muuttujien sijaan funktiota.

// Ota käyttöön käyttäjiltä saatua dataa koskeva objekti

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": sähköpostiMuuttuja, *** Korvaa "sähköpostiMuuttuja" sen JavaScript-muuttujan nimellä, johon tallennat käyttäjän sähköpostiosoitedatan. Tee sama muille alla ilmoitetuille muuttujille. Varmista, että arvoja ei ole tiivistetty.

"phone_number": puhelinnumeroMuuttuja, *** Puhelinnumeron on oltava E.164-muodossa, eli siinä on oltava 11–15 numeroa ja alussa plusmerkki (+) ja maatunnus eikä siinä saa olla viivoja, sulkumerkkejä tai välilyöntejä.

});

</script>

// Lähetä käyttäjiltä saatu data käyttämällä seuraavaa koodinpätkää

<script>

gtag('event', 'form_submit', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID'}); *** Korvaa CONVERSION_ID Google-tagissasi käytetyllä konversioseurantatunnuksella

</script>

Jos sivustosi ei kerää jotakin edellä olevista kentistä, poista kenttä kokonaan sen sijaan, että jättäisit sen tyhjäksi. Jos verkkosivusto esimerkiksi kerää vain sähköpostiosoitteita, koodi näyttää tältä:

// Implement

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": {{ sähköpostiMuuttuja }}

});

</script>

Useita arvoja

Kehittäjät voivat myös lisätä useita arvoja (enintään kolme puhelinnumerolle ja sähköpostiosoitteelle sekä kaksi osoitteelle) käyttämällä merkkijonon sijasta taulukkoarvoa. Jos keräät useita arvoja, tämän määrittäminen parantaa osuman todennäköisyyttä. Tutustu alla olevaan esimerkkiin.

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": [sähköpostiMuuttuja1, sähköpostiMuuttuja2],

"phone_number": [puhelinnumeroMuuttuja1, puhelinnumeroMuuttuja2]

});

</script>

Esimerkkikoodi valmiiksi tiivistetyn käyttäjädatan lähettämiseen:

// Käyttöönotto

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"sha256_email_address": {{ sähköpostiMuuttuja }},

"sha256_phone_number": {{ puhelinnumeroMuuttuja }}

</script>