Over Slim bieden voor winkelverkopen

Met Slim bieden voor winkelverkopen, beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en voor Shopping- en Performance Max-campagnes, kunt u optimaliseren voor winkelverkopen in ondersteunde, volledig automatische biedstrategieën, zoals Doel-ROAS, Doel-CPA, Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren. Ontdek meer informatie over Slim bieden.

In dit artikel staat hoe Slim bieden werkt voor winkelverkopen (voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes). Als u Slim bieden voor winkelverkopen voor Performance Max-campagnes wilt gebruiken, gaat u naar Een Performance Max-campagne maken.

Aandachtspunt

Bieden voor winkelverkopen wordt nog niet ondersteund voor video- of display-campagnes. Winkelverkopen worden opgenomen in conversies voor video- en display-campagnes als deze worden toegepast op accountniveau, maar ze worden niet opgenomen in bodoptimalisatie voor deze campagnes. Overweeg winkelverkopen bij te houden op campagneniveau, of gebruik vooraf gedefinieerde of aangepaste kolommen voor campagnes om de conversierapportage consistent te houden en als u het belangrijk vindt dat uw rapportage perfect aansluit bij de manier waarop uw biedingen worden geoptimaliseerd.

Over conversies via winkelverkopen

Als verkopen op uw fysieke locaties belangrijk zijn voor uw bedrijf, kunt u Conversies bijhouden gebruiken om inzicht te krijgen in de invloed die uw advertenties hebben op de winkelverkopen. Ontdek meer informatie over hoe u conversies via winkelverkopen bekijkt.

De waarde van winkelverkopen bepalen

Als u dynamische winkelverkoopwaarden krijgt via uploads van winkeltransacties of via rapportage over geautomatiseerde dynamische waarden, geeft de UI van Google Ads u de gemodelleerde waarde voor conversies via winkelverkopen. Als u geen conversiegegevens uploadt of alleen in aanmerking komt voor automatische conversieaantallen, kunt u een gemiddelde conversiewaarde aangeven voor uw conversies via winkelverkopen. Het systeem gebruikt deze waarde dan om uw conversiewaarde te bepalen. Ontdek meer informatie over hoe u uw Google Ads-account instelt voor winkelverkopen.

We raden u aan om een statische waarde voor conversies via winkelverkopen op te geven die overeenkomt met de gemiddelde bestelwaarde voor uw winkelverkopen, ongeacht of u waarden voor winkelverkopen automatisch of via winkeltransacties verkrijgt. Het is handig om een statische waarde in te stellen voor het geval het systeem moet terugvallen op het gebruik van de statische waarde in plaats van de dynamische waarden. De statische waarde voor conversies via winkelverkopen is standaard 1.

Als u bijvoorbeeld winkeltransactiegegevens uploadt maar u in een bepaalde periode niets uploadt, gebruikt het systeem de statische waarde totdat er weer gegevens worden geüpload.

Opmerking:

• U kunt conversiewaarderegels gebruiken om meer flexibiliteit en controle te hebben voor uw waarden voor winkelverkopen. Zo kunt u verschillende statische waarden voor winkelverkopen instellen per campagne, afhankelijk van de producten of services die de campagne promoot. Ook kunt u dynamische waarden voor winkelverkopen aanpassen met een bepaald percentage om de juiste balans te vinden tussen online en offline conversies voor uw bedrijfsdoelen. U kunt bijvoorbeeld een waarderegel toevoegen voor vermenigvuldiging met 0,8 als u uw waarde voor winkelverkopen met 20% wilt verlagen. Bij het gebruik van de operator voor vermenigvuldiging kunnen waarden tussen de 0,5 en 10 liggen. Ontdek meer informatie over conversiewaarderegels.
  • Voor winkelverkopen en winkelbezoeken gelden dezelfde conversie-instellingen (zoals conversieperiode en attributiemodel). Als u uw conversieperiode voor winkelverkopen aanpast, wordt die ook automatisch aangepast voor winkelbezoeken.

Slim bieden instellen voor winkelverkopen in uw campagnes

Ondersteunde biedstrategieën

Voor campagnes in het zoeknetwerk wordt Slim bieden voor conversies via winkelverkopen ondersteund in volledig automatische biedstrategieën, zoals Doel-ROAS, Doel-CPA, Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren. Meer informatie over hoe u een biedstrategie bepaalt op basis van uw doelen

Als u meer wilt optimaliseren voor conversies via winkelverkopen in uw campagnes in het zoeknetwerk, gebruikt u een op waarde gebaseerde biedstrategie en zorgt u dat conversies via winkelverkopen een hogere relatieve waarde hebben ten opzichte van andere conversieacties. Bij biedstrategieën die zijn geoptimaliseerd voor het conversievolume (zoals Doel-CPA of Aantal conversies maximaliseren) worden alle conversieacties beschouwd als even belangrijk. Meer informatie over conversiewaarden

Voor Shopping-campagnes wordt Slim bieden voor conversies via winkelverkopen ondersteund door doel-ROAS-biedingen. Voor slimme Shopping-campagnes wordt Slim bieden voor conversies via winkelverkopen ondersteund door Max. conversiewaarde met een optioneel doel voor het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Ontdek meer informatie over hoe u uw biedingen optimaliseert terwijl u lokale campagnes maakt.

Voor Performance Max-campagnes wordt Slim bieden voor conversies via winkelverkopen ondersteund in volledig automatische biedstrategieën zoals Doel-ROAS, Doel-CPA, Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren. Ontdek meer informatie over hoe u uw biedingen optimaliseert terwijl u Performance Max-campagnes maakt.

Opnemen in Conversies

1. Stel het conversiedoel Winkelverkoop in als standaarddoel voor uw account (aanbevolen)

Als u het conversiedoel Winkelverkoop instelt als standaarddoel voor uw account, worden Slim bieden-strategieën die optimaliseren voor conversies in dat account, geoptimaliseerd voor dat doel. Als de conversie eigendom is van een manageraccount, wordt die instelling toegepast op alle campagnes met Slim bieden in klantaccounts die onder dat manageraccount zijn aangemeld voor Conversies bijhouden. We raden u aan het conversiedoel Winkelverkoop waar mogelijk in te stellen als standaarddoel voor uw account, omdat de beste algehele prestaties worden behaald door voor alle campagnes voor dezelfde set conversies te optimaliseren. Voor de optimale prestaties raden we u aan winkelverkopen op te nemen in alle bestaande op conversies gebaseerde biedstrategieën.

Zo stelt u het conversiedoel Winkelverkoop in als standaarddoel voor uw account:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Zoek de conversieactie Winkelverkopen.
  5. Klik op Doel bewerken.
  6. Kies Gebruiken als accountdoel.
  7. Kies voor Primair voor de conversieacties die u wilt gebruiken voor rapportage en biedingen.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.
  9. Selecteer Instellingen bewerken.
  10. Vink het selectievakje aan naast 'Opnemen in Conversies' en klik op Opslaan.

Aandachtspunten

Als u winkelverkopen in Conversies opneemt op accountniveau, doet u het volgende:
  • Zorg ervoor dat u ROAS- of CPA-doelen updatet van alle bestaande, op conversies in het zoeknetwerk en Shopping-conversies gebaseerde Slim bieden-campagnes als u het conversiedoel Winkelverkoop instelt op het niveau van klant- of manageraccount. Op die manier worden ook de extra conversies of conversiewaarde van winkelverkopen geteld.
  • Bij Slim bieden-strategieën wordt rekening gehouden met alle conversieacties die zijn gemarkeerd als Primair. Zorg dat de conversieacties waarvoor u wilt optimaliseren in combinatie met uw doel voor winkelverkopen, zijn gemarkeerd als Primair.

2. Het conversiedoel Winkelverkoop instellen op campagneniveau

Met deze instelling kunt u de conversieacties kiezen die worden gerapporteerd in Conversies en worden gebruikt voor bodoptimalisatie op campagneniveau. Met de conversie-instelling voor campagnes kunt u de standaarddoelen voor uw account overschrijven en opgeven welke doelen u in uw conversierapporten wilt bijhouden en wilt gebruiken voor biedingen in een bepaalde campagne. Het gebruik van de conversie-instelling op campagneniveau wordt aanbevolen als tussenoplossing als u bestaande biedstrategieën heeft die zijn geoptimaliseerd voor conversies en u de implementatie van bieden voor winkelverkopen in de loop van de tijd en in het hele account wilt testen en schalen.

Zo stelt u de conversie-instelling op campagneniveau in voor campagnes in het zoeknetwerk:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Instellingen.
  5. Ga bovenaan naar de balk Werkruimte.
  6. Klik op het dropdownmenu Werkruimte en selecteer Campagnes in het zoeknetwerk.
  7. Kies de campagne waarvoor u bieden voor winkelverkopen wilt aanzetten.
  8. Klik op Aanvullende instellingen.
  9. Klik op Doelen.
  10. Klik op Campagnespecifieke doelinstellingen gebruiken.
  11. Selecteer het conversiedoel Winkelverkoop als aanvulling op andere conversiedoelen waarvoor u wilt optimaliseren en klik op Opslaan.

Opmerking: U kunt winkelbezoeken of winkelverkoop als account- of campagnedoelen kiezen, maar u kunt deze niet tegelijk selecteren. Als winkelverkoop of winkelbezoeken uw enige doel zijn en u daartussen wilt schakelen, voegt u eerst een doel voor niet-winkelconversies toe en verwijdert u daarna het bestaande doel voor winkelbezoeken of winkelverkoop. Pas dan kunt u het gewenste doel voor winkelbezoeken of winkelverkoop toevoegen. U kunt het niet-winkeldoel daarna verwijderen.

Tip

We raden u aan over te schakelen naar de instelling op accountniveau zodra u klaar bent om het conversiedoel Winkelverkoop in te stellen, omdat optimalisatie voor dezelfde doelen in alle campagnes de beste algehele resultaten oplevert. Als u andere conversieacties heeft die beschikbaar zijn voor bieden (zoals websiteaankopen, telefoongesprekken en aanmeldingen), raden we u aan deze conversieacties te kiezen in combinatie met de conversieactie Winkelverkoop om te optimaliseren voor de totale waarde die de campagne kan behalen. Meer informatie over campagnespecifieke conversiedoelen

Zo brengt u wijzigingen aan in de statische waarde van conversies via winkelverkopen op accountniveau:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op de conversieactie Winkelverkoop die u wilt bewerken.
  5. Klik op Instellingen bewerken. U kunt nu wijzigingen aanbrengen in de conversieactie Winkelverkoop.
  6. Klik op het gedeelte Waarde en update de statische waarde in het veld. We raden u aan een waarde op te geven die de gemiddelde bestelwaarde van uw verkopen aangeeft. Hierdoor krijgt u betere inzichten als u de winkelverkoopgegevens evalueert.
    • Opmerking: Als u automatische waarden voor winkelverkopen krijgt, wordt de statische waarde niet gebruikt. Als u winkeltransactiegegevens uploadt, wordt de statische waarde alleen gebruikt als u na een bepaalde periode geen geschikte transactiegegevens meer uploadt.

Praktische tips

• We raden adverteerders aan regelmatig winkeltransactiegegevens te uploaden (dagelijks wordt aanbevolen, maar minimaal wekelijks) om ervoor te zorgen dat Slim bieden effectief werkt.
  • Voor adverteerders die gegevens uploaden, kan het systeem tot 30 dagen na de laatste upload een prognose maken voor de gegevens over de waarde van winkelverkopen. Als u 1 of 2 uploads mist, zou dat dus geen negatieve invloed moeten hebben op het biedsysteem. Toch raden we u sterk aan om op een consistente manier te blijven uploaden, zodat Slim bieden effectief kan werken. Ontdek meer informatie over hoe u uw gegevens over winkelverkopen uploadt.
  • U kunt ontdekken hoelang het duurt voordat uw klanten een conversie genereren door vooraf gedefinieerde kolommen voor winkelverkopen toe te voegen en te klikken op het segment Dagen tot conversie. We raden u aan een conversieperiode voor winkelverkopen van 7 dagen te gebruiken voor de beste prestaties en evaluaties met Slim bieden. Voor specifieke bedrijfsmodellen waarvoor een langere conversieperiode is vereist vanwege langere aankoopcycli, is het mogelijk de conversieperiode van 30 dagen te behouden. Houd er rekening mee dat als u een periode van 30 dagen gebruikt, het na de implementatie langer duurt voordat de prestaties van Slim bieden met winkelverkopen correct zijn geëvalueerd.
  • Wijzigingen in conversie-instellingen gaan pas in op het moment van de wijziging. Als u winkelverkopen voor het eerst opneemt in Conversies, geven historische waarden in conversiekolommen niet de huidige instelling weer. U kunt het best handmatig CPA- en ROAS-doelen berekenen door historische gegevens van ten minste 30 dagen voorafgaand aan de conversievertraging op te nemen in de volgende formules:
    • CPA-doel = kosten / (alle conversies die beschikbaar zijn voor bieden + winkelverkopen)
    • ROAS-doel = (conversiewaarde van alle conversies die beschikbaar zijn voor bieden + winkelverkopen * huidige conversiewaarde per winkelverkoop) * 100 / kosten
  • Voor ROAS-doelen in slimme Shopping-campagnes volgt u de bovenstaande best practice voor ROAS-doelen, behalve in de volgende gevallen:
    • U gebruikt het optionele ROAS-doel niet: geen actie vereist.
    • U gebruikt het ROAS-doel alleen als veiligheidsmechanisme (uw ROAS-doel is hoger ingesteld dan uw behaalde ROAS): u kunt het nieuwe ROAS-doel ook hoger instellen dan het hierboven aanbevolen getal.

Kosteneffect bij toevoeging van conversies of conversiewaarde aan op doelen gebaseerde Slim bieden-strategieën

Als u winkelverkopen toevoegt aan de conversies die worden gebruikt voor bieden, wordt er voor uw Doel-CPA- en Doel-ROAS-strategieën en strategieën voor slimme Shopping-campagnes (als u het optionele ROAS-doel gebruikt) meer uitgegeven om uw doelen te bereiken. Als u de uitgaven stabiel wilt houden, volgt u de bovenstaande suggesties om doelen vast te stellen en te updaten. Als u er zeker van wilt zijn dat uw uitgaven stabiel zijn, kunt u uw CPA-doel verlagen of uw ROAS-doel verhogen zodra u winkelverkopen opneemt in Conversies.