Göra ändringar via massuppladdningar

Åtgärda vanliga uppladdningsproblem

Hantera tidsgränser för uppladdning

• Uppladdningar når en tidsgräns två timmar efter bearbetningen. Det betyder att om du försöker ladda upp ett stort antal ändringar i ett enstaka kalkylark kanske alla rader inte behandlas inom tidsgränsen.
  • Om tidsgränsen nås måste du ladda ned resultaten, ta bort alla rader som har slutförts (rader som innehåller data i kolumnen Resultat) och påbörja en ny uppladdning med resterande rader.

Uppladdningen resulterar i en annan ändring än vad du hade tänkt

När du laddar upp ett kalkylark till Google Ads förutser vårt system automatiskt vilken ändring du vill göra. Ibland kan det dock hända att Google Ads feltolkar din avsikt och försöker göra något annat.

Anta till exempel att du har förberett ett kalkylark för att uppdatera dina kampanjbudgetar. När du förhandsgranskar resultatet märker du att Google Ads tror att du försöker skapa nya kampanjer.

Det beror ofta på att Google Ads förväntar sig vissa kolumner för det aktuella användningsfallet som inte finns i kalkylarket. På sidan Mallar kan du kontrollera att ditt kalkylark innehåller alla kolumner som krävs för att den aktuella ändringen ska kunna göras.

Tips! Det är alltid en god idé att förhandsgranska dina ändringar innan du tillämpar dem via uppladdning. Då kan du vara säker på att du får resultaten du förväntar dig.

Identifiera fel

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Alla massåtgärder.
  4. Klicka på Ladda ned resultat på raden med rapporten för att granska felen i ditt konto.
  5. I kolumnen Resultat i kalkylarket visas raderna med problem.
Obs! När du har åtgärdat felen ska du påbörja en ny uppladdning.

Vanliga fel och lösningar

Fel Lösning
Det finns motstridiga ändringar. Se till att ingen annan användare redigerar ditt konto och försök igen.
Objekt i filen följer inte riktlinjerna för annonstext. Se till att alla objekt i filen följer Google Ads-riktlinjerna för annonstext.
En rubrikrad saknas i filen.

Den första raden i en uppladdad fil ska användas till rubriker.

Obs! När du laddar ned filen från Google Ads innehåller den redan rubriker.

Kolumnen innehåller fel typ av information. Kontrollera att informationen som du har angett uppfyller kraven.
Ett värde saknas på raden. Ange värden i samtliga obligatoriska kolumner
Sökorden innehåller tecken som inte är tillåtna.

Ta bort alla specialtecken (! @ % , *) från sökorden.

Läs mer om hur du formaterar sökord

Ett av angivna id:n existerar inte. Om du lägger till ett element måste du ta bort värdet från Id-kolumnen. Om du ändrar ett element måste du se till att id:t stämmer och att enheten inte har tagits bort.
Om du lägger till ett element i en annonsgrupp eller kampanj måste du se till att kampanjen eller annonsgruppen har ett giltigt id.
Om du uppdaterar ett dataset eller ett flöde måste du ta med kolumnen Åtgärd. En kolumn med rubriken Action krävs för webbplatslänkar och andra flödesändringar via massuppladdning (möjliga värden är SET, ADD och REMOVE).