Een overkoepelende campagne voor Shopping-advertenties maken

Overkoepelende campagnes geven biedingsdekking voor producten die niet zijn opgenomen in andere campagnes omdat daar voorraadfilters of aangepaste labels op zijn toegepast. Ze zorgen ervoor dat alle goedgekeurde producten in uw account worden getarget en beslaan ook eventuele nieuwe producten die u aan uw feed toevoegt.

Best practices voor wanneer u een campagne instelt en daarna

1. Maak een overkoepelende Shopping-campagne of Performance Max-campagne met 1 productgroep Alle producten en 1 bod.
  2. Als de overkoepelende campagne een groot aantal producten target die niet zijn uitgesplitst in een andere campagne, kunt u desgewenst uitsplitsingen maken door het kenmerk Producttype of Google-productcategorie (GPC) toe te passen.
  3. Kies een biedstrategie die aansluit bij de aanbevolen biedstrategie voor uw Shopping-campagne. Google raadt aan om 'Conversiewaarde maximaliseren' te gebruiken voor Performance Max, 'Doelrendement op advertentie-uitgaven' voor standaard Shopping-campagnes die gericht zijn op conversies en 'Klikken maximaliseren' voor standaard Shopping-campagnes die niet gericht zijn op conversies. Meer informatie over biedstrategieën voor Shopping-campagnes
  4. Zorg ervoor dat de campagne niet wordt beperkt door het budget.
  5. Stel de campagneprioriteit in op Laag (als u standaard Shopping-campagnes gebruikt).
  6. Pas op de campagne geen voorraadfilters of uitsluitingen toe.

Een andere optie is om niet-getargete producten toe te voegen aan uw bestaande campagnes.

Als uw primaire Shopping-campagnes Performance Max-campagnes zijn, raden we u aan een Performance Max-campagne te maken als overkoepelende campagne met een lager budget en een hoger ROAS-doel.