Om Smart Bidding för försäljning i butik

Med Smart Bidding för försäljning i butik, som är tillgänglig för sök- , Shopping- och Performance Max-kampanjer, kan du optimera för försäljning i butik med helautomatiska budstrategier som Mål-ROAS, Mål-CPA, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde. Läs mer om Smart Bidding

I den här artikeln beskriver vi hur Smart Bidding fungerar tillsammans med butiksförsäljning (i sök- och Shopping-kampanjer). Om du är intresserad av Smart Bidding för försäljning i butik i Performance Max-kampanjer kan du läsa Skapa en Performance Max-kampanj.

Viktigt att tänka på

Budgivning på butiksförsäljning stöds inte i video- och displaykampanjer ännu. Butiksförsäljning inkluderas i konverteringar i video- och displaykampanjer när de tillämpas på kontonivå, men tas inte med i budoptimering för dessa kampanjer. Överväg att registrera butiksförsäljning på kampanjnivå eller att använda fördefinierade eller anpassade kolumner för kampanjer. På så sätt blir konverteringsrapporterna enhetliga och rapporterna överensstämmer exakt med hur buden optimeras.

Om konverteringar från butiksförsäljning

Om du värdesätter försäljning i dina fysiska butiker kan du använda konverteringsspårning för att se hur dina annonser påverkar försäljningen i butik. Läs mer om hur du ser konverteringar från butiksförsäljning.

Värdera en butiksförsäljning

Om du tar emot dynamiska värden på butiksförsäljning via uppladdningar av transaktioner i butik eller från automatisk rapportering av dynamiska värden visas ditt modellerade konverteringsvärde för butiksförsäljning i Google Ads-gränssnittet. Om du inte laddar upp data eller om du bara är kvalificerad att ta emot automatiska beräkningar av antalet konverteringar kan du ange ett genomsnittligt konverteringsvärde på konverteringar från butiksförsäljning som sedan används för att generera konverteringsvärdet. Läs mer om hur du ställer in ditt Google Ads-konto för butiksförsäljning.

Oavsett om du får konverteringsvärden för butiksförsäljning automatiskt eller via butikstransaktioner rekommenderar vi att du anger ett statiskt konverteringsvärde på butiksförsäljning som ligger i linje med det genomsnittliga beställningsvärdet för dina butiksförsäljningar. Det är praktiskt att ange ett statiskt värde om systemet skulle behöva använda det i stället för de dynamiska värdena. Som standard är det statiska konverteringsvärdet för butiksförsäljning 1.

Om du till exempel vanligtvis laddar upp data om butikstransaktioner men gör uppehåll under en period används det statiska värdet tills de kvalificerade uppladdningarna återupptas.

Obs!

• Du kan använda konverteringsvärderegler för att få större flexibilitet och kontroll över dina konverteringsvärden på butiksförsäljning. Ange till exempel olika statiska värden på försäljning i butik per kampanj beroende på vilka produkter eller tjänster som marknadsförs i kampanjen. Du kan även justera dynamiska värden på butiksförsäljning med en viss procentandel för att hitta rätt balans mellan online- och offlinekonverteringar för dina verksamhetsmål. Om du till exempel vill minska värdet på försäljning i butik med 20 % kan du lägga till en värderegel för att multiplicera med 0,8. När du använder multiplikatoroperatorn bör du tänka på att värdena kan variera mellan 0,5 och 10. Läs mer om konverteringsvärderegler.
  • Butiksförsäljning och butiksbesök har samma konverteringsinställningar (till exempel konverteringsperiod och attributionsmodell). Om du ändrar konverteringsperioden för butiksförsäljning ändras också konverteringsperioden för butiksbesök automatiskt.

Ställa in Smart Bidding för försäljning i butik i dina kampanjer

Budstrategier som stöds

För sökkampanjer stöds Smart Bidding för konverteringar från butiksförsäljning i helautomatiska budstrategier som Mål-ROAS, Mål-CPA, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde. Läs mer om hur du fastställer en budstrategi utifrån dina mål.

Om du vill optimera mer för konverteringar från butiksförsäljning i dina sökkampanjer bör du använda en värdebaserad budstrategi och se till att konverteringar från butiksförsäljning har ett högre relativt värde än andra konverteringsåtgärder. Budstrategier som optimerar för konverteringsvolym (som Mål-CPA och Maximera konverteringar) behandlar varje konverteringsåtgärd med lika stor vikt. Läs mer om konverteringsvärden

För Shopping-kampanjer stöds Smart Bidding för konverteringar från butiksförsäljning med budgivning med Mål-ROAS. För Smart Shopping-kampanjer stöds Smart Bidding för konverteringar från butiksförsäljning med budgivning med Maximera konverteringsvärde med ett valfritt ROAS-mål. Läs mer om hur du använder optimerad budgivning när du skapar lokala kampanjer

För Performance Max-kampanjer stöds Smart Bidding för konverteringar från butiksförsäljning i helautomatiska budstrategier som Mål-ROAS, Mål-CPA, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde. Läs mer om hur du använder optimerad budgivning när du skapar Performance Max-kampanjer.

Visa i Konverteringar

1. Ange konverteringsmålet för butiksförsäljning som standardmål på kontonivå (rekommenderas)

När du ställer in konverteringsmålet för butiksförsäljning som standardmål på kontonivå börjar Smart Bidding-budstrategier som optimerar för konverteringar i kontot att optimera för detta. Om konverteringen ställs in på förvaltarkontonivå tillämpas inställningen på alla kampanjer som använder Smart Bidding i kundkonton som spårar konverteringar i förvaltarkontot. Vi rekommenderar att du anger butiksförsäljning som standardkonverteringsmål på kontonivå om det är möjligt. På så sätt får du bästa möjliga resultat när du optimerar för samma typ av konverteringar i alla kampanjer. Obs! För att få bästa resultat rekommenderar vi att du inkluderar butiksförsäljning i alla befintliga konverteringsbaserade budstrategier.

Så här anger du butiksförsäljning som standardkonverteringsmål på kontonivå:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Leta reda på konverteringsåtgärden Butiksförsäljning.
  5. Klicka på Redigera mål.
  6. Välj Använd som kontomål.
  7. Ställ in de konverteringsåtgärder du vill använda för rapportering och budgivning som primära.
  8. Klicka på Spara ändringar.
  9. Välj Redigera inställningar.
  10. Markera rutan vid Visa i Konverteringar och klicka på Spara.

Viktigt att tänka på

När du tar med butiksförsäljning i Konverteringar på kontonivå:
  • Se till att uppdatera ROAS- eller CPA-mål för alla befintliga konverteringsbaserade Smart Bidding-kampanjer (sök och Shopping) när du anger ett konverteringsmål för butiksförsäljning på kund- eller förvaltarkontonivå. Då tar du hänsyn till ytterligare konverteringar eller konverteringsvärde från butiksförsäljning.
  • Smart Bidding-strategier tar hänsyn till alla konverteringsåtgärder som är märkta som primära. Se till att konverteringsåtgärderna som du vill optimera för med målet butiksförsäljning är märkta som primära.

2. Ställ in butiksförsäljning som konverteringsmål på kampanjnivå

Med den här inställningen kan du välja vilka konverteringsåtgärder som ska visas i Konverteringar och användas för budoptimering på kampanjnivå. Med konverteringsinställningen på kampanjnivå kan du åsidosätta standardmålen på kontonivå och ange vilka mål du vill spåra i konverteringsrapporterna och använda för budgivning i en specifik kampanj. Vi rekommenderar att du använder konverteringsinställningen på kampanjnivå som tillfällig lösning om du har befintliga budstrategier som optimerar för konverteringar och föredrar att testa och gradvis implementera budgivning för butiksförsäljning i hela kontot.

Så här anger du konverteringsinställningar på kampanjnivå för sökkampanjer:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar högst upp på sidan.
  5. Gå till fältet Arbetsyta högst upp.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Arbetsyta och välj Sökkampanjer.
  7. Välj kampanjen du vill aktivera för budgivning för butiksförsäljning.
  8. Klicka på Fler inställningar.
  9. Klicka på Mål.
  10. Klicka på Använd kampanjspecifika målinställningar.
  11. Välj konverteringsmålet Försäljning i butik utöver andra konverteringsmål som du vill optimera för och klicka på Spara.

Obs! Du kan välja att använda besök i butik eller butiksförsäljning som konto- eller kampanjmål, men du kan inte välja båda samtidigt. Om ditt enda mål är besök i butik eller butiksförsäljning och du vill kunna växla mellan dem måste du först lägga till ett konverteringsmål som inte är besök i butik eller butiksförsäljning. Därefter tar du bort de befintliga målen för besök i butik eller butiksförsäljning och lägger sedan till det önskade målet för besök i butik eller butiksförsäljning. Du kan ta bort målet som inte gäller butiksbesök eller butiksförsäljning efteråt.

Tips

Vi rekommenderar att du växlar till inställningen på kontonivå när du är redo att ange konverteringsmålet för butiksförsäljning. Du får bästa möjliga resultat om du optimerar för samma mål i alla kampanjer. Om du har andra konverteringsåtgärder som går att lägga bud på (till exempel köp på webbplatsen, samtal eller registreringar) rekommenderar vi att du väljer dem utöver konverteringsåtgärden för butiksförsäljning för att optimera för hela värdet av kampanjen. Läs mer om kampanjspecifika konverteringsmål

Så här ändrar du det statiska konverteringsvärdet för butiksförsäljning på kontonivå:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på den konverteringsåtgärd för butiksförsäljning som du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera inställningar. Nu kan du ändra konverteringsåtgärden för butiksförsäljning.
  6. Klicka på avsnittet Värde och uppdatera det statiska värdet i fältet. Vi rekommenderar att du anger ett värde som motsvarar det genomsnittliga beställningsvärdet för din försäljning, eftersom det ger bättre insikter när du utvärderar butiksförsäljningsdata.
    • Obs! Om du tar emot automatiska värden för butiksförsäljning används inte det statiska värdet. Om du laddar upp data om butikstransaktioner används det statiska värdet bara om du slutar ladda upp kvalificerad data om butikstransaktioner efter en viss tidsperiod.

Rekommenderade metoder

• Annonsörer bör ladda upp data om butikstransaktioner regelbundet (varje dag rekommenderas, men minst varje vecka) för att Smart Bidding ska fungera effektivt.
  • För annonsörer som laddar upp data kan systemet förutse data om värde av butiksförsäljning under upp till 30 dagar från den senaste uppladdningen. Det innebär att om du missar en eller två uppladdningar bör detta inte påverka budgivningssystemet negativt. Vi rekommenderar dock att du laddar upp regelbundet för att Smart Bidding ska fungera effektivt. Läs mer om hur du laddar upp din data om butiksförsäljning
  • Du kan ta reda på hur lång tid det tar för kunderna att konvertera genom att lägga till fördefinierade kolumner för butiksförsäljning och klicka på segmentet Dagar till konvertering. Vi rekommenderar att du använder en konverteringsperiod på sju dagar för att få bästa resultat och utvärdering med Smart Bidding. För specifika affärsmodeller som kräver längre konverteringsperiod på grund av längre köpcykler är det möjligt att behålla standardkonverteringsperioden på 30 dagar. Kom ihåg att det tar längre tid efter implementeringen att korrekt uppskatta resultatet av Smart Bidding med butiksförsäljning om du använder en period på 30 dagar.
  • Kom ihåg att ändringar av konverteringsinställningar endast gäller framåt i tiden. När du inkluderar butiksförsäljning i Konverteringar speglar inte tidigare värden i konverteringskolumnerna den aktuella inställningen. Vi rekommenderar att du beräknar CPA- och ROAS-mål manuellt genom att ta med information om tidigare resultat från minst en 30-dagarsperiod före konverteringsfördröjningen i följande formler:
    • CPA-mål = kostnad / (alla konverteringar + butiksförsäljningar som går att lägga bud på)
    • ROAS-mål = (konverteringsvärde för alla konverteringar + butiksförsäljningar som går att lägga bud på × aktuellt konverteringsvärde per butiksförsäljning) × 100 / kostnad
  • För ROAS-mål i smarta Shopping-kampanjer ska du följa rekommendationerna för ROAS-mål ovan, förutom om
    • du inte använder det valfria ROAS-målet: Ingen åtgärd krävs.
    • du använder ROAS-målet endast som säkerhetsmekanism (ditt angivna ROAS-mål är högre än din uppnådda ROAS): Överväg att även ange det nya ROAS-målet till ett högre värde än det som rekommenderas ovan.

Kostnad för att lägga till konverteringar eller konverteringsvärde i målbaserade Smart Bidding-strategier

Om du lägger till butiksförsäljning i konverteringar som används för budgivning kan det leda till att dina kampanjer med Mål-CPA och Mål-ROAS och smarta Shopping-kampanjer (om du använder valfritt ROAS-mål) spenderar mer för att du ska fortsätta nå dina mål. Följ förslagen ovan för att identifiera och uppdatera målbelopp med stabila utgifter. Om du vill försäkra dig ytterligare om att utgifterna är stabila kan du sänka ditt CPA-mål eller öka ditt ROAS-mål när du har inkluderat butiksförsäljningar i Konverteringar.