Om Målgruppestyring

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimalisering og administrering av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Vi har nå samlet all rapportering om målgrupper, ekskluderinger og demografisk informasjon på ett og samme sted: Målgrupper-fanen i sidenavigeringsmenyen på venstre side. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper

I Målgruppestyring-delen finner du målgruppelister, -kilder og -statistikk. Du kan opprette og administrere nye målgrupper og målgruppekilder via denne delen.

I denne artikkelen forklarer vi hvilke fordeler du kan oppnå ved å bruke Målgruppestyring-delen, og hvordan du kan bruke den. Du finner en konfigureringsveiledning i artikkelen om dataoppsett.

Fordeler

• Konfigurer, administrer og overvåk målgruppekildene dine, for eksempel Google Ads-taggen, leverandører av appanalyser eller YouTube-kanaler.
  • Opprett nye målgrupper basert på målgruppekildene du har konfigurert.
  • Finn ut mer om personene som inngår i datasegmentene dine, deriblant demografisk informasjon og opplysninger om steder, enheter, interesser.

Sånn fungerer Målgruppestyring

For å gå til Målgruppestyring, klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [Icon] øverst til høyre på skjermen, og se under «Delt bibliotek». Det finnes tre deler i sidemenyen for Målgruppestyring: Målgruppekilder, Målgruppelister og Målgruppestatistikk.

Målgruppekilder

I Målgruppestyring må du først legge til kilder til førstepartsdata i Målgruppekilder-delen. Ut fra disse målgruppekildene kan du utarbeide målgrupper tuftet på dataene dine. Du kan legge til disse typene målgruppekilder:

• Google Ads-taggen: Samle inn data fra – og vis annonser til de som har besøkt – nettstedet ditt. Du kan konfigurere detaljerte brukerattributter som benyttes i forbindelse med personlig tilpassede reklamer.
  • Google Analytics: Importér målgrupper som er utarbeidet i Google Analytics, og bruk remarketing mot dem i Google Ads. Du kan konfigurere detaljerte brukerattributter som benyttes i forbindelse med personlig tilpassede reklamer.
  • YouTube: Vis annonser til folk som har sett på kanalen din, spor det folk gjør etter at de har sett på videoannonser, og generer klikk gjennom handlingsfremmende overlegg.
  • Google Play: Opprett datalister basert på de nåværende appbrukerne og de som handler noe i appen.
  • Appanalyser: Knytt en tredjepartsleverandør av appanalyser (f.eks. Firebase) eller ditt eget utviklingssett for programvare (SDK) sammen med kontoen din, så du kan vise annonser til de som bruker appen din.
  • Kundedata: Last opp kontaktinformasjonen til kundene dine for å vise annonser til dem når de bruker Google-tjenester, for eksempel YouTube, Gmail eller Google Søk.

Datasegmentene dine

Under Målgruppelister kan du opprette nye målgrupper som er tuftet på dataene dine, som igjen er basert på målgruppekildene du har lagt til. Du kan også se alle listene du tidligere har utarbeidet. I Målgruppelister-tabellen kan du administrere datasegmentene dine ved å søke og bruke etiketter i og slette, sortere, filtrere og gruppere lister.

Målgruppestatistikk

Hensikten med Målgruppestatistikk – som er basert på Googles nettverksdata – er at du skal kunne finne ut mer om målgruppene dine og identifisere viktige mønstre og muligheter. I denne delen er målgruppene som er tuftet på dataene dine, inndelt i interesse- og intensjonskategorier, kjønn, aldersgruppe, geografi, enheter med mer. Med dette verktøyet får du tilgang til nyttig statistikk du kan bruke for å treffe bedre beslutninger om kampanjene dine og dermed tiltrekke deg nye kunder eller optimalisere reklamene dine. Finn ut mer om Målgruppestatistikk

Linker til beslektet innhold