Kokeilun synkronointi

Räätälöityjä kokeiluja käyttämällä voit valmistella muutoksia Haku- ja Display-kampanjoihin ja testata niitä. Kokeilun synkronoinnilla varmistetaan, että kaikki optimoinnit, jotka teet alkuperäisiin kampanjoihisi kokeilun ollessa käynnissä, kopioidaan automaattisesti kokeilukampanjoihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kokeilun synkronointi toimii ja miten voit ottaa sen käyttöön.

Näin se toimii

Muutosten kopioiminen kokeiluihin manuaalisesti voi olla aikaa vievää ja virhealtista etenkin silloin, jos käynnissä on samanaikaisesti useita kokeiluja.

Kun kokeilu alkaa valittuna ajankohtana, kokeilun synkronointi

• päivittää kokeiluun automaattisesti kaikki muutokset, jotka olet tehnyt peruskampanjaan kokeilun luomisen jälkeen
  • ilmoittaa kaikista muutoksista muutoshistoriassa.

Huom. Kokeilun synkronointi toimii vain, jos teet muutoksia yhteen suuntaan eli peruskampanjasta kokeilukampanjaan. Jos teet muutoksia kokeilukampanjaan, niitä ei huomioida.

Kokeilukampanja on erillinen luontihetken tilannekuva peruskampanjasta. Peruskampanjaan tehdyt muutokset otetaan erikseen käyttöön kokeilukampanjassa. Kokeilukampanja heijastaa tehtyjä muutoksia tarkasti, eikä se välttämättä kuvasta peruskampanjan yleistä tilaa.

Jos esimerkiksi poistat peruskampanjasta kaikki kielet, mainonta kohdistetaan oletusarvoisesti kaikkiin kieliin. Kokeilukampanja ei välttämättä muuta kohdistusta oletusarvoisesti kaikkiin kieliin. Sen sijaan se vain poistaa ne kielet, jotka suljit pois synkronoinnin aikana.

Esimerkki
Päivämäärä Mainostajan tekemät muutokset Synkronoinnin tila Peruskampanja Kokeilukampanja

2. marraskuuta

Luotiin kokeilu, jossa on käytössä synkronointi Käytössä Kohdistuskielet A ja B

Kohdistuskielet A ja B

3. marraskuuta Lisättiin kokeilukampanjaan kielet C ja D Käytössä Kohdistuskielet A ja B Kohdistuskielet A, B, C ja D
7. marraskuuta Poistettiin peruskampanjasta kielet A ja B Käytössä Ei kohdistuskieliä Kohdistuskielet C ja D

Hyvä muistaa

Kokeilun synkronointi on käytettävissä vain omissa kokeiluissa Haku‑ ja Display-kampanjoissa. Kokeilukampanjaan tehtyjä muutoksia ei synkronoida peruskampanjaan. Kokeilun synkronointi on oletuksena päällä, kun luot uutta kokeilua (voit halutessasi laittaa synkronoinnin pois päältä, mutta et voi muuttaa asetusta kokeilukampanjan luomisen jälkeen).

Huom. Jos joukkolataat mainoksia, muutokset tulevat voimaan kokeilu- ja peruskampanjassa, vaikka synkronointi olisi poissa päältä.

Kun kokeilun synkronointi on päällä:

• Synkronointia ei voi laittaa päälle ajoitetuissa tai jo käynnissä olevissa kokeiluissa, mutta se on käytettävissä ja oletuksena päällä uusissa kokeiluissa.
  • Muutokset tulevat voimaan 10 minuutin kuluessa kokeilun alkamisesta.
  • Jos sinulla on useita ajoitettuja kokeiluja (esimerkiksi kolme kokeilua, jotka alkavat eri aikoina), kokeilun synkronointi tekee samat päivitykset kaikkiin kokeiluihin, jotta kokeilut ovat varmasti yhdenmukaisia peruskampanjan kanssa.

Mitä tapahtuu, jos synkronoinnissa ilmenee virhe?

Huom. Jos teet muutoksen alkuperäiseen kampanjaan, muutosta ei kannata tehdä kokeilukampanjaan, koska tämä saattaa aiheuttaa virheen. Kokeilun synkronointi tekee muutoksen automaattisesti kokeilukampanjaan.

Jos kokeilun aikana tapahtuu synkronointivirhe, järjestelmä lopettaa muutosten synkronoinnin kokeiluun. Tällöin peruskampanjan muutokset on synkronoitava kokeiluun manuaalisesti. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, jos muutat peruskampanjan mainosryhmän nimeä ja kokeilukampanjassa on ennestään samanniminen mainosryhmä.

Ohjeet

1. Katso ohjeet räätälöidyn kokeilun luomiseen.
  2. Avaa Lisäasetukset-kohdasta Kokeilun synkronointi ‑osio. Oletusasetus on Päällä.
  3. Valitse Luo kokeilu . Kokeilu on valmis, ja voit käynnistää sen.
Huom. Jos laitat kokeilun synkronoinnin pois päältä kokeilun luomisen aikana, muista päivittää kokeiluun manuaalisesti kaikki peruskampanjan muutokset, jotka on tehty kokeilun luomisen jälkeen.