Om synkronisering av eksperimenter

Med egendefinerte eksperimenter kan du foreslå og teste ut endringer i søke- og bannerkampanjer. Hvis du synkroniserer eksperimenter, kan du sørge for at alle optimaliseringer du gjør i de opprinnelige kampanjene dine mens eksperimentet kjører, automatisk kopieres til eksperimentkampanjene (testkampanjene).

I denne artikkelen forklarer vi hvordan synkronisering av eksperimenter fungerer, og hvordan du kan konfigurere dette.

Sånn fungerer det

Denne manuelle prosessen med å kopiere endringer i eksperimenter kan være tidkrevende og kan lett gå galt, spesielt hvis du kjører flere eksperimenter samtidig.

Når prøvekampanjen starter på det planlagte tidspunktet, skjer følgende med synkroniseringen av eksperimenter:

• Prøvekampanjen oppdateres automatisk med eventuelle endringer som er gjort i den opprinnelige kampanjen etter at du opprettet prøvekampanjen.
  • Alle endringene rapporteres via endringsloggen.

Merk: Synkronisering av eksperimenter fungerer bare når du gjør endringer i én retning, nemlig fra grunnkampanjen til prøvekampanjen. Hvis du gjør endringer i prøvekampanjen, blir disse ignorert.

Prøvekampanjen er en separat oversikt over grunnkampanjen på tidspunktet da den ble opprettet. Endringer som gjøres i grunnkampanjen, tas i bruk enkeltvis i prøvekampanjen. Prøvekampanjen gjenspeiler de nøyaktige endringene du gjør, så derfor gjenspeiler den kanskje ikke den generelle tilstanden til grunnkampanjen.

Hvis du for eksempel fjerner alle språk fra grunnkampanjen, blir annonsene som standard målrettet mot alle språk. Prøvekampanjen går ikke nødvendigvis over til å målrette mot alle språk som standard. I stedet fjernes bare språkene du ekskluderte under synkroniseringen.

Eksempel:
Dato Endringer gjort av annonsøren Status for synkronisering Grunnkampanje Prøvekampanje

2. november

Opprettet et eksperiment med synkronisering slått på Slått på Målrettes mot språk A og B

Målrettes mot språk A og B

3. november La til språk C og D i prøvekampanjen Slått på Målrettes mot språk A og B Målrettes mot språk A, B, C og D
7. november Fjernet språk A og B fra grunnkampanjen Slått på Målrettes ikke mot noen språk Målrettes mot språk C og D

Husk på følgende

Bare egendefinerte eksperimenter basert på søke- og bannerkampanjer kan synkroniseres. Eventuelle endringer som gjøres i prøvekampanjen, blir ikke synkronisert med grunnkampanjen. Når du lager en ny prøvekampanje, er synkronisering av eksperimentet som standard slått på (du kan velge å slå av synkroniseringen når du lager prøvekampanjen, men du kan ikke endre innstillingen etter at kampanjen er opprettet).

Merk: Hvis du utfører en masseopplasting av annonsene dine, endres både test- og grunnkampanjen, selv om synkroniseringen er slått av.

Følgende skjer når synkronisering av eksperimenter er slått på:

• Funksjonen kan ikke slås på i prøvekampanjer som er planlagt kjørt eller allerede kjører, men den er tilgjengelig og slått på som standard i nye prøvekampanjer.
  • Det kan ta opptil ti minutter etter at prøvekampanjen har startet, før endringene er implementert.
  • Hvis du har mer enn én prøvekampanje som er planlagt å kjøre (f.eks. tre prøvekampanjer som starter på ulike tidspunkter), oppdateres alle prøvekampanjene samtidig med de samme oppdateringene, for å sørge for at de samsvarer med den opprinnelige kampanjen.

Hva skjer hvis det oppstår feil?

Merk: Hvis du gjør en endring i den opprinnelige kampanjen, er det best at du ikke gjør den samme endringen i testkampanjen, for da kan det oppstå en feil. Hvis du synkroniserer eksperimenter, gjøres endringen automatisk i testkampanjen.

Hvis det oppstår en synkroniseringsfeil i løpet av testkampanjen, slutter systemet å synkronisere endringene for resten av testkampanjen. Du må synkronisere endringene i grunnkampanjen med prøvekampanjen manuelt. Dette kan være hvis du for eksempel endret navnet på en annonsegruppe i grunnkampanjen, og prøvekampanjen allerede hadde en annonsegruppe med samme navn.

Veiledning

1. Følg veiledningen for å konfigurere et egendefinert eksperiment.
  2. Åpne «Synkroniseringsstatus for eksperimentet»-delen under «Avanserte alternativer». Det er som standard satt .
  3. Klikk på Opprett et eksperiment. Prøvekampanjen er fullført og klar til å kjøre.
Merk: Hvis du slår av synkronisering av eksperimenter når du oppretter prøvekampanjen, må du huske å oppdatere prøvekampanjen manuelt med alle endringene fra grunnkampanjen som ble gjort etter at du opprettet prøvekampanjen.

Linker til relatert innhold