Smart Bidding toimipistemyynnille

Smart Bidding toimipistemyynnille on käytettävissä Haku-, Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoissa. Sen avulla voit optimoida kampanjan toimipistemyynnille, kun käytät tuettuja, täysin automaattisia hintatarjousstrategioita, kuten ROAS-tavoitetta, CPA-tavoitetta, konversiomäärän maksimointia tai konversioarvon maksimointia. Lue lisää Smart Biddingistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Smart Bidding toimii toimipistemyynnille Haku- ja Shopping-kampanjoissa. Jos haluat käyttää ominaisuutta Maksimitulokset-kampanjoissa, lue artikkeli Maksimitulokset-kampanjan luominen.

Hyvä muistaa

Toimipistemyyntihintatarjouksia ei tueta vielä Video- ja Display-kampanjoissa. Toimipistemyynti näkyy Video- ja Display-kampanjoiden konversioissa, kun se on otettu käyttöön tilitasolla, mutta sitä ei huomioida näiden kampanjoiden hintatarjousten optimoinnissa. Harkitse toimipistemyynnin seuraamista kampanjatasolla tai ennalta määritettyjen tai omien sarakkeiden käyttöä kampanjoissa, jos sinulle on tärkeää, että konversioraportointi on johdonmukaista ja linjassa hintatarjousten optimoinnin kanssa.

Toimipistemyynti-konversiot

Jos toimipistemyynti on tärkeää yrityksellesi, voit selvittää konversioseurannan avulla, miten mainokset vaikuttavat siihen. Lue lisää siitä, miten voit tarkistaa toimipistemyynti-konversiosi.

Toimipistemyynnin arvon määrittäminen

Jos saat dynaamisia toimipistemyyntiarvoja toimipistetapahtumien latausten kautta tai automaattisesta dynaamisten arvojen raportoinnista, näet Google Adsin käyttöliittymässä mallinnetun toimipistemyynti-konversioarvon. Jos taas et lataa toimipistetapahtumia tai voit saada vain automaattiset konversiomäärät, voit valita toimipistemyynti-konversioille keskimääräisen konversioarvon, jota järjestelmä käyttää konversioarvon raportointiin. Lue lisää siitä, miten määrität Google Ads ‐tilin asetukset toimipistemyyntiä varten.

Saatpa toimipistemyynti-konversioarvot automaattisesti tai toimipistetapahtumien kautta, suosittelemme valitsemaan staattisen toimipistemyynti-konversioarvon, joka vastaa myynnin keskimääräistä arvoa. Staattisen arvon asettamisesta on hyötyä, jos järjestelmän on palattava käyttämään sitä dynaamisten arvojen sijaan. Staattinen toimipistemyynti-konversioarvo on oletuksena 1.

Jos esimerkiksi lataat toimipistetapahtumadataa mutta lopetat lataamisen joksikin aikaa, järjestelmä käyttää staattista arvoa, kunnes hyväksyttävät lataukset jatkuvat.

Hyvä huomata

• Voit käyttää konversioarvosääntöjä, jos haluat määrittää toimipistemyynti‑konversioarvoja joustavammin. Voit esimerkiksi lisätä kampanjaan erilaisia staattisia toimipistemyyntiarvoja sen mukaan, millaisia tuotteita tai palveluita kampanjassa mainostetaan. Voit myös muokata dynaamisia toimipistemyyntiarvoja prosentuaalisesti löytääksesi online- ja offline-konversioiden välille oikean tasapainon, joka sopii liiketoimintatavoitteisiisi. Jos haluat esimerkiksi laskea toimipistemyyntiarvoa 20 %, voit lisätä arvosäännön, jossa arvo kerrotaan 0,8:lla. Muista, että kertolaskuoperaattoria käytettäessä arvo voi olla 0,5–10. Lue lisää konversioarvosäännöistä.
  • Toimipistemyynnillä ja ‑käynneillä on samat konversioasetukset (esim. konversioikkuna ja attribuutiomalli). Jos muokkaat toimipistemyynnin konversioikkunaa, myös toimipistekäyntien konversioikkuna muuttuu automaattisesti.

Smart Biddingin käyttöönotto toimipistemyynnille

Tuetut hintatarjousstrategiat

Hakukampanjoissa Smart Biddingiä toimipistemyynti-konversioille tuetaan käytettäessä täysin automaattisia hintatarjousstrategioita, kuten ROAS-tavoite, CPA-tavoite, konversiomäärän maksimointi ja konversioarvon maksimointi. Lue lisää hintatarjousstrategian valitsemisesta tavoitteiden perusteella.

Jos haluat lisätä toimipistemyynti-konversioiden painoarvoa Hakukampanjoidesi optimoinnissa, käytä arvoon perustuvaa hintatarjousstrategiaa ja varmista, että toimipistemyynti-konversioilla on suhteellisesti suurempi arvo kuin muilla konversiotapahtumilla. Konversiomäärään keskittyvissä hintatarjousstrategioissa (esim. CPA-tavoite ja konversiomäärän maksimointi) kaikki konversiotapahtumat ovat samanarvoisia. Lue lisää konversioarvoista.

Shopping-kampanjoissa Smart Biddingiä toimipistemyynti-konversioille tuetaan käytettäessä ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategiaa. Älykkäissä Shopping-kampanjoissa sitä puolestaan tuetaan, kun konversioarvo maksimoidaan käyttämällä valinnaista ROAS-tavoitetta. Lue lisää hintatarjousten optimoinnista Paikallisten kampanjoiden luomisen yhteydessä.

Maksimitulokset-kampanjoissa Smart Biddingiä toimipistemyynti-konversioille tuetaan käytettäessä täysin automaattisia hintatarjousstrategioita, kuten ROAS-tavoitetta, CPA-tavoitetta, konversiomäärän maksimointia tai konversioarvon maksimointia. Lue lisää hintatarjousten optimoinnista Maksimitulokset-kampanjoiden luomisen yhteydessä.

Konversiot-sarakkeeseen sisällyttäminen

1. Toimipistemyynti‑tavoitteen lisääminen tilin oletustavoitteeksi (suositus)

Kun lisäät toimipistemyynti-konversiotavoitteen tilin oletustavoitteeksi, konversioihin keskittyvät Smart Bidding ‑strategiat alkavat käyttää sitä optimoinnissa. Jos konversiotavoite on hallinnoijan tilin omistuksessa, asetus koskee kaikkia Smart Biddingiä käyttäviä kampanjoita niillä asiakastileillä, joiden konversioita kyseisellä hallinnoijan tilillä seurataan. Toimipistemyynti-konversiotavoitteesta kannattaa tehdä tilin oletustavoite aina kun mahdollista, sillä pääset parhaisiin tuloksiin, kun kaikki kampanjat optimoidaan samalle konversiojoukolle. Tulosten maksimoimiseksi suosittelemme, että lisäät toimipistemyynnin kaikkiin konversiopohjaisiin hintatarjousstrategioihin.

Näin lisäät toimipistemyynti-tavoitteen tilin oletustavoitteeksi:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Yhteenveto.
  4. Etsi "Toimipistemyynti"-konversiotapahtuma.
  5. Klikkaa Muokkaa tavoitetta.
  6. Klikkaa Valitse tilin tavoitteeksi.
  7. Päätä, mitä konversiotapahtumia haluat käyttää raportoinnissa ja hintatarjouksissa, ja merkitse ne "ensisijaisiksi".
  8. Klikkaa Tallenna muutokset.
  9. Valitse Muokkaa asetuksia.
  10. Valitse kohdan "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ruutu ja klikkaa Tallenna.

Hyvä muistaa

Kun sisällytät toimipistemyynti‐konversiot Konversiot-sarakkeeseen tilitasolla, muista seuraavat asiat:
  • Kun teet tämän asiakastili- tai hallinnoijatilitasolla, muista päivittää ROAS- tai CPA-tavoitteet kaikissa Haku- ja Shopping-kampanjoissa, joissa käytetään konversioihin perustuvaa Smart Biddingiä. Ota uusissa tavoitteissa huomioon toimipistemyynnin tuottamat lisäkonversiot tai lisäkonversioarvo.
  • Smart Bidding ‑strategiat huomioivat kaikki konversiotapahtumat, jotka on merkitty ensisijaisiksi. Varmista, että olet merkinnyt ensisijaisiksi ne toimipistemyyntitavoitteeseen sisältyvät konversiotapahtumat, joille haluat optimoida hintatarjoukset.

2. Toimipistemyynti‑konversiotavoitteen lisääminen kampanjatasolla

Tämän asetuksen avulla voit valita kampanjatasolla konversiotapahtumat, jotka raportoidaan Konversiot-sarakkeessa ja joille hintatarjoukset optimoidaan. Kampanjan konversioasetuksella voit ohittaa tilin oletustavoitteet ja valita, mitä tavoitteita haluat seurata kampanjan konversioraporteissa ja käyttää hintatarjousten tekemisessä. Suosittelemme, että käytät kampanjatason konversioasetusta väliaikaisratkaisuna, jos sinulla on jo käytössä konversioihin perustuvia hintatarjousstrategioita ja haluat ensin testata hintatarjousten tekemistä toimipistemyynnille ja laajentaa sen käyttöä tililläsi vähitellen.

Näin asetat kampanjatason konversioasetuksen Hakukampanjoille:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa sivun yläosasta Asetukset-välilehteä.
  5. Siirry yläreunan Työtila-palkkiin.
  6. Klikkaa avattavaa Työtila-valikkoa ja valitse Hakukampanjat.
  7. Valitse kampanja, jossa haluat tehdä hintatarjouksia toimipistemyynnille.
  8. Klikkaa Lisäasetukset.
  9. Klikkaa Tavoitteet.
  10. Klikkaa Käytä kampanjakohtaisia tavoiteasetuksia.
  11. Valitse toimipistemyynti‑konversiotavoite sekä muut konversiotavoitteet, joille haluat optimoida kampanjan. Klikkaa Tallenna.

Huom. Tilin tai kampanjan tavoitteena voi käyttää toimipistekäyntejä tai ‑myyntiä mutta ei molempia samanaikaisesti. Jos toimipistekäynnit tai ‑myynti on ainoa tavoitteesi ja haluat vaihtaa niiden välillä, lisää ensin toimipisteisiin liittymätön konversiotavoite. Poista sitten käytössä oleva toimipistekäynnit- tai toimipistemyynti-tavoite ja lisää sen jälkeen tilalle niistä se, johon haluat vaihtaa. Voit poistaa toimipisteeseen liittymättömän tavoitteen sen jälkeen.

Vinkki

Suosittelemme, että siirryt tilitason asetukseen, kun olet valmis lisäämään toimipistemyynti-konversiotavoitteen. Näin kaikki kampanjasi voidaan optimoida samoille tavoitteille ja pääset parhaisiin kokonaistuloksiin. Jos sinulla on muita hintatarjousten tekemisessä käytettäviä konversiotapahtumia (esim. verkko-ostokset, puhelut tai rekisteröitymiset), valitse ne toimipistemyynti-konversiotapahtuman lisäksi. Näin voit saada kampanjalla mahdollisimman paljon arvoa. Lue lisää kampanjakohtaisista konversiotavoitteista.

Jos haluat muuttaa tilitason staattista toimipistemyynti-konversioarvoa, tee näin:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Yhteenveto.
  4. Klikkaa muokattavaa Toimipistemyynti-konversiotapahtumaa.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia. Nyt voit tehdä haluamasi muutokset toimipistemyynti-konversiotapahtumaan.
  6. Klikkaa Arvo-osiota ja päivitä kentässä näkyvä staattinen arvo. Arvoksi kannattaa valita myyntitilauksen keskimääräinen arvo, sillä siitä voi olla enemmän hyötyä toimipistemyyntidataa arvioitaessa.
    • Huom. Jos saat toimipistemyynti‑arvoja automaattisesti, staattista arvoa ei käytetä. Jos lataat toimipistetapahtumadataa, staattista arvoa käytetään vain, jos lopetat hyväksyttävän toimipistetapahtumadatan lataamisen jonkin ajan kuluttua.

Parhaat käytännöt

• Mainostajien kannattaa ladata toimipistetapahtumadata säännöllisesti (mielellään päivittäin mutta vähintään viikoittain), jotta Smart Bidding toimii tehokkaasti.
  • Jos mainostaja lataa dataa, järjestelmä voi ennustaa toimipistemyynti-konversioarvoa koskevaa dataa jopa 30 päivälle viimeisestä latauksesta eteenpäin. Näin ollen yhden tai kahden puuttuvan latauksen ei pitäisi vaikuttaa negatiivisesti hintatarjousjärjestelmään. Tästä huolimatta suosittelemme lataamaan dataa säännöllisesti, jotta Smart Bidding toimii tehokkaasti. Lue lisää toimipistemyynti‑datan lataamisesta.
  • Jos haluat selvittää, kuinka kauan asiakkailta menee konvertoitumiseen, lisää ennalta määritettyjä toimipistemyynti‐sarakkeita ja klikkaa sitten "Konversioviive päivinä" ‐segmenttiä. Suosittelemme, että käytät toimipistemyynnille seitsemän päivän konversioikkunaa, jotta saat Smart Biddingin avulla parhaat tulokset ja arviot. Tietyillä aloilla konversioikkunan on kuitenkin oltava pidempi, koska ostopäätöksen tekemiseen menee enemmän aikaa. Tällöin voidaan käyttää oletusarvoista 30 päivän konversioikkunaa. Huomaa, että jos käytät toimipistemyynnille 30 päivän konversioikkunaa, Smart Biddingin tulosten arviointi kestää kauemmin.
  • Muista, että konversioasetuksiin tehdyt muutokset eivät vaikuta takautuvasti. Kun sisällytät toimipistemyynnin Konversiot-sarakkeeseen, muutoksella ei ole vaikutusta konversiosarakkeiden aiempiin arvoihin. Suosittelemme, että lasket CPA- ja ROAS-tavoitteet manuaalisesti lisäämällä seuraaviin kaavoihin konversioviivettä edeltävää dataa vähintään 30 päivän ajalta:
    • CPA-tavoite = kulut / (kaikki hintatarjousten tekemisessä käytettävät konversiot + toimipistemyynti)
    • ROAS-tavoite = (kaikkien hintatarjousten tekemisessä käytettävien konversioiden konversioarvo + toimipistemyynti * toimipistemyynnin tämänhetkinen konversioarvo) * 100 / kulut
  • Kun käytät Älykkäissä Shopping-kampanjoissa ROAS-tavoitetta, seuraa edellä kuvattuja parhaita käytäntöjä kaikissa muissa paitsi näissä tapauksissa:
    • Et käytä valinnaista ROAS-tavoitetta: Sinun ei tarvitse tehdä mitään.
    • Käytät ROAS-tavoitetta vain turvamekanismina (ROAS-tavoite on asetettu korkeammaksi kuin toteutunut ROAS): Mieti, kannattaisiko myös uusi ROAS-tavoite asettaa edellä suositeltua korkeammaksi.

Miten konversioiden tai konversioarvon lisääminen vaikuttaa tavoitepohjaisten Smart Bidding ‑strategioiden kuluihin?

Kun lisäät toimipistemyynnin hintatarjousten tekemisessä käytettäviin konversioihin, CPA-tavoitteen tai ROAS-tavoitteen strategiaa käyttäviin kampanjoihisi ja Älykkäisiin Shopping‑kampanjoihisi (jos käytät valinnaista ROAS-tavoitetta) saatetaan käyttää enemmän rahaa, jotta saavuttaisit tavoitteesi myös jatkossa. Voit pitää käytetyn summan vakaana päivittämällä tavoitteesi yllä olevien ohjeiden avulla. Jos haluat lisävarmistusta siihen, että käytetty summa pysyy vakaana, pienennä CPA-tavoitettasi ja suurenna ROAS-tavoitettasi, kun sisällytät toimipistemyynnin Konversiot-sarakkeeseen.