Om regler for konverteringsverdier

Hvis du bruker regler for konverteringsverdier, kan du justere rapporteringen av konverteringsverdiene dine og optimaliseringen av den smarte budgivningen. Med regler for konverteringsverdier kan du bedre uttrykke verdien konverteringer utgjør for bedriften din. Du kan også enkelt justere verdien av konverteringer i sanntid basert på geografisk posisjon, enhetstype og målgrupper i budgivning under auksjoner.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan regler for konverteringsverdier fungerer. Når du er klar, kan du finne ut hvordan du konfigurerer regler for konverteringsverdier.

Slik fungerer det

Med regler for konverteringsverdier kan du oppgi tilleggsinformasjon om verdier som ikke allerede finnes i kontoen din (f.eks. ulike marginer for ulike brukertyper eller hensyn som må tas med tanke på levetidsverdi), og optimalisere for disse verdiene i sanntid. Konverteringsverdier justeres av de spesifikke reglene (f.eks. at verdien av brukere i Oslo skal økes med 20 %) og rapporteres i Konverteringsverdi-kolonnen i kontoen din.

Du kan gjennomgå reglene for konverteringsverdiene dine i Konverteringsverdi-kolonnen i kontorapporteringen. Regler for konverteringsverdier brukes dessuten i sanntid i den smarte budgivningen for å optimalisere kampanjer basert på mål-ROAS og maksimer konverteringsverdien. Regler for konverteringsverdier brukes bare i søke-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer. Hver regel kan ha en primær og sekundær betingelse.

Eksempel: Du eier en bedrift som henter inn potensielle salg på nettet, og alle potensielle salg som kommer via Google Ads, verdsettes til NOK 50. Du vet imidlertid at potensielle salg i Kristiansand som regel er verdt NOK 100. Med regler for konverteringsverdier kan du spesifisere dette ved å multiplisere alle konverteringer fra Kristiansand med to, og så rapporterer Google Ads at verdien av brukere fra Kristiansand er NOK 100.

Du kan også være en forhandler med fysiske butikker som selger produkter i en rekke forskjellige prisklasser. Med regler for konverteringsverdier kan du angi ulike verdier av butikkbesøk etter kampanje for å gjenspeile de ulike gjennomsnittlige bestillingsverdiene.

Hvis du bruker en verdibasert strategi for smart budgivning, for eksempel mål-ROAS eller maksimer konverteringsverdien, optimaliseres budgivningen automatisk for disse verdiene. Regelen du spesifiserer, gjenspeiler dermed per presist kunnskapen du har om bedriften din, i Google Ads.

Fordeler

• Optimaliser for de faktiske forretningsmålene dine: Få gjenspeilet bedriftens observerbare data bedre, og optimaliser for det som er viktigst for deg, enten det er inntekt, fortjeneste eller levetidsverdi.
  • Enklere administrering: Få bedre rapportering og optimalisering direkte fra Google Ads-kontoen din, uten å måtte redigere taggingskoden.
  • Optimalisering i sanntid: Optimaliser for nyanserte verdier i sanntid i kampanjer basert på mål-ROAS og maksimer konverteringsverdien.
Betingelser du kan angi med regler for konverteringsverdier
Målgrupper Geografiske posisjoner Enhet Ingen betingelse (for utvalgte konverteringsmål)
Oppgi hvilke brukertyper du vet er verdt mer for bedriften, via regler for konverteringsverdier i førstepartslister over målgrupper og Google-målgruppelister. Juster verdiene av konverteringer fra brukere som er hjemmehørende på ulike steder, med regler for konverteringsverdier basert på geografiske posisjoner. Juster verdiene av brukere som konverterer på ulike enhetstyper, med regler for konverteringsverdier basert på geografiske posisjoner.

Opprett unike verdiregler som bare gjelder for konverteringshandlinger fra butikkbesøk eller butikksalg.

Merk: I henhold til retningslinjene for Google Ads kan det hende at enkelte vilkår for verdiregler ikke er tilgjengelige for annonsører med annonser relatert til jobb, eiendom, lån eller kreditt.
Merk: I smart budgivning blir det allerede brukt signaler knyttet til enhet, geografi og førsteparts målgruppelister (når slike benyttes). Hvis en bruker i en av disse segmentene har en høyere konverteringsverdi, og dette gjenspeiles i rapporteringen, tas det allerede høyde for dette i den smarte budgivningen. Finn ut mer om dette ved å lese om innvirkningen regler for konverteringsverdier har på smart budgivning og resultater.

Linker til beslektet innhold